تهران - ایرنا - داده‌های روز پنجشنبه وزارت کار آمریکا در باره افزایش نه چندان زیاد شمار شهروندان خواهان دریافت مقرری بیکاری، نشان می‌دهد که با وجود افزایش کمتر از میزان پیش بینی شده بهای مصرف کننده کالا در اکتبر، مبارزه با تورم در آمریکا هنوز با پیروزی کامل فاصله زیادی دارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ افزایش کمتر از میزان پیش بینی شده قیمت‌ مصرف کننده کالا در آمریکا در اکتبر، میزان افزایش سالانه تورم را برای نخستین بار در هشت ماه گذشته به کمتر از هشت درصد رساند که نیرومندترین نشانه حاکی از کند شدن سرعت افزایش تورم است.  

شاخص بهای مصرف کننده پس از افزایش ۰.۴ درصدی در سپتامبر، در ماه گذشته نیز تا همین میزان بالا رفته است. چند اقتصادادن پیش بینی کرده‌اند که این شاخص تا ۰.۶ درصد افزایش یابد و سطح فزاینده اجاره واحدهای مسکونی و تجاری، موجب نیمی از افزایش این شاخص شده است. بهای بنزین نیز پس از سه ماه پیاپی کاهش، دوباره شروع به بالارفتن کرده است.

میزان سالانه افزایش شاخص قیمت‌های مصرف کننده ۷.۷ درصد بوده که کمترین افزایش را از ژانویه به این سو داشته است. همچنین شمار درخواست‌های هفتگی مقرری بیکاری با هفت هزار افزایش به ۲۲۵ هزار عدد رسیده است.

بهای مواد غذایی خانگی ۰.۴ درصد افزایش یافته که کمترین میزان از دسامبر ۲۰۲۱ بوده است. با اینکه بهای انواع گوشت، طیور، ماهی، تخم مرغ، غلات و محصولات نانی افزایش داشته، اما این میزان برای بهای میوه و سبزیجات کمتر بوده است.  

افزایش شاخص بهای مصرف کننده در ۱۲ ماهه منتهی به اکتبر ۷.۷ درصد بوده در حالی که این میزان در سپتامبر ۸.۲ درصد بوده است. افزایش سالانه این شاخص برای نخستین بار از ژانویه به این سو، زیر هشت درصد و کمترین میزان از ژانویه بوده است. میزان افزایش شاخص بهای مصرف کننده در ژوئن ۰.۱ درصد بوده که بیشترین رشد را از نوامبر ۱۹۸۱ داشته است.

ان بی سی نیوز نیز نوشت: نظرسنجی از رای دهندگان در محل‌های رای گیری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا نشان داد که دموکرات‌ها به طور عمده نگران حق سقط جنین هستند، اما جمهوریخواهان از تورم به عنوان مهم‌ترین عامل نگران کننده خود نام برده‌اند. رای دهندگان مستقل نیز به هر دو موضوع به عنوان مسائل مهمی که در رای آنها تاثیر گذاشته اشاره کرده‌اند.

اکثر شرکت کنندگان در انتخابات میان دوره‌ای کنگره (۷۰ درصد) توافق دارند که دموکراسی در آمریکا در معرض تهدید و خطر قرار دارد.

یک سوم از رای دهندگان (۳۲ درصد) صرف نظر از تعلقات حزبی گفته‌اند که تورم مهم‌ترین موضوع آنها است و بیش از یک چهارم (۲۷ درصد) از موضوع قانون سقط جنین به عنوان مهم‌ترین نگرانی شان نام بردند.

پس از تورم و موضوع سقط چنین، جنایت و سیاست کنترل سلاح به عنوان نگران کننده مهم مورد اشاره قرار گرفت. ۱۱ درصد از رای دهندگان به این دو عامل و ۱۰ درصد به مهاجرت به عنوان نگرانی اصلی اشاره کرده‌اند.

در میان جمهوریخواهان ۴۴ درصد از رای دهندگان تورم را به عنوان مهم‌ترین نگرانی توصیف کردند. ۱۵ درصد مهاجرت، جرم و جنایت ۱۲ درصد و مساله سقط جنین دغدغه ۱۴ درصد از جمهوریخواهان عنوان شده است اما ۶۴ درصد دموکرات‌ها مساله سقط جنین، ۱۵ درصد تورم و ۱۴ درصد سیاست‌های مربوط به حمل سلاح را نگران کننده دانستند.

براساس این نظرسنجی، اکثر رای دهندگان گفته‌اند به جمهوریخواهان برای مدیریت جرم و جنایت، تورم و مهاجرت بیش از دموکرات‌ها اعتماد دارند.

جیب شهروندان آمریکایی خالی تر شده است

رای دهندگان همچنین معتقدند وضعیت مالی خانواده آنها امسال نسبت به هر انتخابات میان دوره‌ای دیگری از پایان دوران رکود بزرگ وخیم تر شده است.

این نتایج نشان داد ۴۷ درصد از رای دهندگان می‌گویند وضعیت مالی آنها نسبت به دو سال قبل بدتر شده است. تنها ۳۳ درصد گفتند که شرایط اقتصادی آنها تغییر نکرده و ۱۹ درصد گفتند نسبت به دو سال قبل وضعیت مالی خانواده آنها بهتر شده است.

افزایش بهای بنزین همچنان خانواده‌های آمریکایی را تحت فشار قرار داده است. قیمت بنزین حدود ۴ دلار در هر گالن است و این نتایج نشان داد که اکثر رای دهندگان در آمریکا (۶۵ درصد) می گویند افزایش بهای بنزین به تازگی بر مشکلات مالی آنها افزوده است.