تفکر یکی از مهمترین امتیازات وجود انسانی است که در سنت اسلامی نیز به آن تاکید شده است. تفکر برای تدبر، سازماندهی امور زندگی و یافتن معنای زندگی ضرورت دارد و موجب کشف حقایق و نشانهها میشود. تفکر میتواند به زندگی بشر بهبود بخشد و آن را غنیتر کند. بازگرداندن عنصر تفکر به آموزش و تعلیم و تربیت از وظایف نهادهای اندیشهورز است.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، همایش ملی «آموزش تفکرمحور زمینهساز تمدن نوین اسلامی» در همین راستا و با هدف شناخت الزامات نظری و عملی گذر از وضع موجود به تمدن نوین اسلامی، تبیین روند نظامسازی تعلیم و تربیت در تحقق تمدن نوین اسلامی، آیندهپژوهشی وضعیت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در آموزش تفکرمحور و ارائه راهکارها برای گذر از وضع موجود، شناخت الگوی مطلوب تفکر در تمدن نوین اسلامی و شناخت و تبیین جایگاه آموزش تفکرمحور در روند تحقق تمدن نوین اسلامی دهم اسفند ماه سال جاری به همت گروه مطالعات فکرپروری کودکان و نوجوانان و پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
دکتر یحیی فوزی رئیس همایش، هادی وکیلی دبیر علمی و سعید ناجی دبیر اجرایی آن هستند.
علاقهمندان تا هفتم دی ماه وقت دارند چکیده مقالات خود را به دبیرخانه ارسال کنند، ۱۵ دی به عنوان زمان اعلام نتایج چکیده مقاله و ۱۵ بهمن آخرین مهلت ارسال مقاله کامل اعلام شده است. ۳۰ بهمن نتایج مقالات اعلام می شود و دهم اسفند نیز همایش برگزار خواهد شد.
محورهای اصلی همایش شامل مبانی نظری تفکر، یادگیری و یادگیرنده در سنت اسلامی، تفکر در افق تمدن نوین اسلامی، نظام آموزشی و تمدن نوین اسلامی، رویکردهای آموزش تفکرمحور، تمدن نوین اسلامی: نظامها و مکاتب فکری و تفکرمحوری در سنت اسلامی است.