به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ دوم عبدالله حسنی عصر سهشنبه در حاشیه آیین امحاء یکهزار و ۱۵۰ کیلوگرم مواد مخدر، با اشاره به اینکه مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر از جمله مهمترین ماموریت های فراجا است، افزود: امروز مبارزه با سوداگران مرگ از آن سوی مرزها تا قلب شهر و روستاها تسری یافته و پلیس در این مسیر شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب کرده است.
وی منشا بسیاری از آسیبهای اجتماعی را سوءمصرف مواد مخدر دانست و هشدار داد: گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد افیونی و کاهش سن اعتیاد، زنگ خطر جدی برای خانوادهها و جامعه به صدا در آورده است که سایر دستگاههای مسوول باید فعالانهتر نسبت با این موضوع برخورد کنند.
فرمانده انتظامی استان سمنان دستگیری باندهای تهیه و توزیع مواد مخدر، پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز، برخورد با خرده فروشان موادمخدر و ساماندهی معتادان متجاهر را از جمله رویکردهای اصلی پلیس عنوان و اظهار داشت: ماموران فراجا با تمام توان در برابر سوداگران مرگ ایستادهاند و اهدای جان شیرین خود در این مسیر باکی ندارند.
مبارزه با مواد مخدر در جامعه اطلاع رسانی شود
همچنین معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار و رییس شورای اطلاعرسانی استان سمنان گفت: امحاء مواد مخدر غیر قابل استحصال، نماد مبارزه با مواد مخدر است که باید در جامعه اطلاع رسانی شود.
احمد ریواده افزود: در سطح بینالمللی پس از استقرار آمریکا در کشور افغانستان، تولید مواد مخدر بیش از ۵۰ برابر و حدود ۹۰۰ درصد در این کشور که در مرز جغرافیایی با کشورمان ایران است، افزایش یافت.
وی ادامه داد: مبازره با مواد مخدر طی ۴۴ سال به طور مستمر توسط نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای سلامت مردم و جامعه بوده است.
معاون استاندار سمنان اظهار داشت: اقدامهای موثری در حوزه مبارزه و مقابله با مواد مخدر توسط مجموعه دستگاههای اجرایی مرتبط با مبارزه با مواد مخدر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، مجموعه فراجا و همکاری مردم خوب استان سمنان انجام شده است.
وی بیان کرد: برای مردمی شدن فرهنگ مقابله با آسیبهای اجتماعی بسترهای مشارکت مردم باید توسط دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فراهم شود.
ریواده تصریح کرد: مقابله با آسیب های اجتماعی در راس آن مبارزه با مواد مخدر یکی از موضوعات مهمی است که از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ از سوی مرکز آمار کشور، جمعیت استان سمنان با هشت شهرستان، ۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.
بر این پایه، شهرستانهای سمنان و شاهرود هر یک بیش از ۲۰۰ هزار نفر، دامغان نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر، گرمسار ۸۰ هزار نفر، مهدیشهر ۵۰ هزار نفر، میامی ۴۰ هزار نفر، سرخه ۲۰ هزار نفر و آرادان ۱۵ هزار نفر جمعیت دارند.
سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
سمنان با برخورداری از ۲ هزار و ۱۶ کیلومتر راه در حوزه اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان، ۲ فرودگاه بینالمللی در شهرستانهای سمنان و شاهرود و ایستگاه راهآهن فعال که روزانه بیش از ۲۰ رام قطار از آن عبور میکند در زمینه حمل و نقل نیز اهمیت ویژهای دارد.
در حالی سالانه افزون بر ۱۵ میلیون زائر با عبور از شهرستانهای مختلف استان پهناور سمنان به زیارت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد مقدس میروند که دست کم یک شب در استان اقامت میکنند.