به گزارش خبرنگار ایرنا جواد اشرفی روز پنجشنبه در جلسه برنامهریزی جشنواره زرشک گفت: در سال جاری برگزاری این جشنواره با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و با رویکرد مردمی برنامهریزی شده است.
وی اظهار کرد: براساس مصوبات شورای برنامهریزی و توسعه استان، اتاق تعاون متولی برگزاری جشنواره زرشک مشخص شده و سایر دستگاههای متولی ملزم به همکاری هستند.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: قرار نیست در روند قیمت گذاری محصول ورود کنیم زیرا وقتی محصول با کیفیت است، خودش شانیت و قیمت دارد اما اگر احساس شود در زمان برداشت، دلالان قصد ورود به بازار زرشک را دارند، بنیاد علوی برای خرید توافقی زرشک استان ورود خواهد کرد.
وی گفت: هرگز اجازه نخواهیم داد که در سال جاری پای دلالان به بازار زرشک باز شود و هدف ما این است که با معرفی بیشتر زرشک در سطح کشور و بازاریابی مناسب آن کشاورزان به دسترنج واقعی خود برسند.
اشرفی معرفی محصول و توسعه استانداردها در حوزه زرشک، مدیریت فرآیند از برداشت تا استحصال زرشک، توسعه فرآوری زرشک، توسعه بازارهای هدف و زیرساختهای ارزش افزوده این محصول را از اهداف برگزاری جشنواره زرشک عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به این اهداف باید همه دستگاههای متولی پای کار باشند.
وی با اشاره به اینکه مردم منشاء همه تغییرات هستند افزود: اگر به دنبال ارتقای ارزش افزوده و معرفی زرشک هستیم باید مردم و بهرهبرداران نیز پای کار بیایند تا شاهد تحول در زمینه این محصول راهبردی استان باشیم.
خارج شدن محصول زرشک از زیر نظر اتحادیه قنادان و پیشبینی اتحادیه جداگانه برای این محصول، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در راستای ارتقای کیفیت و سلامت زرشک، کاهش بار میکروبی زرشک با خشک کردن بهداشتی و اصولی برای توسعه صادرات و معرفی بیشتر زرشک در سطح کشور از راهکارهایی است که در این جلسه ارائه شد.
ایجاد میز توسعه صادرات در حاشیه جشنواره زرشک، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کشاورزان در راستای تولید محصول باکیفیت و استاندارد و در نهایت استانداردسازی محصول زرشک از دیگر راهکارهای ارائه شده است.
سال گذشته جشنواره ملی زرشک با شعار "زرشک خراسان جنوبی، برای همه مردم ایران" از ۲۱ تا ۲۷ مهر در پنج شهرستان استان خراسان جنوبی شامل زیرکوه، قاینات، سربیشه، بیرجند و درمیان برگزار شد.
خراسان جنوبی رتبه اول کشت و تولید زرشک را در ایران به خود اختصاص داده و پاییز فصل برداشت این محصول است.
سطح زیر کشت زرشک در استان خراسان جنوبی که از آن به عنوان "یاقوت سرخ کویر" نیز یاد میشود بیش از ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار است.
نظر شما