قم-ایرنا- رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی گفت: مفاهیم عدالت، مقاومت در برابر بیگانگان و کنار گذاشته شدن تبعیض نژادی از مفاهیم مهم و مورد مطالبه در کشورهای آفریقایی است که در گردشگری مقاومت می‌توان آن‌ها را نهادینه و پیاده‌سازی کرد.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام سیدمصطفی دریاباری روز دوشنبه در نشست تخصصی گردشگری مقاومت در سالن رضوان شهرداری قم، بیان کرد: مقاومت و عدالت، دو مؤلفه و دغدغه اصلی مردم آفریقاست و مردم این کشورها بشدت از تبعیض و بی‌عدالتی و استثمار توسط بیگانگان آزرده‌خاطر هستند.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی گفت: باوجوداینکه فقط ۸ درصد مردم آفریقای جنوبی سفیدپوست هستند اما همچنان حدود ۹۰ درصد اراضی کشاورزی در دست اقلیت سفیدپوستان قرار دارد.

دریاباری ادامه داد: مفاهیمی مانند عدالت اجتماعی، مقاومت در برابر بیگانگان و کنار گذاشته شدن تبعیض نژادی از مفاهیم مهم و مورد مطالبه در کشورهای آفریقایی است که در گردشگری مقاومت می‌توان آن‌ها را نهادینه و پیاده‌سازی نمود.

وی بیان داشت: اردوگاه اسراء جنگ جهانی دوم در لهستان سالانه افزون بر ۲ میلیون گردشگر دارد این در حالی است که آثار ویرانی و جنگ غربی‌ها در کشورهای اسلامی و آفریقایی مغفول مانده و به حاشیه رفته است باوجود اینکه این مراکز جذابیت و زبان گویاتری برای جهانیان دارد.

وی خاطرنشان کرد: حضور نهادهای مردم‌نهاد فعال در حوزه گردشگری به همراه شهرهای حوزه مقاومت و پای‌کار آوردن سازمان‌های بالادستی حوزه گردشگری از نکات امیدآفرین گردشگری مقاومت است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی بابیان اینکه گردشگری مقاومت مفهوم جدیدی در حوزه فنی است، ادامه داد: برای اینکه گردشگری مقاومت به اهداف خود نزدیک شود لازم است تا حمایت از این ایده در سطح قانون‌گذاری موردتوجه نهادهای بالادستی قرار بگیرد.

دریاباری اضافه کرد: از ۵۴ کشور آفریقایی با جمعیتی افزون بر یک میلیارد و سیصد میلیون نفر کمتر از ۳۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های ایران مشغول تحصیل هستند؛ دانشگاه‌ها در نهادینه‌سازی مفاهیم مقاومت نقش بسزایی دارند.

مقاصد گردشگری مقاومت در قم ایجاد می‌شود

حجت‌الاسلام سیداحمدطباطبایی نژاد روز دوشنبه در نشست تخصصی گردشگری مقاومت در سالن رضوان شهرداری قم، بیان کرد: ایجاد و تکمیل مقاصد گردشگری مقاومت مانند خانه موزه شهیدان زین‌الدین، شهید محسن فخری زاده، شهید شفیعی و خانه موزه شهدا با سرعت بالایی در حال شکل‌گیری است.

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری قم گفت: قم به دلیل خواستگاه انقلاب و معنویت، می‌تواند به همگرایی در بین شهرها و کشورهای جغرافیای مقاومت تبدیل‌شده و این عرصه را ارتقا دهد.

طباطبایی نژاد تصریح کرد: رسیدن به همگرایی و تقویم مشترک برای تربیت مربیان و روایان دفاع مقدس از اهداف مهم گردشگری مقاومت است.

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری قم ابراز داشت: برگزاری تورهای مشترک، تربیت نسل جدید مجاهدان، بصیرت افزایی در جغرافیایی مقاومت و آرمان‌های مشترک از اهداف دیگر جشنواره مقاومت خواهد بود.

وی ابراز داشت:شهرداری قم با ایجاد خانه موزه‌های دفاع مقدس، خانه موزه مراجع، خانه موزه شهید فخری زاده و شهید شفیعی در مسیر ایجاد مقاصد گردشگری مقاومت تلاش می‌کند.

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری قم با اشاره به سالروز نامگذاری ورود حضرت معصومه(س) به قم، به «روز قم»، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در طرح‌ریزی جشنواره گردشگری مقاومت، تقارن روز قم امسال با دومین کنگره ملی شهدای استان بود و از طرفی بیش از ۴۰۰ شهید جبهه مقاومت اسلامی در شهر قم مدفون هستند.

طباطبایی نژاد با نقش مهم قم در حمایت فکری و پیوست فرهنگی جبهه مقاومت اسلامی، خاطرنشان کرد: جشنواره گردشگری مقاومت در راستای پیوست فرهنگی جبهه مقاومت اسلامی و استفاده از ظرفیت شهرها و کشورهای جغرافیای مقاومت شکل‌گرفته و دبیرخانه دائمی آن نیز در این شهر دایر خواهد بود.

نشست تخصصی گردشگری مقاومت با حضور فعالین شهرها و کشورهای جغرافیای مقاومت روز دوشنبه در دو نوبت صبح و عصر به میزبانی شهرداری قم در حال برگزاری است.

سخنرانان در این نشست به بررسی و تبیین مقوله راهبردی گردشگری مقاومت و ظرفیت‌های پیش رو، چگونگی انتقال مفاهیم و گفتمان مقاومت در بستر گردشگری، ظرفیت‌های گردشگری مقاومت، تهیه سند راهبردی گردشگری مقاومت، گردشگری بین‌المللی مقاومت و اقتصاد فرهنگ و گردشگری مقاومت می‌پردازند.