زنجان - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: طرح بافت با ارزش و هدف گردشگری روستایی در پنج روستای این استان با اعتبار ۲۴ میلیارد ریال در سال جاری تهیه شده است.

رضا خواجه ای روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی توسعه کالبدی روستاهای کشور با هدف حفاظت و احیای بافت کالبدی با ایده و راهکارهای نوین و صیانت از اصالت فرهنگی، تاریخی و کالبدی - فضایی روستاها، شناسایی، مطالعه، طراحی و اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش را در دستور کار قرار داده است.
 وی اضافه کرد: طرح و بهسازی روستاهای هدف گردشگری به تعداد ۱۰روستا (۴ روستای درسجین، گالبر، خوئین ، ویر تهیه طرح شده وسه  روستای شیت، علم کندی، حاج سیران در سال ۱۴۰۱ در دست تهیه  بوده و روستاهای ولیدر، چپدره، و ماری مصوب دفتر مرکزی است.
 مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان  با اشاره به  تهیه طرح روستاهای دارای بافت های با ارزش به تعداد هفت روستا در سطح استان  گفت: سه روستای درسجین، قلعه و قوزلو مصوب شده و یک روستای خورجهان ماهنشان و روستای لار زنجان در سال جاری در دست تهیه طرح است.
به گفته وی، روستاهای انجلین، جزیمق مصوب دفتر مرکزی بنیاد مسکن بوده و در صورت تامین اعتبار مطالعات مربوطه انجام خواهد شد.
خواجه ای ادامه داد: بافت با ارزش روستای درسجین شهرستان ابهر به بهره برداری رسیده و عملیات اجرایی احیای بافت با ارزش روستای قلعه شهرستان زنجان با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل  است.
وی با تاکید براینکه، حفظ هویت فرهنگی و تاریخی روستا، رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار در روستاها در احیا و بهسازی بافت با ارزش روستایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اضافه کرد: خوشبختانه در روستاهایی که تحت‌عنوان بهسازی و احیای بافت باارزش مطرح شده شاهد هستیم که معماری بومی احیاء شده و ساخت و سازها در آن چهارچوب‌ها انجام می گیرد .
این مسوول ادامه داد: با توجه به اینکه، استان زنجان ظرفیت‌های بی بدیل و کم نظیری در توسعه گردشگری روستایی دارد، تلاش می شود که با انتخاب روستای گردشگر پذیر ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های لازم فراهم شود تا در کشور نیز به‌عنوان الگویی مطلوب معرفی شود.
خواجه ای خاطر نشان کرد:  بنیاد مسکن در توسعه این امر و رعایت معماری ویژه و حفظ بافت سنتی روستاهای هدف گردشگری نقش مهمی بر عهده دارد که : وجود جاذبه و بافت سنتی و اصیل ایرانی و اسلامی با حفظ هویت آن در روستاها، هر گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می‌کند که سرمایه‌گذاری در این بخش آثار و نتایج مثبتی در بخش‌های مختلف به همراه دارد.