به گزارش ایرنا، مهران فاطمی روز شنبه در نشست کارگروه اقتصادی،اشتغال و سرمایه گذاری استان یزد گفت: به همین منظور و برای سرمایه گذاری های جدید و بخصوص در زمینه انرژی های خورشیدی ، ستاد پیشرانان پیشرفت استان یزد تشکیل خواهد شد.
وی ادامه داد: این ستاد با حضور شخص مدیران واحدهای بزرگ و مدیران دستگاههای مرتبط تشکیل و احصاء پروژه ها و همچنین جهت دهی به تسهیلات و حتی تا پروژه های عمرانی را به منظور تامین زیر ساخت های مورد نیاز برنامه ریزی خواهد نمود.
استاندار یزد گفت: برش اقتصاد مقاومتی مد نظر ما ،درون زا و برون نگر است و مانع زدایی از پروژه های پیشران باید انجام شود و در کوتاه ترین زمان ممکن برطرف شود.
فاطمی افزود: همچنین این ستاد، نظارت و پایش و بررسی درصد پیشرفت برنامه ها را داشته باشد و پروژه های پیشران مصوب شده باید نظارت میدانی و پایش شود و مشکلات آن رفع گردد تا در زمان بندی خود به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: دانش بنیان شدن صنایع بزرگ و رسوخ حوزه فناوری در صنایع استان به منظور افزایش بهره وری و کیفیت تولید و کاهش قیمت تمام شده و همچنین حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان نیز از اولویت های مهم ما در کلان طراحی اقتصادی استان است که حداقل در یک افق ۲۰ ساله باید مد نظر ستاد قرار گیرد.
حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان از اولویت های مهم در کلان طراحی اقتصادی استان یزد است که حداقل در یک افق ۲۰ ساله باید مد نظر قرار گیرداستاندار یزد گفت: عدالت در سرمایه گذاری هم باید در نظر باشد و بعنوان مثال در یک شهرستان تا سال ۱۳۸۶ با ارز هفت تومانی ، بیش از سه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده در حالیکه در همان سالها ، این عدد و رقم برای یکی دیگر از شهرستانهای استان فقط ۵۰ میلیون تومان بوده و نتیجه این عدم توازن در سرمایه گذاری این شده است که در خود شهر یزد الان بیش از ۱۵۰ هزار حاشیه نشین برآورد می شود و در همان شهرستان نسبت جمعیتی بالغ بر عدد ۱۳۰ شده یعنی به ازای هر صد زن تعداد ۱۳۷ مرد در آن شهرستان است در حالیکه باید صد به ۱۰۴ باشد .
فاطمی یادآور شد: همچنین بافت فرهنگی و اجتماعی آن شهرستان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و زیر ساخت سلامت و آموزشی پاسخگوی این جمعیت نیست در حالیکه می شد با توزیع مناسب سرمایه گذاری در کل استان ، از این معضلات و مشکلات جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه باید توزیع متوازن سرمایه در دستور کار ستاد پیشران پیشرفت استان یزد باشد، ادامه داد: یکی از راهبردی های استان ،عدالت و توزیع متوازن است و باید برنامه ریزی های سرمایه گذاری نیز به این سمت باشد .
استاندار یزد گفت: حجم سنگین نقدینگی در دست مردم است و برای هدایت نقدینگی باید برنامه ریزی شود و مدل تامین مالی نباید همیشه وابسته به بانک ها باشد و این ستاد می تواند در قالب مدل های تعریف شده برای طرح های توسعه از این نقدینگی مردمی استفاده نماید .
فاطمی اظهار داشت: این ستاد اتاق مشاوره اقتصادی برای استان یزد و برای سرمایه گذاری ها و تسهیلات و اعتبارات عمرانی برای تامین زیر ساخت ها است و ما نسبت به آینده یزد وظیفه داریم و بخش دولتی و خصوصی ندارد و همه ما نسبت به آینده استان یزد و مردمان استان تکلیف و مسئولیت شرعی و قانونی داریم و باید نسبت به این مسئولیت عمل کنیم .
وی تصریح کرد: حرکت کردن به سمت صنایع سبز و کمتر آلاینده و حفظ محیط زیست باید در دستور کار همه واحدهای صنعتی استان باشد و نسبت به نسل آینده و آیندگان یزد نیز مدیون هستیم و تصمیمات امروز ما بر آینده استان نیز تاثیر گذار است .
استاندار یزد گفت: متاسفانه در سالهای گذشته آنچنان که باید در حوزه صنایع پاک و انرژی پاک سرمایه گذاری نشد و در تابستان و زمستان مشکل انرژی داریم و برق خورشیدی یکی از الزامات جامعه و فعالیت های امروز ماست .
سید مسعود عظیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: مطالعات نشان می دهد استان یزد و بویژه برخی از شهرستانهای استان پتانسیل بسیار خوبی برای انرژی خورشیدی دارد و طبق تکلیف دولت سیزدهم باید ۲ هزار مگاوات برق خورشیدی و ۱۵۰۰ مگاوات برق ترکیبی را وارد مدار کنیم که از صنایع بزرگ درخواست داریم در این زمینه ورود کرده و علاوه بر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود ، نسبت به فروش مازاد آن به دولت که ۲۰ ساله تضمین شده است اقدام کنند.
مدیرعامل برق منطقه ای استان یزد نیز در این نشست گفت: طبق برآوردهای انجام شده، در سال ۱۴۰۲ نیاز مصرف از تولید بالاتر خواهد رفت و باید فکری برای این افزایش مصرف داشته باشیم و در برنامه یزد نوین نیز توسعه و حمایت از انرژی های تجدیدپذیر پیش بینی شده چون در استان یزد بیش از ۳۳۰ روز آفتابی و بخش زیادی از سال نیز شدت مورد نیاز خورشید وجود دارد و در حوزه نیروگاهی پتانسیل بسیار خوبی هست.
ابوالفضل اسدی اظهار داشت : تامین دو هزار مگاوات انرژی خورشیدی برای استان یزد یک شعار نیست و بررسی کامل علمی و فنی انجام شده است و هشت ساختگاه نیز در مناطق مختلف استان یزد تحویل سرمایه گذاران شده و تا کنون بیش از دو هزار و صد مگاوات مجوز تجدید پذیر صنایع برای کل کشور صادر شده و ۶۸۰ مگاوات در حال صدور است ولی هنوز جای صنایع استان یزد در این لیست خالی است .