قم - ایرنا- کشورهای همسایه هدف‌ اصلی صادرات کالاهای ساخت قم،عزم جدی استان برای حل مشکل دانش بنیان‌ها، تهیه نظام مسائل قم برای ۱۵ سال آینده، هزینه شدن ۳۸ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس و صدور ۲ هزار و ۳۶ مجوز فعالیت برای هنرمندان صنایع دستی از اخبار هفته گذشته قم بود.

دستور تشکیل مجمع خیران ورزش، لزوم دچار اختلال نشدن مسیر تولید ، پیشرفت ۴۰درصدی  احداث تقاطع غیرهمسطح روستای ورجان در شهرستان کهک، تامین پنج میلیارد ریال هزینه مرمت قلعه چشمه علی قم از محل سفر رئیس جمهور، رفع مشکلات زیرساختی روستاهای قم در سفر دور دوم رئیس جمهور، رشد ۶۱ درصدی خروجی مسافر از راه‌آهن ، قم دارای ۶۱۶ هکتار باغ زیتون ، نیاز مالی ۵۰۰ میلیارد ریالی احداث مجتمع ادارات در جعفرآباد، پرورش سالانه ۲۸۰ هزار راس گوسفند پرواری و صدور  ۷۵۰ سند مالکیت مسکن روستایی از دیگر اخبار هفته گذشته قم است.

کشورهای همسایه هدف‌ اصلی صادرات کالاهای ساخت قم

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: در راستای اجرای سیاست‌های تجاری دولت سیزدهم، بازار کشورهای همسایه به عنوان هدف اصلی صادرات کالاهای تولید شده در واحدهای صنعتی این استان، مورد توجه صادرکنندگان قرار دارد.

اکبر ابدالی  درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان داشت: بر اساس آمار در سالجاری‌ عمده مناطق هدف صادراتی کالاهای ساخت قم به ترتیب ارزش صادرات، کشورهای همسایه و نزدیک به ایران شامل عراق، افغانستان، امارات، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، سوریه، روسیه، آذربایجان و  هند است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت صادرات استان در سالجاری گفت: ارزش صادرات قم در این مدت ۱۹۱ میلیون دلار و وزن ۲۲۰  هزار تُن بود، همچنین بیشترین کالاهای صادراتی به ترتیب ارزش شامل مواد پلاستیکی، سوخت‌های معدنی، مفتول مس، سرب، کفش و صندل، تخم مرغ، الیاف پلی استر، سیم مفتول آهنی و ماشین آلات مکانیکی مانند شیرآلات بهداشتی و ماشین لباسشویی است.

عزم جدی استان برای حل مشکل دانش بنیان‌ها

استاندار قم با بیان این که برخی از مشکلات دارای پیشینه ای طولانی مدت هستند بر عزم جدی استان برای حل مشکلات دانش بنیان ها تاکید کرد.

سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته در جلسه شورای اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به اینکه از هیچ تلاشی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فروگذار نخواهیم کرد، افزود: اعتقاد مجموعه استان بر این است که باید جلسات خروجی داشته و مؤثر باشد.

وی با تأکید بر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان گلایه‌های به حقی دارند، خاطرنشان کرد: این دغدغه‌ها درست و به جا بوده که پیگیری و رفع آن‌ها خروجی عینی جلسه است.

استاندار قم با اشاره به اینکه برخی از قوانین و مقررات کشور یکدیگر را نقض خواهند کرد، تصریح کرد: مجموعه مدیریت استان در مواردی که نیاز به پیگیری‌های ملی باشد، آمادگی لازم برای حل مشکلات را دارد.

صدور ۷۵۰ سند مالکیت مسکن روستایی در قم 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پیگیری موضوع صدور اسناد مالکیت روستایی را از وظایف این نهاد دانست و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۷۵۰ خانه و زمین مسکونی روستایی در این استان دارای سند مالکیت شده‌است.

داریوش بلدی درگفت‌وگو با خبرنگارایرنا، همچنین افزود: طبق برنامه پیش‌بینی شده، درسال ۱۴۰۱ صدور سند برای یکهزار و ۵۰۰ مِلک مسکونی اعم از خانه و زمین در دستورکار می‌باشد.

وی ادامه داد: تاکنون برای ۲۰ هزار خانه و همچنین زمین روستایی با کاربری مسکونی در استان سند مالکیت تنظیم و صادر شده‌است.

تهیه نظام مسائل استان قم برای ۱۵ سال آینده 

 معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم بر لزوم افزایش اختیارات ملی به استانها برای تسریع درحل مشکلات تاکید کرد و گفت: نظام مسائل استان برای ۱۵ سال آینده تهیه شده است.

ابراهیم معتمدی هفته گذشته در جلسه پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به قم  درسالن جلسات امام جواد(ع) استانداری ،با بیان اینکه نظام مسائل استان در حوزه پیشران‌ها در ۱۳ سناریو تهیه شده است،افزود: دقیقا نیازهای قم تا حدود ۱۵ سال آینده تامین و می‌دانیم که به چه سمتی باید حرکت کنیم.

وجود ۶۱۶ هکتار باغ زیتون در قم 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: این استان دارای ۶۱۶ هکتار باغ زیتون است که ۲۶۴ هکتار از سطح زیر کشت این گیاه در قم بارور و ۳۵۲ هکتار آن غیر بارور است.

محمد علی سلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال‌جاری حدود ۶۰۰ تُن زیتون در قم برداشت و به صورت کنسروی و روغنی به بازار مصرف عرضه خواهد شد. 

وی با اشاره به این که به طور معمول نیمی از زیتون‌های برداشت شده در قم کنسروی است و نیمی دیگر برای تهیه روغن استفاده می‌شود، افزود: عملکرد برداشت زیتون در قم به طور میانگین برای هر هکتار بیش‌از یک و نیم تُن است که میزان قابل توجهی به شمار می‌آید.

نیاز مالی ۵۰۰ میلیارد ریالی احداث مجتمع ادارات در جعفرآباد

فرماندار شهرستان جعفرآباد قم گفت: برای تسریع در استقرار ادارات در این شهرستان تازه تاسیس نیاز به احداث مجتمع ادارات داریم که ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

ذبیح الله عبداللهی هفته گذشته درگفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مطابق دستورالعمل هیات وزیران ادارات در شهرستان‌ها باید در مجتمع ادارات مستقر شوند و بدین منظور زمین لازم را برای احداث آن در اختیار گرفته‌ایم و بودجه مورد نیاز را به استانداری قم و سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام کرده‌ایم.

وی یادآور شد که بودجه مورد نیاز برای احداث مجتمع ادارات در شهرستان جعفرآباد هنوز به تصویب نرسیده‌است.

تامین پنج میلیارد ریال هزینه مرمت قلعه چشمه علی قم از محل سفر رئیس جمهور

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم گفت: پنج میلیارد ریال اعتبار از محل سفر رئیس جمهور به قم برای مرمت قلعه چشمه علی در این استان تامین شده‌است.

علیرضا ارجمندی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قدمت قلعه چشمه علی قم به دوران قاجار باز می گردد و در بخش سلفچگان قم قرار دارد.

وی با اشاره به این که در سالهای گذشته نزدیک به نیمی از این قلعه تاریخی تخریب شده بود گفت: اکنون مراحل مرمت این اثر تاریخی در حال انجام است.

هزینه شدن ۳۸ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: در راستای آماده‌سازی مدارس برای سال تحصیلی جاری، ۳۸ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس این استان هزینه شد.

احمدرضا اجتهادی هفته گذشته درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: یکی از ماموریت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، تهیه و تامین تجهیزات اداری، کلاسی، هنرستانی و سمپاد مورد نیاز برای مدارس است.

وی اضافه کرد: در این راستا با بهره‌گیری از تجربیات و دانش فنی، در سالجاری تحولی شگرف در ارتقاء کیفیت تجهیزات تحویلی به مدارس صورت گرفت و سالی بی‌نظیر در عرصه تجهیزات مدارس رقم خورد.

رشد ۶۱ درصدی خروج مسافر از راه آهن

 مدیرکل راه‌آهن قم با اشاره به آمار جابه‌جایی مسافر حومه‌ای و بین شهری از طریق خطوط ریلی این استان گفت: آمار  خروج مسافر از راه‌آهن استان از ابتدای سال جاری نسبت به سال گذشته ۶۱ درصد رشد پیدا کرده‌است.

غلامحسین دباغ در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد خروجی مسافر در مدت یاد شده امسال ۷۶۱ هزار و ۳۳۰ تَن و در مدت مشابه سال قبل، نیز ۴۷۲ هزار و ۲۹۵ تَن است.

وی آمار ورودی مسافر در این مدت را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: در سال جاری ۷۳۲ هزار و ۳۲۱ مسافر از طریق راه‌آهن وارد قم شدند، در حالی که این رقم برای سال قبل، ۴۵۴ هزار و ۵۴۳ می‌باشد، از این رو آمار ورودی مسافر نیز مانند خروجی، از رشد ۶۱ درصدی برخوردار است.

اولویت رفع مشکلات زیرساختی روستاهای قم در سفر دور دوم رئیس جمهور

 مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: رفع مشکلات زیرساختی و زیربنایی روستاهای استان قم در سفر دور دوم رئیس جمهور به این استان در اولویت قرار دارد.

غلامرضا رحیمی هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مورد بیشتر روستاهای استان قم مشکلات احصا شده است و عمده مشکل روستاها در حوزه ارتباطات زیرساخت است که امیدواریم با همکاری اداره کل ارتباطات استان این مشکل برطرف شود.

وی ادامه داد: برخی روستاها از نظر اینترنت آنتن دهی ضعیف دارند از این رو از آن ها بازدید کردیم و مشخص شد در تعدادی از روستاها نیز آنتن دهی وجود ندارد و در برخی سرعت اینترنت پایین است.

صدور ۲ هزار و ۳۶ مجوز فعالیت برای هنرمندان صنایع دستی 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم با اشاره به تعداد هنرمندان صنایع دستی فعال در این استان گفت: تاکنون ۲ هزار و ۳۶ مجوز برای هنرمندان صنایع دستی درقم صادر شده، و این افراد در حال خلق آثار فاخر و تولید محصول‌ هستند.

علیرضا ارجمندی  در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر تسهیلات و امکانات در نظر گرفته شده، برای این هنرمندان افزود:هنرمندان با داشتن مجوز از پرداخت سهم عمده‌ای از مالیات معاف هستند، تعرفه آب، برق و گاز نیز به صورت صنعتی محاسبه می‌شود که ارزانتر از قیمت تجاری است.

وی اضافه کرد: همچنین هرسال تعدادی از هنرمندان از سهمیه بیمه هنرمندان استفاده می‌کنند که تعرفه بسیار پایینی نسبت به مشاغل دیگر دارد.

لزوم دچار اختلال نشدن مسیر تولید درقم 

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: هیچ‌گاه اجازه نخواهیم داد چالش‌های جدید برای واحدهای تولیدی ایجاد و یا مسیر تولید استان دچار اختلال شود.

 محسن امیدیان هفته گذشته در جلسه رفع مشکل آب واحدهای صنعتی استان قم در سالن جلسات معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به اینکه باید برخی از مشکلات در استان مدیریت شود، اظهار داشت: مشکل موجود در مسیر اجرای خط انتقال آب از شهرک صنعتی شکوهیه به شهرک محمودآباد را نیز می‌توان با گفت‌وگو رفع کرد.

وی با اشاره به اینکه باید تخصیص آب به صنایع بازنگری شود، اظهار کرد: در این بازنگری باید بسیاری از استفاده‌های بیش از اندازه اصلاح شوند.

پیشرفت ۴۰ درصدی احداث تقاطع غیرهمسطح روستای ورجان در شهرستان کهک 

فرماندار شهرستان کهک گفت: احداث تقاطع غیر همسطح و پل در روستای ورجان این شهرستان اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

علیرضا گلچین پور درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احداث تقاطع غیر همسطح و پل در منطقه ورجان ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و ایجاد این تقاطع امری حیاتی است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کهک منطقه ای گردشگری است بیان کرد: ورجان نقطه گلوگاهی شهرستان کهک است که مردم از سمت پردیسان قم و منطقه لنگرود وارد شهرستان می شوند و نبود تقاطع غیر همسطح ضمن ایجاد ترافیک باعث افزایش تصادف‌ها شده‌است.

وی هم چنین به احداث محور دوم پردیسان به ورجان با اعتباری بالغ بر یکهزار میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: اعتبار این طرح از تهاتر نفت تهیه شده و قرارگاه سازندگی سپاه به عنوان مجری آن وعده داده است که بخش عمده ای از طرح تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.   

پرورش سالانه ۲۸۰ هزار راس گوسفند پرواری در قم 

 مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سالانه ۲۸۰ هزار راس گوسفند پرواری (طی دو دوره ۶ ماهه، هر دوره ۱۴۰ هزار راس)‌ به‌منظور تولید گوشت قرمز در قم پرورش می‌یابند.

محرم رازقی منش هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان داشت: علاوه بر این هر ساله ۲۷۰ هزار راس گوسفند داشتی در قم پرورش می‌یابند و به‌منظور افزایش تعداد دام سبک و استفاده‌های اقتصادی دیگر تا مدت زمانی که امکان دارد از آن‌ها نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به تولید سالانه هشت هزار و ۱۰۰ تُن گوشت قرمز از دام سبک پرورش یافته در قم، افزود: با توسعه واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی در استان و فرآوری گوشت تولید شده به محصولات متنوع مورد نیاز مردم، ارزش فعالیت‌های اقتصادی در این بخش افزایش می‌یابد. 

صدور دستور تشکیل مجمع خیران ورزش 

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری قم گفت: استاندار قم برای موضوع تشکیل مجمع خیران ورزش و راه اندازی آن در این استان دستور لازم را صادر کرده است تا کسانی که به ورزش قهرمانی کمک می‌کنند به صورت منسجم‌تری فعالیت کنند.

عباس شیرمحمدی  درگفت و گو با ایرنا افزود: راه اندازی مجمع خیران ورزش کار ویژه‌ای در استان قم است که به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: اتفاق خوبی که امسال در قم رقم خورد این بود که یکی دو شرکت متولی ورزش قهرمانی شدند و به عنوان نمونه در فوتسال یک کارخانه باشگاه لیگ برتری قم را خرید و اکنون به خوبی برای تیم فوتسال قم هزینه می‌کند.

وی ابراز داشت: در ورزش قهرمانی با شرکتی صحبت شد که هفت قهرمان ملی و جهانی استان را تحت حمایت مالی قرار دهد و ماهانه مبلغی به آنان پرداخت نماید و منتظر معرفی این افراد از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان قم هستیم.