جهانبخش وحدت نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گازگرفتگی های امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی افزود: در مدت هفت ماه سال گذشته ۵۴ نفر در استان دچار گازگرفتگی شدند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هرساله با شروع فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی در ساختمانها و منازل مسکونی، به دلیل رعایت نکردن هشدارهای ایمنی و سهلانگاریهایی که به وفور از سوی هم وطنان صورت میگیرد، شاهد روی دادن حوادث ناگواری در این زمینه هستیم.
وحدت نژاد تاکید کرد: موارد بسیاری از گاز گرفتگیها ومسمومیتها به دلیل انسداد لوله خروج گازهای سمی با لانه پرندگان صورت پذیرفته که میطلبد ساکنان منازل مسکونی قبل از نصب بخاری از باز بودن مجاری اطمینان حاصل کنند.
وی ابراز داشت: در سالهای گذشته حوادث فراوانی از این دست اتفاقات تکرار شده است، اما بسیاری به جای اینکه خطر گاز گرفتگی را جدی بگیرند و نصب وسایل گاز سوز را به کارشناسان و متخصصان فن بسپارند خود آچار به دست میشوند که نتیجه اش آن میشود که خود و اطرافیان را به کام مرگ میبرند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از مردم خواست در موقع نصب بخاری نکات ایمنی را رعایت کنند و از دودکشها و کلاهکهای ایمنی و استاندارد استفاده کنند.
مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن را به مرگ خاموش تشبیه کردهاند.
علایم و نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن میتواند به شکل موارد بسیار متفاوت در افراد نمایان شده و در اثر تماس طولانی با گاز منوکسیدکربن، علائمی شبیه سردرد، سرگیجه، افزایش شدید ضربان قلب در ابتدا، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش سطح هوشیاری، آسیبهای دائمی به سیستم عصبی، کما و در نهایت مرگ رخ میدهد.
از مجموع ۴۵ پایگاه امدادی کهگیلویه و بویراحمد ۴۳ مورد زمینی و ۲ پایگاه نیز هوایی هستند و به صورت ۲۴ ساعته خدمات امدادی ارائه می کنند.