سطح زیرکشت زعفران در قطب پسته ایران ۹ برابر شد

کرمان - ایرنا - درحالی از خسارت‌های بسیار زیاد به باغ‌های پسته در رفسنجان و ضرورت تغییر الگوی کشت در قطب پسته ایران و حتی جهان سخن به میان می‌آید که مسئولان محلی می‌گویند اینک سطح زیر کشت زعفران در این منطقه در مقایسه با زمان شروع کاشت این محصول در سال ۹۷ حدود ۹ برابر شده است.

به گزارش ایرنا رفسنجان در شمال غرب استان کرمان به عنوان قطب مهم و بزرگ طلای سبز ایران به شمار می رود و بزرگ ترین جنگل دست کاشت پسته جهان در این منطقه قرار دارد که زمانی بزرگ ترین صادرکننده پسته در ایران و دنیا به شمار می رفت. 

اما به علت سرمازدگی، آفت های مختلف، خشکسالی و به دنبال آن کم آبی، شوری آب و دیگر عوامل نظیر باغداری سنتی طی سال های اخیر روند تولید پسته در این منطقه رفته رفته محدودتر شده تا اینکه امسال برداشت این محصول به کمتر از ۱۰ هزار تن رسیده؛ این درحالی است که میزان تولید پسته در رفسنجان سال های قبل افزون بر ۲۵۰ هزار تن بود.

هرچند تغییر الگوی کشت برای کشاورزان و باغدارانی که سال ها در یک نوع محصول فعالیت داشته اند سخت است و زمین و اقلیم نیز باید جوابگو باشد اما از جمله گزینه های موردنظر برای تغییر الگوی کشت در رفسنجان، زعفران است؛ هرچند حرف و حدیث هایی نیز درباره توسعه این کشت از جمله درباره میزان زمین مورد نیاز و همچنین ارزآوری و درآمد این محصول در برابر پسته مطرح است اما طی چندسال اخیر این اقدام عملیاتی شده و از جمله امیدها برای تغییر الگوی کشت موفق در این منطقه به شمار می رود.

سرپرست فرمانداری رفسنجان با بیان اینکه ترویج کشت و توسعه زعفران در این شهرستان از سال ۹۷ آغاز شده است گفت: میزان کشت زعفران از پنج هکتار به بیش از ۴۵ هکتار مزرعه زعفران در رفسنجان رسیده است.

حسین رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال پیش بینی برداشت ۱۸۰ کیلو زعفران به ارزش بیش از هفت میلیارد تومان را داریم که در مناطق مستعدی مانند راویز، خنامان، سرچشمه، دره در، دره جوز و اودرج‌ کشت شده است.

وی با بیان اینکه برداشت زعفران از اول آبان هر سال آغاز می شود و تا یک ماه ادامه دارد تصریح کرد: به طور میانگین برداشت سه تا چهار کیلوگرم در هکتار انجام شده و ۴۰ درصد این کشت ها در راویز انجام می شود که با توجه به شرایط آب و هوای مطلوب و خنک، حتی در هر هکتار در این منطقه ۱۲ کیلوگرم هم زعفران برداشت شده است.

ترویج کشت و توسعه زعفران از سال ۹۷ با از بین رفتن ۹۰ درصد محصول کشاورزی پسته در دستور کار قرار گرفت تا کشاورزان بتوانند از طریق کشت های جایگزین درآمد کسب کنند

سرپرست فرمانداری رفسنجان بیان کرد: ترویج کشت و توسعه زعفران از سال ۹۷ با از بین رفتن ۹۰ درصد محصول کشاورزی پسته در دستور کار قرار گرفت تا کشاورزان بتوانند از طریق کشت های جایگزین درآمد کسب کنند و در طرح توسعه با کمک دانشگاه ولیعصر(عج) در خنامان این کشت انجام شد و علاوه بر راویز و خنامان در مناطق دیگر شهرستان از جمله سرچشمه، دره در و اودرج هم زعفران کاری داریم.

پرداخت تسهیلات به زعفران‌کاران رفسنجان

وی با اشاره به برداشت ۹۰ کیلو زعفران در این شهرستان در سال گذشته گفت: آبیاری زعفران در پاییز انجام می شود و این کشت نیز مانند سایر زراعت های دیگر احتیاج به تغذیه مناسب دارد و کسانی که قصد کشت دارند بهتر است به جهادکشاورزی مراجعه و پیاز و نیز سهمیه کودهای فسفات و ازت دریافت کنند.

سرپرست فرمانداری رفسنجان ادامه داد: حتی زعفران کاران می توانند برای توسعه کشت های جایگزین مانند زعفران، عناب، گیاهان دارویی، زرشک و غیره از جهاد کشاورزی تسهیلات دریافت کنند.

رضایی اظهار داشت: برای حصارکشی اطراف مزرعه زعفران نیز به منظور جلوگیری از هجوم حیوانات، کشاورزان می توانند محوز حصار کشی را از جهاد کشاورزی دریافت و با استفاده از فنس اطراف زمین را حصار کشی کنند.

شهرستان رفسنجان با جمعیت بیش از ۳۲۰ هزار نفر در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha