تهران- ایرنا- یک نویسنده با بیان اینکه دیگر کشورها نویسندگان را تامین مالی می‌کنند، گفت: هرکس بخواهد در ایران وارد حوزه نویسندگی شود، باید به این حوزه علاقه زیادی داشته‌باشد و به مسائل مالی فکر نکند.

پرویز امینی سال ۶۸ نخستین نمایشنامه خود را با عنوان وقت ندارم منتشر کرده‌است، او درباره روند ادامه این فعالیت تا به امروز به خبرنگار کتاب ایرنا توضیح داد: از سال ۱۳۶۷ شروع به نوشتن این کتاب کرده‌بودم و در سال ۶۸ منتشر شد. این کتاب توانست یک جایزه کشوری دریافت کند. از سال ۱۳۷۳ شروع به نوشتن کتاب به شکل جدی کردم.

نویسنده داستان های زیبای مولوی با بیان اینکه چند جلد از کتاب‌هایش به زودی منتشر خواهدشد، افزود: به جز کتاب‌هایی که زیر چاپ است، نزدیک به ۲۱۲ عنوان کتاب دارم که بیشتر در حوزه کودک و نوجوان هستند. انتشارات مدرسه حدود ۴۰ عنوان کتاب و انتشارات قدیانی ۳۰ عنوان کتاب از من چاپ کرده‌ است. یک مجموعه ۲۳ جلدی داستان‌های مولوی دارم که حامی آن، مجموعه یونسکو است. یک مجموعه ۷۲ جلدی قصه عاشورا نیز نوشتم که جوایزی دریافت کرده‌است.

او افزود: تا جایی که به یاد دارم نزدیک ۲۰ جایزه از جشنواره رشد و ۳ جایزه از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دریافت کردم. البته جوایز دیگری هم گرفته ام.

در ایران نمی‌توان با نویسندگی امرار معاش کرد

امینی با تاکید بر اینکه در ایران نمی‌توان با نویسندگی امرار معاش کرد، توضیح داد: امرار معاش با نویسندگی اصلا امکان‌پذیر نیست. در بیرون از ایران نویسندگان فقط به همان شغل نویسندگی می‌پردازند، به این دلیل که شمارگان کتاب‌ها کمتر از ۵۰ هزار نسخه نیست؛ این در حالی است که در ایران شمارگان کتاب از دو هزار نسخه بیشتر نمی‌شود.

نظام آموزشی توان آموزش سواد علمی به کودکان را ندارد

اگر کسی بخواهد وارد حوزه نویسندگی شود، بداند که این فعالیت، اقتصادی نیست و باید به آن به عنوان فعالیت فرهنگی و هنری نگاه کند

به گفته این نویسنده اگر کسی بخواهد وارد حوزه نویسندگی شود، باید این نکته را بداند که این فعالیت، اقتصادی نیست و باید به آن به عنوان فعالیت فرهنگی و هنری نگاه کند.

او با تاکید بر اینکه نویسندگی در ایران جزء حوزه‌های اقتصادی به حساب نمی‌آید، ادامه داد: البته در بیرون از ایران هم این حوزه اقتصادی نیست، اما در دیگر کشورها نویسندگان را تامین مالی می‌کنند. هرکس بخواهد در ایران وارد حوزه نویسندگی شود، باید به این حوزه علاقه زیادی داشته‌باشد و به مسائل مالی فکر نکند.

امینی که از ابتدا از راه تدریس، هزینه زندگی خود را تامین کرده‌است، گفت: در دانشگاه، در کارگاه‌های کانون پرورش فکری کودکان و ... تدریس می‌کنم و از ماه بعد به صورت جدی در کلاس هایی در حوزه نویسندگی و پژوهشی برای کودکان و نوجوانان و همچنین کارگاه‌های سواد علمی را برگزار خواهم کرد که هر کودک ایرانی باید به آن تسلط داشته باشد.

این نویسنده با اعلام اینکه نظام آموزشی توان آموزش سواد علمی به کودکان را ندارد، افزود: به همین دلیل به عنوان یک پژوهشگر که سال‌ها در سازمان پژوهش فعالیت کردم و پروژه سواد علمی را در کانون معرفی کرده بودم، مجددا در حال راه‌اندازی این پروژه هستم.

امینی در این روزها یک مجموعه ۱۰ جلدی با عنوان کودکی نامداران ایران توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کتاب دیگری درباره کودکی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را با عنوان قاسم جان توسط انتشارات مشعر در دست انتشار دارد.