میترا شیرانلی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد وضعیت کتابخوانی جامعه و مشکلات تامین کاغذ در بازار نشر اظهارکرد: با توجه به ذائقه مردم و مشکلات کاغذ شروع به دیجیتالی کردن کتابهایمان کردیم. در این روزها با سه شرکت که کتاب دیجیتالی عرضه میکنند، همکاری میکنیم.
خطری برای پخش کتاب الکترونیکشده در فضای مجازی وجود نداردشیرانلی تاکیدکرد: افراد کتابدوست فرصت کتابخوانی ندارند یا بیشتر به سمت استفاده از کتابهای دیجیتالی متمایل شدند، زیرا توان خرید کتاب کاغذی را ندارند و همچنین کتاب کاغذی حجیم است و در خانه فضای نگهداری از آن را ندارند.
مدیر انتشارات «آئیسا» گفت: فروش کتاب دیجیتالی خیلی بهتر از فروش کتاب کاغذی است. مخاطبان فقط میتوانند با اپلیکیشنی که کتاب را عرضه میکند، آن را دانلود کنند، خطری هم برای پخش کتاب الکترونیکشده در فضای مجازی وجود ندارد.
مسئولان میتوانند یارانههایی را برای تسهیل عملکرد ناشران درنظر بگیرندوی با تاکید بر اینکه مشکلات معیشتی محدود به فعالیت ناشران و حوزه کاغذ نیست، ادامه داد: همه با افزایش قیمت و مشکلات معیشتی آشنا هستیم در این شرایط مسئولان میتوانند یارانههایی را برای تسهیل عملکرد ناشران درنظر بگیرند.
مدیر انتشارات «آئیسا» درباره توزیع کاغذ داخلی نیز گفت: فراخوان زدند و به ناشران اعلام شد که میتوانند برای دریافت هزار تن کاغذ تولید ایران در کارخانه مازندران ثبت نام کنند. همه ناشران برای دریافت آن ثبت نام کردند به همه ناشران ۱۰۰ یا ۲۰۰ بند کاغذ اختصاص دادند، اما برخی ناشران این کاغذها را دریافت نکرده است. به انتشارات آئیسا ۱۰۰ بند کاغذ با قیمت ۵۰ میلیون تومان اختصاص دادند، اما این کاغذها را دریافت نمیکنم زیرا کتابها را با چاپ دیجیتال منتشر میکنیم. برایمان مقدور نیست که کتابهایمان را با شمارگان ۵۰۰ نسخه چاپ کنیم.
به گفته او خاکِ کاغذ تولید شده توسط کارخانه مازندران زیاد است و دستگاههای دیجیتال را خراب میکند، به همین دلیل بسیاری چاپخانه ها حاضر به کار کردن با این کاغذ نیستند؛ زیرا زمانی که دستگاه چاپ خراب میشود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان هزینه خواهدداشت. همچنین در بازار برخی این کاغذ را نمیخرند، زیرا شبیه کاغذ بازیافتی و جنسی میان کاغذ کاهی و سفید دارد. اکثر چاپخانهها لازم دارند تا با کاغذ آپریل کار کنند زیرا کاغذ خوبی است و به همه دستگاهها جواب میدهد.