کاظم محمودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تشکیل و راه اندازی صندوق بیماران خاص بیمه سلامت کشور از آبان امسال قرار بر این است تمامی هزینه درمان این بیماران در زمینه دارو از سوی این صندوق پرداخت شود.
وی ادامه داد: برای این منظور و شناسایی درست بیماران خاص برنامه ریزی های صورت گرفته بدین نحو است که لیست این بیماران که تا پیش از این برای دریافت دارو به مراکز علوم پزشکی مراجعه می کردند در این سامانه قرار می گیرد تا پرداخت هر گونه خدمات دولتی از این طریق انجام شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: از ابتدای اجرای این طرح از سوم آبان امسال تاکنون اطلاعات ۳۰ هزار و ۶۸۵ بیمار دیابتی که انسولین تزریق می کنند ، سه هزار و ۱۷ بیمار MS ، یک هزار و ۳۹۹ بیمار پیوند کلیه ، یک هزار و ۸۸۳ بیمار تالاسمی و ۳۴۷ بیمار هموفیلی استان در این سامانه قرار داده شده است.
محمودی افزود: بارگذاری اطلاعات مابقی بیماران خاص مازندران نیز در حال انجام است تا بدین نحو تمامی این بیماران از خدمات دولت در این صندوق بهره مند شوند.
پنجم مردادماه ۱۴۰۱ بود که هیات دولت در اجرای تکلیف قانونی بند «ن» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعبالعلاج، اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج را به تصویب رساند. دولت این تصمیم را در راستای ایجاد وحدت رویه و انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران یادشده و ایجاد عدالت در دسترسی و بهرهمندی از خدمات درمانی اتخاذ کرد.
موضوع فعالیت صندوق یادشده فراهمکردن امکان دریافت تسهیلات قرضالحسنه برای مشمولان از طریق بانکهای عامل، فراهمآوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعبالعلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبتهای دورهای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن که فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولان در قبال بخشی از هزینههای سلامت است.