محمدعلی نوایی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۰ فقره قرارداد به ارزش ۵۳۶ میلیارد ریال برای راهاندازی واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی استان بسته شد و با بهره برداری از این واحدها برای یکهزار و ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: این واحدهای تولیدی در زمینه های مختلف از جمله صنعت دانش بنیان کاربید سیلیسیم، انواع صنایع غذایی و لبنی، انواع صنایع شیمیایی و پلاستیک، صنایع دستی، فولاد و آلومینا ایجاد می شوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی عنوان کرد: اکنون ۲۸۷ واحد صنعتی در شهرک های صنعتی استان فعال و مابقی راکد که پیگیری برای راه اندازی واحدهای راکد در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ واحد صنعتی به مرحله بهره برداری رسید و ۳۰ طرح دیگر نیز تا پایان سال طبق برنامه به بهره برداری می رسد.
بازگشت ۶ واحد صنعتی به چرخه تولید
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی گفت: نیمه نخست امسال ۶ واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان که به علت های مختلف راکد بود به چرخه تولید بازگشت.
نوایی اظهارداشت: یکی از رویکردهای دولت سیزدهم، کمک به رونق تولید و فعالیت واحدهای صنعتی است و در اینباره حمایت های مناسبی از تولیدکنندگان انجام می شود.
وی افزود: برخی واحدهای صنعتی به علت های مختلف قادر به ادامه فعالیت نبوده و تولید در آن متوقف شد که در این زمینه برای حل مشکل تولید، پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار گرفت و برخی از واحدهای صنعتی هم با واگذاری به سرمایه گذار جدید به صورت اجاره و یا انتقال دائم و قطعی به چرخه تولید بازگشتند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی گفت: برای احیا و بازگشت این ۶ واحد صنعتی به تولید، هفت میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
نوایی خاطرنشان کرد: امسال احیای ۱۳ واحد صنعتی راکد در دستور کار است و در این باره برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی از واحدهای صنعتی کمتر از ظرفیت تولید دارند گفت: دولت در تلاش است تا تولید در این واحدها به ظرفیت اسمی برسد و با برنامه ریزی های انجام شده ظرفیت ۱۲ واحد صنعتی به بالای ۵۰ درصد افزایش یافت.
نوایی افزود: برنامه امسال کمک به ۱۵ واحد نیمه تعطیل و ارتقای میزان تولید به بالای ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی است که بر این اساس این هدف در ۱۲ واحد تولیدی محقق شد و تنها سه مورد از برنامه باقی مانده است.
بازپسگیری پنج هکتار زمین صنعتی
نوایی در ادامه افزود: بسیاری از سرمایه گذاران به تعهدات خود مبنی بر در قبال دریافت زمین در شهرک های صنعتی عمل نکردهاند که در این خصوص زمین هشت واحد صنعتی به مساحت پنج هکتار بازپس گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: مالکان این واحدهای صنعتی به تعهدات عمل نکرده و این زمین ها برای سرمایه گذاری به متقاضیان جدید واگذار می شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمال در ادامه عنوان کرد: چهار تفاهم نامه برای احداث پست های فوق توزیع برق در منطقه ویژه اقتصادی بجنورد، شهرک صنعتی شیروان، شهرک صنعتی فاروج و ناحیه صنعتی شهید محمدزاده گرمه انجام شد و در دستور کار قرار دارد.
خراسان شمالی با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت که ۴۴درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند، دارای ۹ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.
در نواحی و شهرک های صنعتی این استان ۳۲۷ واحد صنعتی جواز بهره برداری دارند که میزان اشتغالزایی آن ها ۴ هزار و ۹۱۱ نفر و میزان سرمایه گذاری در این واحد ها نیز ۸هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال است.
همچنین ۱۲۰ واحد صنعتی استان نیز نیمه فعال است.