رشت - ایرنا - رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از همکاری ۱۰ شرکت دانش‌بنیان با این موسسه خبر داد و گفت: در نظر است با برنامه‌ریزی‌های مدون شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتری بصورت زایشی ایجاد کند.

محمود بهمنی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال ۱۴۰۱ موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور چند دستاورد مهم داشت که از آن جمله واردات میگوی کروما از گونه‌های بومی دریای عمان است که تاکنون روی این گونه هیچ فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی انجام نشده بود.

وی تصریح کرد: هدف‌گذاری شیلات کشور ارتقای تولید میگو است و میگوی Marsupenaeus Japonicus در راستای توسعه صنعت پرورش میگو و ایجاد امنیت غذایی و پایداری تولید با ایجاد تنوع گونه‌ای در کشور با کمک بخش خصوصی وارد شده است.

وی اضافه کرد: این گونه مراحل قرنطینه و سازگاری را پشت سر گذاشته و در حال حاضر روی مولدسازی آن کار می‌شود تا در آینده بعنوان گونه جایگزین و کمکی در کنار گونه وانامی به صنعت پرورش میگو در کشور کمک کند.

بهمنی، دستیابی به بیوتکنیک پرورش انبوه گروه سی‌باس یا ماهی باراماندی از گونه های مهم پرورشی برای پرورش ماهی در قفس در جنوب کشور را دیگر پروژه این موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی عنوان و اظهار کرد: پس از چند سال کار پیاپی در بندرامام خمینی (ره) پژوهشکده آبزی‌پروری در جنوب کشور توانست به این مهم دست یابد.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ادامه داد: برای اولین بار رویداد کارآفرینان در حوزه شیلات با نگاه نوآوری با کمک بخش خصوصی راه اندازی و ۹ کارگروه تشکیل شد که یک گروه آن ماهیان گرم‌آبی بود و مسئولیت این کارگروه به پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای داخلی کشور در انزلی سپرده شد.

وی گفت : در این کارگروه بسیاری از نیازهای فناورانه در بخش‌های خصوصی احصا شد و با کمک شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقات شیلات راهکارهای و ایده‌های فناورانه برای رفع نیازها جمع‌آوری شد تا در پایان سال این رویداد بتواند به دستاوردهای خوبی برای انعقاد قرار داد بین شرکت های دانش بنیان و موارد دانشگاهی و تحقیقاتی با بخش خصوصی برای ارتقای تولید برسد.

وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از کارکردهای مهمی که در ۲ سال اخیر انجام شد و امسال فاز عملیاتی آن رسما به تولید رسید طرح مشارکت مرکز تحقیقات فرآوری آبزیان کشور در بندرانزلی از مراکز تابعه موسسات علوم تحقیقات شیلاتی کشور است که با کمک بخش خصوصی این مراکز بعد از چند سال احیا شد و توانست به تنوع بخشی محصولات و فرآورده‌های شیلاتی کمک کند تا سرانه مصرف آبزیان کشور افزایش یابد.    

بهمنی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش ماهیان خاویاری نیز اشاره کرد و آخرین اقدام انجام شده در این حوزه را برگزاری نشست بین بخش خصوصی و کلیه دست اندرکاران بخش تولید و کارخانجات غذا با میزبانی شیلات و انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری اعلام کرد و افزود: در این نشست ساز و کار تولید، غذا و سیستم های پرورشی و بهداشت بیماریها و کاهش تلفات ماهیان خاویاری مورد بررسی قرار گرفت.