به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سیف سهندی روز یکشنبه در نشست خبری ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآودههای طبیعی و طب سنتی، افزود: این نمایشگاه به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بعد از دو سال به صورت حضوری از ۱۰ تا ۱۳ آبان ماه امسال در مصلی تهران برپا می شود.
وی نمایش توانمندی شرکت های دانش بنیان، نمایش توانمندی استانی، پاویون بین الملل و صادرات، پاویون سرمایه گذاری و شتاب دهی، میز خدمت دولت، برگزاری ۹ پنل تخصصی، فرهنگ سازی و آشنایی با طب سنتی و داروسازی طب سنتی، فرهنگ سازی گیاهان دارویی و طب سنتی برای کودکان و نوجوانان و همچنین برپایی باغ گیاهان دارویی با نمایش ۵۰ گونه گیاهان دارویی را از جمله بخش های این نمایشگاه بیان کرد.
سهندی با اشاره به حضور ۲۴۰ شرکت در بخش های مختلف ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی افزود: ۱۸۰ شرکت تولیدکننده و صادرکننده فرآورده های گیاهان دارویی در بخش های مختلف و ۶۰ شرکت نوپا و هسته فناور در بخش استانی این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی همچنین از حضور ۷۰ تا ۸۰ هیات تجاری و بازرگانی از کشورهای اروپایی همچون روسیه، صربستان و کشورهای همسایه مانند عراق، عمان، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و همچنین سایر کشورها از جمله ونزوئلا، هند و گامبیا خبر داد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی در ادامه از برگزاری ۹ پنل تخصصی در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران به منظور شناسایی توانمندیهای تخصصی و دانشی برای رفع چالشهای این حوزه خبر داد.
وی افزود: این پنل ها با هدف بررسی جدیدترین فناوریهای حوزه زنجیره ارزش گیاهان دارویی با موضوعات مختلفی مانند زراعت (کشاورزی قراردادی، نهادههای تولیدی، توسعه مکانیزاسیون در مرحله برداشت)، فرآوری (استحصال مواد موثره، افزودنیهای غذایی)، قیمتگذاری محصولات و عرضه محصولات گیاهان دارویی و سیاستگذاریهای کلان زیستبوم نوآوری و فناوری گیاهان دارویی ایران برگزار می شود.
سهندی خاطرنشان کرد: پس از ارزیابی چالشهای مطرح شده در پنلها توسط متخصصان هر حوزه، راهکارهای عملیاتی برای رفع آنها ارایه میشود. در هر پنل نیز سعی میشود دانش فنی یا خدمات و محصولات فناورانه بهمنظور رفع چالشهای موجود در آن حوزه معرفی شود. این پنلها با حضور مسئولان و متخصصان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هم چنین نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی برگزار می شود. همچنین مدیران عامل و نمایندگان شرکتهای خصوصی فعال در هر حوزه نیز در پنلها حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: هدف اصلی از برگزاری این پنلها توجه ویژه به زیستبوم نوآوری و فناوری صنعت گیاهان دارویی است و در این بخش، دانش فنی توسعهیافته توسط مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها یا بخش خصوصی، ارایه و برای انتقال به صنعت معرفی می شود.
سهندی همچنین تصریح کرد: پنج صندوق خطر پذیر و شرکت هایی از حوزه پژوهش و فناوری برای حمایت از فعالان حوزه گیاهان دارویی در ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی حضور خواهند داشت.
وی همچنین از فعالیت ۸۰۰ شرکت در حوزه گیاهان دارویی خبر داد و افزود: ۲۵ درصد این تعداد دانش بنیان هستند.
سهندی میزان صادرات گیاهان دارویی طبق آمار گمرک در سال ۱۴۰۰ را ۷۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در حوزه داروهای دامپزشکی مبتنی بر گیاهان دارویی نیز ۲۰۰ میلیون دلار تولید داشته ایم.
وی در ادامه یکی دیگر از بخش های ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی را بخش سلامتکده طب سنتی بیان کرد و گفت: این بخش با همکاری دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و درمان بوده و مراجعهکنندگان به این نمایشگاه می توانند توسط طب سنتی مورد معاینه قرار گیرند و داروهای خود را به صورت حضوری از داروخانه فرآودههای طبی مستقر در این نمایشگاه خرید کنند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: هم اکنون ۸ هزار گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد که ۲ هزار و ۵۰۰ گونه دارای خواص گیاهی و ۱۸۰۰ گونه نیز بومی و مختص ایران است.
ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآودههای طبیعی و طب سنتی، از ۱۰ تا ۱۳ آبان سال ۱۴۰۱ از ساعت ۹ تا ۱۷ با حضور بیش از ۱۰۰ مهمان بین الملل و مشارکت ۲۴۰ شرکت دانش بنیان و خلاق تولیدکننده دارو و فرآورده های طبیعی و سایر صنایع وابسته به گیاهان دارویی از سراسر کشور و به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصلی تهران برگزار خواهد شد.