به گزارش روز یکشنبه ایرنا، رسانه آمریکایی ایبیسی نیوز در گزارشی نوشت: در سراسر اروپا، تورم فزاینده به نیروی محرکه اعتراض های مردمی و اعتصابها بدل شده که نشان دهنده گسترش نارضایتیها از افزایش هزینههای زندگی در این قاره است. این موج میتواند آغازگر آشفتگی سیاسی در قاره سبز باشد.
این روزها بیشتر کشورهای اروپایی از جمله رومانی، فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا و جمهوری چک، هر کدام به گونهای صحنه اعتراضهای مردمی و اعتصابهای گسترده هستند.
با وجود اینکه "جوسپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته در اظهاراتی اروپا را مانند باغ و سایر کشورهای جهان مانند جنگل خوانده بود، تحلیلگران نسبت به پیامدهای اجتماعی و سیاسی ناشی از گرانیهای اخیر و گسترش فقر در اروپا ابراز نگرانی کردهاند.
در همین رابطه، موسسه مشاوره «وریسک ماپلکرافت» (Verisk Maplecroft) اعلام کرده است که پیامدهای جنگ اوکراین، خطر بروز ناآرامیهای داخلی را در این قاره به شدت افزایش داده است.
به گفته تحلیگر این موسسه، قدرت عمل اروپاییها در برابر بحران انرژی بسیار محدود است. هیچ راهحل سریعی برای بحران انرژی وجود ندارد. هرچه رخ دهد، اوضاع تورم سال آینده وخیمتر خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد که اگر تامین گاز در اروپا به طور غیر منتظرهای با اختلال مواجه شود، بر خطر وقوع ناآرامیهای داخلی و بیثباتی دولتها بیش از پیش افزوده خواهد شد.
این گزارش ادامه میدهد: رهبران اروپا با حمایتهای خود از اوکراین در جنگ با روسیه و همچنین ارسال سلاح به کییف، در نهایت یا متعهد و یا مجبور شدهاند که نفت و گاز ارزان روسیه را کنار بگذارند. اما، این تغییر برای آنها آسان نبوده و حمایت عمومی دولتها را تهدید کرده است.
از طرفی دیگر، مردم اروپا، افزایش بهای انرژی و مواد غذایی را ناشی از حمایت رهبرانشان از جنگ اوکراین میدانند و با وجود کاهش نسبی بهای گاز از تابستان امسال و تمهیداتی که دولتها برای حمایت مالی از مردم و کسبوکارها در نظرگرفتهاند، اعتراضات اروپاییها به سیاستهای دولتها در برابر جنگ اوکراین و افزایش هزینهها همچنان ادامه دارد.
در همین رابطه، روز گذشته هزاران نفر در سراسر آلمان در اعتراض به سیاستهای دولت در مقابله با بحران انرژی و مشکلات اقتصادی ناشی از آن، به خیابانها آمده و تظاهرات اعتراضی برپا کردند.
در فرانسه نیز، ۲۷ روز از اعتصاب بخشی از کارکنان شرکت توتال انرژی بر سر دستمزد میگذرد و عرضه سوخت در این کشور را با اختلال جدی مواجه است.
براساس این گزارش، رشد بهای انررژی، نرخ تورم در حوزه یورو را به ۹.۹ درصد رسانده که این امر تامین مایحتاج اساسی را برای مردم اروپا دشوار کرده است. تاجاییکه برای عدهای چارهای جز پناه بردن به خیابانها باقی نگذاشته است.
یکی از پزشکان معترض فرانسه که در میان بیش از یکصد هزار نفری بود که این هفته در چندین شهر این کشور به راهپیماییهای اعتراضی پیوستند، به ایبیسی نیوز گفته است: امروز، مردم ناچارند برای افزایش دستمزد خود، مسئولان را تحت فشار قرار دهند.
در همین رابطه، اولاف شولتس صدراعظم آلمان روز گذشته اذعان داشت: در مکالمههایش با شهروندان از همه احزاب سیاسی به این باور دست یافته که ۲۰ تا ۳۰ درصد آنان با سیاست اعمال تحریم علیه روسیه یا عرضه تسلیحات به اوکرین مخالفند.
صدراعظم آلمان در عین حال افزود: برلین به کمک دادن به اوکراین از جمله کمکهای نظامی ادامه خواهد داد.
وزیر اقتصاد سوئیس نیز امروز در اظهاراتی با اشاره به نزدیک شدن فصل سرما و زمستان سخت پیش روی اروپاییها، تاکید کرد که بحران انرژی نه تنها امسال بلکه برای چندین سال در اروپا ماندگار خواهد بود.