به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از یورونیوز، به نظر میرسد که اوضاع در بریتانیا پس از همه پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ تغییر کرده است.
بر اساس تازه ترین نظرسنجی در این کشور تنها ۴۳ درصد از مردم انگلستان خروج این کشور از اتحادیه اروپا را یک تصمیم خوب میدانند و ۵۷ درصد آنها عقیده دارند که این کار اشتباه بوده است.
اعدادی که روز چهارشنبه دوم نوامبر (۱۱ آبان) توسط جان کورتیس رئیس شورای نظرسنجی بریتانیا فاش شد، نشاندهنده تغییر قابل توجهی نسبت به نتایج سال ۲۰۱۶ است، زمانی که حدود ۵۲ درصد از رایدهندگان انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند و موجی از ناباوری را در سراسر جهان رقم زدند.
کورتیس روز چهارشنبه در جریان نشستی با خبرنگاران گفت: برگزیت احتمالا امروز به پایینترین سطح محبوبیت خود از ژوئن ۲۰۱۶ رسیده است.
این نظرسنجی خاطرنشان کرد که روند طرفداری از اتحادیه اروپا پس از پاییز ۲۰۲۱ که کمبود حدود ۱۰۰ هزار راننده کامیون باعث شد بسیاری از شرکتها و مصرفکنندگان بریتانیایی قادر به خرید کالاهای وارداتی نباشند، آشکارتر شد.
در آن زمان، تحلیلگران استدلال کرده بودند که بسیاری از این رانندگان کامیون قبلا اهل اروپای شرقی بودند اما خروج انگلستان از بازار یکپارچه اتحادیه اروپا منجر به این شد که شاغلان در جغرافیای این اتحادیه (از جمله رانندگان) نتوانند آزادانه به انگلستان رفت و آمد کنند و به همین دلیل آنها را به جستجوی فرصتهای بهتر در قاره اروپا سوق داد.
کورتیس گفت: بحران جاری هزینه زندگی که ناشی از تورم مارپیچ و افزایش قیمتهای انرژی است، شکاف بین طرفداران برگزیت و کسانی که از آن پشیمان هستند را بیشتر کرده است، اگرچه هنوز خیلی زود است که نتیجهگیری کنیم که انگلیسیها واقعا در مورد نتیجه رایگیری ۲۰۱۶ درباره برگزیت تجدید نظر کنند.
هیچ یک از احزاب سیاسی اصلی بریتانیا هیچ برنامهای برای درخواست یا مطرح کردن ایده یک همهپرسی جدید ندارند زیرا این کشور هنوز در تلاش برای تعریف هویت خود پس از برگزیت است.
کورتیس خاطرنشان کرد: به نظر نمیرسدکه حزب چپگرای کارگر به رهبری کایر استارمر آماده بازگشایی بحث درباره عضویت در اتحادیه اروپا یا بازار مشترک باشد زیرا نگرانند که با مطرح کردن این سوال موجب ایجاد شک و تردید در میان رایدهندگانی که دارای نقش کلیدی در خروجی صندوقهای رأی هستند، شوند.
حزب کارگر در هفتههای اخیر پس از استعفای دو نخستوزیر محافظهکار بوریس جانسون و لیز تراس در کمتر از چهار ماه، شاهد افزایش حمایتها بوده است.
کورتیس گفت: انتصاب ریشی سوناک که به محض ورود به خیابان داونینگ ۱۰ قول داد که اشتباهات تراس را برطرف کند، تا حدودی سبب شده که اوضاع را در وضعیت کنونی برای محافظهکاران تثبیت کند و وضعیت و شرایط آنها از چیزی که هست، بدتر نشود اما با این وجود، حزب محافظهکار که از سال ۲۰۱۰ قدرت را در دست دارد، بر اساس نظرسنجیها همچنان با ۳۰ امتیاز کمتر، پایینتر از حزب کارگر باقی مانده است.
او خاطرنشان کرد: هیچ دولتی در زمان بحران مالی از انتخابات جان سالم به در نبرده است. محافظهکاران جایگاه خود را از دست دادهاند زیرا افکار عمومی احساس میکند که دیگر نمیتواند به آنها برای رهبری کشور اعتماد کند.
انتخابات عمومی بعدی انگلستان قرار است حداکثر تا ژانویه ۲۰۲۵ برگزار شود.