« فریبرز عباسی » روز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره طرح همکاری مشترک با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به منظور گسترش آبخیزداری و احیای قنوات کشور ( طرح آبخیز تا جالیز) افزود: طبق آمارها ۴۱ هزار رشته قنات در کشور داریم که تاکنون ۳۰ تا ۳۱ هزار رشته از این قنوات بازسازی و مرمت و احیا شدهاند.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: البته این بدان معنا نیست که این قنوات بازسازی شده دیگر نیازی به بازسازی ندارند بلکه این قنوات هرچند سال یکبار باید به طور مجدد بازسازی و احیا شوند تا در مقابل سیل و زلزله مقاوم باشند.
وی گفت: یکی از مباحث مهم ما در منابع آب و خاک، مدیریت جامع منابع آب و مدیریت جامع حوزههای آبخیز است که در این راستا از دو سال گذشته به صورت پایلوت تحت عنوان آبخیز تا جالیز با همکاری سازمان منابع طبیعی در برخی استانها همچون خراسان جنوبی کار را شروع کردهایم.
عباسی تصریح کرد: طرح آبخیز تا جالیز به منظور پایداری آب قنوات، افزایش دبی آب و آبدهی بیشتر قنوات در کشور و کاهش خسارات ناشی از سیل و مخاطرات طبیعی است که با همکاری مشترک این معاونت و سازمان جنگلها و منابع طبیعی کشور در حال اجراست.
وی افزود: در این طرح سازمان منابع طبیعی فعالیتهای آبخیزداری را در بالادست و معاونت آب و خاک فعالیت احیا، نوسازی و بازسازی قنوات را در پایین دست انجام میدهد که این کار باعث هدفمندی در هزینه کرد و پایداری آب قنوات و کاهش مخاطرات میشود که به صورت پایلوت در گذشته انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک گفت: به دلیل اثرات خوب آن امسال بیشتر کارهایی که قرار است در حوزه قنوات انجام بدهیم با این رویکرد و در قالب این طرح انجام خواهد شد.
عباسی درباره اعتبار این بخش افزود: امسال اعتبار خوبی از سوی مجلس شورای اسلامی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده اما هنوز تخصیصی داده نشده است اما در صورت تخصیص کار سرعت خواهد گرفت.