به گزارش خبرنگار ایرنا، هاشم داداش پور عصر چهارشنبه در نشست خبری در دانشگاه ایلام اظهار داشت: مجوز جذب بین المللی به ۱۲ موسسه برای جذب دانشجویان خارجی داده شده و تلاش می کنیم آنرا تا ۱۰۰ مجوز برسانیم.
وی با اشاره به تحصیل بیش از ۹۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران افزود: تلاش داریم ایران را جزو ۱۰ کشور نخست در جذب دانشجویان بین المللی با اولویت کشورهای همجوار و همسایه تبدیل کنیم.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: قبلاً دانشجویان نمونه بین المللی در ایران انتخاب نمی شدند، ولی از امسال این دانشجویان نمونه بین المللی انتخاب و معرفی می شوند.
داداش پور یادآور شد: آیین نامه این موضوع دارای خلاها و نواقصی است که باید با همفکری آنرا متناسب با شرایط روز و موجود بروز کنیم.
وی با اشاره به برخی هنجارشکنی ها در سطح دانشگاه های کشور گفت: ایران هم اکنون جزو ۱۵ کشور برتر دنیا در شاخص تولید علم است و در ۳ ماه گذشته رصدخانه ملی افتتاح شد، ولی در این جنگ ادراکی روزهای گذشته به حاشیه کشیده شد و یا پرتاب ماهواره بر قایم اقدام بسیار بزرگی بود و در موشک ۳۷۳ باور که به پشتوانه توان علمی جوانان ایرانی به وقوع پیوست از استعداد بالای فرزندان این سرزمین ناشی می شود.
معاون وزیر علوم گفت: دشمنان به شدت دنبال دوقطبی کردن فضای کشور هستند تا خشونت را حداکثری کنند و متاسفانه آنرا به محیط دانشگاه کشاندند.
وی اضافه کرد: صدای اعتراض محمل اش در دانشگاه است ولی بیگانگان می خواهند آنرا به حاشیه ببرند، انسجام و وحدت ملی مهم اصل در این ایام است ، نظام حق اعتراض را به رسمیت شناخته و دانشگاه اعتراض صحیح و قانونی در لوای منطق و استدلال را می پذیرد، ولی خشونت و هرج و مرج را هیچکس نخواهد پذیرفت.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: ۹۹ درصد دانشجویان هیچگاه در کف خیابان حضور پیدا نکردند و یک درصد متاسفانه به دلیل درکی که از خیابان داشتند، وارد این مسئله شدند ، متاسفانه جنگ اطلاعاتی در این موضوع دخیل بود و محیط دانشگاه را نیز آلوده کرد، ولی دانشگاه محل گفت و گو است که باید همه دانشگاهیان نیز آنرا رعایت کنند.
داداش پور یادآور شد: بدون شک رسیدگی به مشکلات و نقایص وظیفه تمامی مسوولان است و مجموعه وزارت علوم نیز این موضوع را در چارچوب تریبون آزاد و کرسی های آزاداندیشی دنبال می کند.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: از سال ۹۸ بجز یک ترم دانشجویان به دلیل شیوع کرونا در کلاس حضور نداشتند و حدود ۶۰ درصد دانشجویان جدید درکی از محیط دانشگاه نداشتند.
داداش پور یادآور شد: تحولات اجتماعی گسترده ای در جامعه رخ می دهد و نسلی از دانشجویان وارد دانشگاه شده که عموما تک فرزند یا ۲ فرزند و بسیار صریح بوده و در شرایطی زیست کرده اند که مجموعه امکانات دانشجویی با زندگی و رفاه آنها ممکن است تطابق نداشته باشند ، در این شرایط دوطرف باید همدیگر را تعدیل کرده و تلاش کنیم این الگوها و اتفاقات را با درک یکدیگر به سمت نیازهای دانشگاه و دانشجو سوق بدهیم.
وی از راه اندازی رسانه اینترنتی در برخی دانشگاه های کشور خبر داد و گفت: ولی شیوع کرونا و تعطیلی حضوری کلاس ها مدتی این رسانه ها را تعطیل کرد.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه ای به نیروهای جوان و نخبه و انتصاب آنان در مسوولیت های اجرایی دارد، گفت: این مسئله بویژه در میان مدیران میانی به وضوح مشاهده می شود.
داداش پور اضافه کرد: امروز شاهد جنگ رسانه ای ، ادراکی و شناختی دشمن برای تحریف واقعیت ها هستیم، دانشگاه مکان گفت و گو ، اخلاق و منطق است و هرکسی که این شرایط را رعایت نکند، حریم را شکسته است.
وی ادامه داد: بدون شک کسانیکه تنها در هیجانات وارد این مسئله شده اند ، با دید رأفت اسلامی برخورد می شود، ولی اگر تشخیص داده شود افرادی محیط دانشگاه را تبدیل به اقدامات هنجارشکنانه کرده اند ، از کمیته انضباطی نیز برای ایجاد آرامش و انضباط در دانشگاه ها استفاده و این مسئله در دانشگاه های مختلف بسته به شرایط موجود اعمال خواهد شد.
معاون وزیر علوم گفت: بدون شک دانشجویانی که اعتراض داشته باشند در محیط دانشگاه و با رعایت آرامش و اخلاق شرایط را فراهم می کنیم ولی اگر افرادی مسائل امنیتی را در این شرایط ایجاد کنند ، ارگان های مربوطه به این حیطه ورود خواهند کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه های ایران جزو دانشگاه های خوب و معتبر در سطح جهان هستند و هدف وزارت علوم تبدیل دانشگاه های ایران به مرکز ثقل در جذب دانشجویان بین المللی است.
معاون وزیر علوم گفت: روند جذب دانشجویان خارجی نیز به این شکل است و هم اکنون ۹۴ هزار و ۴۰۶ دانشجوی خارجی در دانشگاه های ایران مشغول به تحصیل هستند.
داداش پور اظهار داشت: یکی از کارهای مهم دانشگاه های استان های مرزی ایجاد پل ارتباطی با دانشگاه های کشورهای همسایه است و هم اکنون حدود ۴۰۰ دانشجوی عراق در دانشگاه های استان ایلام تحصیل می کنند.
وی با اشاره به بازدید از خوابگاه های دانشجویی ، مراکز ورزشی و همچنین خوابگاه های دانشجویان عراقی دانشگاه ایلام گفت: مشکلات و چالش های موجود توسط رییس دانشگاه بررسی و در جهت حل آنها همچون تکمیل مجموعه ورزشی دختران و همچنین سلف سرویس دانشگاه ایلام برنامه ریزی صورت می گیرد.
معاون وزیر علوم افزود: ۳۰ درصد رشته های دانشگاهی باید به حوزه رشته های مهارتی اختصاص یابد، در حوزه فناوری و دانش بنیان نیز با تامین زیرساخت های نرم و سخت شرایط را برای حضور دانشجویان فراهم کنیم.
داداش پور یادآور شد: باید دانش را به فناوری و فناوری را به تجارت و ثروت آفرینی تبدیل کنیم.
وی با اشاره به ویژگی های دانشگاه ایلام گفت: دانشگاه ها همچون انسان ها دارای چرخه عمر هستند و دانشگاه بالغ باید ۵۰ سال از عمر آن بگذرد ولی در طول ۳۰ سال از عمر دانشگاه ایلام شاهد رشد ، بالندگی و پویایی آن هستیم.
وی اضافه کرد: با توجه به همسایگی با کشور عراق می توان از این ظرفیت برای تحصیل دانشجویان عراقی در استان در رشته های مختلف بهره برد، هفت درصد دانشجویان دانشگاه ایلام هم اکنون دانشجویان عراقی هستند، درحالیکه متوسط جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه های کشور حدود ۲،۵ درصد است که در ایلام حدود ۳ برابر است.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: باید جذب دانشجویان خارجی تا ۱۰ درصد و متنوع سازی همکاری های علمی بین المللی در حوزه دانشجویان ارشد و دکترا در دستور کار باشد که تحقق آن تاثیر بسزایی در موفقیت این دانشگاه خواهد داشت.