از صادرات ۱۹۶ هزار تن کالا تا ایجاد حدود پنج هزار فرصت شغلی دربخش اصناف قم

قم - ایرنا - ۴۴۰ هزار تُن محصولات فولادی درسالجاری، افزایش درآمدهای ارزی با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، ظرفیت تولید سالانه ۱۵۸ هزار تُن شیرتوسط دامداران ، رسیدن حجم صادرات کالاهای تولید شده در قم به ۱۹۶ هزار تُن و ایجاد چهار هزار و ۹۱۳ فرصت شغلی در بخش اصناف از اخبار مهم هفته گذشته قم بود.

تولید ۱۵ درصد تخم مرغ مورد نیاز کشور درقم، توزیع ۵۸ هزار تُن آرد طی ۶ ماه نخست سال، رهایی چهار محکوم به قصاص نفس ،تمام مدارس روستایی قم مجهز به سیستم‌های هوشمند و استاندارد گرمایشی،امکانات موجود برای گردشگران در شان نام قم نیست، ممنوعیت استقرار صنایع آلاینده در شهرک صنعتی سلفچگان ، رعایت نکردن فرهنگ ترافیکی توسط  ۷۰ درصد از راکبان موتورسیکلت،  ورود ۲۴ میلیون مسافر به قم طی ۶ ماه گذشته  و لزوم شناسایی موانع موجود در مسیر پرداخت تسهیلات از دیگر اخبار هفته گذشته قم بود.

تولید ۴۴۰ هزار تُن محصولات فولادی درسالجاری 

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال‌جاری ۴۴۰ هزار تُن انواع محصولات فولادی در این استان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

جواد ناطق در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: قم از قطب‌های مهم تولید محصولات فولادی در کشور است و واحدهای صنعتی صاحب نامی در این رابطه در استان قم مشغول فعالیت هستند که می‌توانند حجم قابل توجهی از نیاز کشور به این محصولات را تامین کنند.

وی افزود: محصولات فولادی از جمله کالاهای مهم و راهبردی به شمار می‌آیند که از آن‌ها برای ساخت بسیاری از محصولات دیگر استفاده می‌شود که بر این اساس صنعت تولید فولاد در قم توانست به عنوان حلقه‌ای مهم در زنجیره تولید بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم کشور، نقش ایفا کند.

وی ادامه داد: فناوری استفاده شده در ساخت محصولات فولادی تولید شده در قم نیز پیشرفته و بر اساس الگوهای نوآورانه است که موجب شده این محصولات کیفیت بالایی داشته باشد و بتواند نیازهای مشتریان در بخش‌های مختلف را برآورده سازد.

رسیدن حجم صادرات کالاهای تولید شده در قم به ۱۹۶ هزار تُن 

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: حجم صادرات کالاهای تولید شده در واحدهای صنعتی قم در طی ۶ ماه نخست سال‌جاری به وزن ۱۹۶‌ هزار تُن و ارزش ۱۷۰ میلیون دلار رسید.

اکبر ابدالی هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، پیرامون آخرین فعالیت‌های انجام شده توسط بخش بازرگانی خارجی این سازمان بیان داشت: تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۱ تعداد ۹۸ کارت بازرگانی در بخش تولیدی و تعداد ۹۵ کارت بازرگانی در بخش تجاری صادر شده و در مجموع تعداد کارت‌های بازرگانی استان ۷۹۵ فقره است.

وی افزود: میزان صادرات کالاهای غیر نفتی از گمرکات استان به ارزش ۱۷۰  میلیون دلار و وزن ۱۹۶ هزار تُن و عمده کالاهای صادراتی به ترتیب ارزش صادرات شامل مواد پلاستیکی، سوخت های معدنی، مفتول مس، سرب، کفش و صندل، تخم مرغ، الیاف پلی استر و ماشین آلات مکانیکی نظیر شیرآلات بهداشتی و ماشین لباسشویی بوده‌است.

وی با اشاره به راهبرد تجارت خارجی استان در گسترش تعامل اقتصادی با کشورهای همسایه ایران، ادامه داد: عراق، افغانستان، امارات، ترکیه، ترکمنستان، سوریه، روسیه، آذربایجان و هند عمده کشورهای هدف صادراتی محصولات تولید شده در واحدهای صنعتی قم هستند.

 افزایش درآمدهای ارزی با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: محصولات گلخانه‌ای درحال حاضر بازار بین‌المللی خوبی دارد و در همین راستا نیاز است تا با توسعه این نوع از کشت در قم،‌ درآمد ارزی استان را افزایش داد.

محمد علی سلامی  در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان داشت: درحال حاضر مشتریان بین‌المللی قابل توجهی وجود دارند که به دلیل هزینه‌ بالای انرژی در کشورشان و مهیا نبودن سایر شرایط برای کشت‌های گلخانه‌ای همچون سرمای بیش از حد هوا، به دنبال واردات این محصولات هستند که همین مساله بهترین امکان را برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و افزایش درآمدهای ارزی استان در بخش کشاورزی، فراهم آورده‌است.

وی افزود: نکته بسیار مهم دراین رابطه، رعایت استانداردهای بین‌المللی تعیین شده برای کشت و پرورش گیاهان در گلخانه‌ها توسط بهره‌برداران است تا در زمان فروش و عرضه این محصولات به بازارهای بین‌المللی مشکلی ایجاد نشود و کشاورزان بتوانند درآمد ارزی بالایی برای خود و استان کسب کنند.

وی ادامه داد: افزایش سطح زیر کشت‌ گلخانه‌ها در قم،‌ هدفی راهبردی است که براساس برنامه‌ تغییر الگوی کشت استان دنبال می‌شود، چرا که ما در این استان هم با مشکل تامین منابع آبی و هم با مساله تنش دمایی مواجه هستیم که این عوامل در کشت‌های گلخانه‌ای قابل مدیریت و کنترل است.

ایجاد چهار هزار و ۹۱۳ فرصت شغلی در بخش اصناف

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: در ۶ ماهه نخست سال‌جاری، یک‌هزار و ۹۶۵ مجوز صنفی در این استان با ایجاد فرصت اشتغال برای چهار هزار و ۹۱۳ نفر صادر شد.

اکبر ابدالی هفته گذشته درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: این مجوزهای صنفی در رسته‌های تولیدی و خدمات فنی و همچنین توزیعی و خدماتی صادر شده‌است که شامل زیربخش‌های متنوعی است که هر کدام از آن‌ها نقش موثری در رفع احتیاج مردم به دریافت کالا و خدمات مورد نیازشان دارد.

وی با اشاره به جایگاه مهم اصناف و فعالیت بازاریان در پیشرفت و توسعه اقتصادی استان افزود: به‌طور کلی ۴۱ هزار و ۶۲۵ واحد صنفی مجوز دار در استان قم موجود است که ۲۴ هزار و ۹۳۸ مورد آن در بخش توزیعی و خدماتی و ۱۶ هزار و ۶۸۷ واحد آن در بخش تولیدی و خدمات فنی قرار دارد.

وی ادامه داد: برای حمایت از فعالان در این بخش مهم اقتصادی، تسهیلات بانکی مورد نیاز ایشان در قالب‌های متنوع به متقاضیان پرداخت می‌شود و در این زمینه قم به دنبال جذب هرچه بیشتر اعتبارات ملی تعیین شده و پرداخت تسهیلات بیشتر به واحدهای صنفی فعال در استان است.

ظرفیت تولید سالانه ۱۵۸ هزار تُن شیرتوسط دامداران

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ظرفیت تولید شیر در دامداری‌های استان سالانه بیش از ۱۵۸ هزار تُن است که با فرآوری آن، انواع محصولات لبنی مورد نیاز مردم تامین می‌شود.

محرم رازقی منش در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این میزان شیر بیشتر توسط دامداری‌های صنعتی فعال در قم تولید می‌شود و بخش دیگری از آن نیز مربوط به دامداری‌های سنتی و دام سبک موجود در استان است.

وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه بخش کشاورزی قم در تولید انواع محصولات دامی مورد نیاز مردم افزود: میزان تولید سالانه گوشت قرمز استان نیز شامل هشت هزار و ۱۰۰ تُن دام سبک و ۲۱ هزار و ۳۰۰ تُن دام سنگین است.

توزیع ۵۸ هزار تُن آرد طی ۶ ماه نخست سال در قم

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در طی ۶ ماهه نخست سال‌جاری، ۵۸ هزار و ۶ تُن آرد برای تامین نان مورد نیاز مردم در میان نانوایایی‌های استان توزیع شد.

سعید محمدی  هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در همین رابطه آمار نشان می‌دهد میزان آرد توزیع شده در سطح استان طی مدت مورد نظر در سال گذشته ۵۶ هزار و ۶۲۷ تُن بوده‌است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت تامین و تدارک گندم مورد نیاز استان، افزود: همچنین در این مدت ۸۴ هزار و ۱۱۳ تُن گندم توسط اداره کل غله و خدمات بازرگانی میان کارخانه‌های تولید آرد قم توزیع شده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال‌قبل ۷۸‌ هزار و ۸۸۰ تُن بوده‌است.

وی ادامه داد: اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم بر اساس وظایف ذاتی که برعهده دارد علاوه بر موضوع تامین گندم و آرد مورد نیاز در زمینه تامین و تدارک کالاهای اساسی مورد نیاز مردم همچون برنج و شکر نیز فعالیت مستمر دارد که در همین رابطه طی ۶ ماهه گذشته، حجم قابل توجهی از این محصولات برای استان اختصاص یافت و در بازار توزیع شد.

محمدی گفت: در همین رابطه در ۶ ماهه نخست سال‌جاری چهار هزار و ۵۰۰ تُن برنج خارجی در قم توزیع شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

تولید ۱۵ درصد تخم مرغ مورد نیاز کشور در قم

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: قم از جمله قطب‌های تولید تخم‌مرغ مورد نیاز کشور است و حدود ۱۵ درصد نیاز مردم کشور به این ماده غذایی مهم در استان تامین می‌شود.

منصور دیان اردستانی هفته گذشته به مناسبت ۱۷ مهرماه روز جهانی تخم‌مرغ در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان داشت: بر اساس فرآیندی مستمر تخم‌مرغ‌های تولید شده در واحدهای مرغداری قم علاوه بر پاسخ به نیاز داخلی استان در سایر مناطق کشور نیز عرضه می‌شود و این موضوع ضرورت حمایت از بهره‌برداران این بخش مهم اقتصادی را نشان می‌دهد.

وی افزود: ۱۷۰ واحد مرغداری تخم‌گذار با ۱۰ میلیون قطعه مرغ در استان قم موجود است و در این استان به‌طور میانگین روزانه بیش از ۲۵۰ تُن تخم مرغ تولید و برای تامین نیاز مردم به این محصول غذایی مهم به بازار مصرف عرضه می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قم برای توسعه کمی و کیفی تولید تخم‌مرغ در این استان، ادامه داد: ایجاد واحدهای فرآوری تخم‌مرغ در قالب صنایع غذایی و تبدیلی از جمله اقدام‌هایی است که به‌منظور افزایش ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی در این بخش انجام می‌شود.

ورود ۲۴ میلیون مسافر به قم طی ۶ ماه گذشته 

 معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم از ورود ۲۴ میلیون مسافر طی ۶ ماه گذشته به این استان خبر داد و گفت: رویکرد مسئولان افزایش ماندگاری زائران در قم هستند.

ابوالقاسم مقیمی  در جلسه گروه کاری و هم‌اندیشی فعالان حوزه گردشگری و زیارت، با بیان اینکه در معاونت زائران دو بحث کلیدی داریم، اظهار کرد: نخستین موضوع بحث توسعه زیرساخت‌ها و اسکان‌های ارزان‌ قیمت است.

وی با اشاره به اینکه اصلی‌ترین وظیفه ما افزایش تعداد و مدت‌زمان ماندگاری زائران در قم است، مطرح کرد: طی شش ماه نخست سال جاری بیش از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو با پلاک‌های غیربومی وارد شهر قم شدند.

لزوم شناسایی موانع موجود در مسیر پرداخت تسهیلات 

استاندار با اشاره به لزوم شناسایی موانع موجود در مسیر پرداخت تسهیلات از آمادگی مسئولان استان در رفع این موانع خبر داد.

 سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته  درجلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان قم که در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه در جلسات باید کم‌کاری‌ها و عدم همکاری‌ها مطرح شود، اظهار کرد: در دولت سیزدهم سهم هر بانک در مسیر توسعه مشخص‌شده است و باید به این سهم عمل کند.

وی با بیان اینکه باید در این جلسات به دنبال راهکارهای تعامل بیش‌تر و رفع مشکلات باشیم، مطرح کرد: باید تصمیم‌گیری‌های ما به‌گونه‌ای باشد که مردم از آن نفع ببرند.

استاندار قم با اشاره به اینکه باید همه پای‌کار رفع مشکلات بیایند، عنوان کرد: برخی از مشکلات که در استان قابل‌حل نباشد، را می‌توان از ظرفیت‌ مدیرعامل‌های بانک‌ها در تهران رفع کرد.

رهایی چهار محکوم به قصاص نفس در قم 

رییس کل دادگستری قم گفت: در ۶ ماه نخست سال‌جاری با تلاش کمیته صلح و سازش دادگستری استان ، چهار محکوم از قصاص نفس رهایی یافته و به زندگی بازگشتند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی مظفری در تشریح اقدامات دادگستری و ستاد دیه استان جهت تعیین تکلیف پرونده‌های قصاص نفس و با توجه به تاکید رییس قوه قضاییه بر این امر، افزود: دادگستری قم با تشکیل کمیته صلح و سازش در سال ۱۳۹۷ کمک موثری به تعیین تکلیف پرونده‌های قصاص نفس استان کرده است.

وی اضافه کرد: در ۶ ماه نخست سال‌جاری با تلاش کمیته صلح و سازش استان چهار فقره پرونده قصاص  با گذشت اولیای دم از اجرای حکم ،مصالحه شد.

تمام مدارس روستایی قم مجهز به سیستم‌های هوشمند و استاندارد گرمایشی

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: در هیچ‌یک از مدارس روستایی این استان، از بخاری‌های ناایمن مانند بخاری‌های هیزمی، نفتی و گازی استفاده نمی‌شود و تمامی مراکز آموزشی به سیستم‌های هوشمند و استاندارد گرمایشی مجهز می‌باشد.

احمدرضا اجتهادی هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: سیستم گرمایشی و سرمایش برخی از مدارسی که در دهه‌های گذشته در استان احداث شده است، اغلب سیستم بخاری‌های گازی و پنکه‌های سقفی می‌باشد که این سیستم حوادث دلخراشی را در سطح کشور رقم زده‌است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ ، حدود ۳۶ مدرسه با اعتبار ۴۵.۵ میلیارد تومان با سیستم گرمایشی و سرمایشی مرکزی(موتورخانه و رادیاتور) ایمن شده و همچنان نیز این استانداردسازی در حال انجام است.

ممنوعیت استقرار صنایع آلاینده در شهرک صنعتی سلفچگان

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: استقرار و فعالیت ۹ محصول تولیدی با رده آلایندگی بالای چهار در شهرک صنعتی سلفچگان قم ممنوع شده و احتمال می رود به زودی برخی صنایع دیگر نیز مشمول این ممنوعیت شوند.

سیدرضا موسوی مشکینی در جلسه کارگروه زیربنایی استان، با اشاره به تلاش استان برای جلوگیری از استقرار صنایع آلاینده در قم، خاطرنشان کرد: مصادیق این صنایع در قم شناسایی و مشخص شدند.

موسوی مشکینی با بیان اینکه جانمایی شهرک صنعتی سلفچگان از همان ابتدا اشتباه بوده است، گفت: به همین دلیل حساسیت بسیار زیادی در استقرار صنایع با رده آلایندگی بالای ۴ وجود دارد.

رعایت نکردن فرهنگ ترافیکی توسط  ۷۰ درصد از راکبان موتورسیکلت

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم گفت: حدود ۷۰ درصد از راکبان موتورسیکلت در قم فرهنگ ترافیکی استفاده از این وسیله نقلیه را رعایت نمی‌کنند که استفاده نکردن از کلاه ایمنی یکی از مصادیق همین امر است.

حسین غریب هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: وجود بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در شهر قم بیانگر این مهم است که استفاده از این وسیله نقلیه از سوی ساکنین این شهر رو به افزایش است.

وی اضافه کرد: قم به دلیل قرار گرفتن در مجاورت ۲ شهر صنعتی شکوهیه(قم) و کاوه(واقع در شهر ساوه) که واحدهای تولید موتورسیکلت در آن‌ها فعال است و از طرفی موتورسیکلت را با شرایط اقساطی در بازار عرضه می‌کنند، یکی از استان‌هایی است که بیشترین موتورسیکلت‌سوار را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha