به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا ابراهیمی روز چهارشنبه در نشست معاون وزیر آموزش و پرورش با شورای موسسان مدارس غیر انتفاعی نواحی و مناطق استان اصفهان افزود: عمده مدارس غیر دولتی استان اصفهان، سرآمد و اثرگذار هستند و ما هیچ تفاوتی بین آنها با مدارس دولتی قائل نیستیم.
وی با بیان اینکه ما رشد قابل ملاحظه ای در اشتغال آفرینی و کارآفرینی در بخش مدارس استان اصفهان داشتیم، ادامه داد: مدارس غیر دولتی سه مشکل آموزش و پرورش یعنی کمبود نیروی انسانی، فضا و تجهیزات را همزمان حل می کنند.
ابراهیمی با تاکید بر لزوم توجه به مباحث تربیتی و اخلاقی در کنار مسائل علمی در مدارس، تصریح کرد: دانش آموزان تربیت شده در مدارس باید دارای هویت ملی، اسلامی و انقلابی باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین گفت: از حدود ۲۳ هزار ۵۰۰ شهید این خطه، ۶ هزار نفر دانشآموز و ۳۵۰ نفر معلم بودند.
رییس شورای موسسان مدارس غیردولتی استان اصفهان نیز در این نشست گفت: حدود ۲ میلیون دانش آموز در کشور در مدارس غیر دولتی تحصیل می کنند و ۲۵۰ هزار فرهنگی در این مدارس فعالیت دارند که حدود ۱۷۰ هزار نفر آنها نیروی آزاد هستند.
سعید زائری با بیان اینکه در استان اصفهان نیز حدود یکهزار و ۵۰۰ مدرسه غیر دولتی فعالیت دارد، افزود: این مدارس حدود ۲۶ درصد از فضای فیزیکی آموزشی استان را به خود اختصاص دادند و تعداد آنها نسبت به پارسال سه درصد افزایش یافت.
وی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۵۳ هزار دانش آموز در مدارس غیر انتفاعی استان تحصیل می کنند، خاطرنشان کرد: تعداد آنها نسبت به سال گذشته یک و نیم درصد بیشتر شده است که این موضوع افزایش اقبال مردم به این مدارس را نشان می دهد.
زائری با بیان اینکه مدارس غیر انتفاعی در دوران کرونا و در زمینه آموزش مجازی خوب کار کردند، تصریح کرد: اگر بودجه آموزش و پرورش کشور و تعداد کل دانش آموزان را در نظر بگیریم برای هر دانش آموز حداقل ۱۰ میلیون تومان هزینه می شود بنابراین با توجه به تحصیل حدود ۲ میلیون دانش آموز در مدارس غیر دولتی، این مدارس در واقع حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به دولت کمک می کنند.
وی با تاکید بر اینکه مدارس غیر دولتی با ۲ چالش اصلی مواجه هستند، افزود: چالش اول این است که برخی این مدارس را محلی برای ایجاد روش اشرافی گری در بین مردم می دانند درحالیکه همه دانش آموزان این مدارس از قشر ثروتمند نیستند و حتی برخی از آنها با تقسیط شهریه یا گرفتن وام به این مدارس می آیند.
زائری چالش دیگر را اداره این مدارس با توجه به شرایط موجود دانست و گفت: امروزه تغییر عمده ای در نگاه به مدارس غیر دولتی بوجود آمده و مثبت شده است.
وی به مشکلات مدارس غیر دولتی برای اخذ مجوز نوسازی اشاره و اضافه کرد: لازم است که با بازنگری در قوانین و آیین نامه های موجود فکر اساسی در این زمینه شود زیرا امسال هیچ مدرسه غیر دولتی در اصفهان موفق به اخذ مجوز نوسازی نشده است.
در این نشست با حضور احمد محمودزاده معاون وزیر و رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش، اعضای شورای موسسان مدارس غیر انتفاعی نواحی و مناطق استان اصفهان به بیان مشکلات و مسائل خود از جمله مساله نوسازی، قوانین، شناسه ملی، صندوق حمایت از مدارس غیر دولتی، بیمه و مالیات پرداختند.
استان اصفهان حدود یکمیلیون دانشآموز در بیش از ۶ هزار واحد آموزشی دارد که حدود ۱۵۰ هزار دانش آموز در مدارس غیر انتفاعی تحصیل می کنند.