به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی فوربس، در حالی که ناسا پیشتر ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) را زمان جدید پرتاب موشک فوقسنگین و آغاز ماموریت آرتمیسیک اعلام کرده بود، وزش طوفان استوایی نیکول در فلوریدا باعث شد ناسا بار دیگر این زمان را تا ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) به تعویق اندازد.
طوفان استوایی نیکول که در دسته یک طوفانها طبقهبندی شده بود، دیروز (پنجشنبه ۱۹ آبان) موجب وزش باد شدید، بارش باران و قطع برق در فلوریدا شد.
ناسا اعلام کرده است، مرکز فضایی کندی ناسا محل استقرار سامانه پرتاب موشکی فوقسنگین و فضاپیمای (کپسول) بدون سرنشین اوریون در فلوریدا، دیروز بر اثر طوفان نیکول با وزش باد ۱۰۰ مایل بر ساعت (۱۶۰ کیلومتر بر ساعت) مواجه شد بنابراین ناسا زمان پرتاب این موشک را تا ۱۶ نوامبر ساعت ۱ و ۴ دقیقه بامداد به وقت محلی (ساعت ۵ عصر روز ۲۴ آبان به وقت تهران) به تعویق انداخت و برنامهای نیز برای پرتاب پشتیبانی ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) اعلام کرد.
جیم فری مدیر اجرایی ماموریت های اکتشافی ناسا در بیانیهای اعلام کرد: گروه ما در حال اجرای بررسیهای ابتدایی موشک، تجهیزات زمینی و دوربینهای در سکوی پرتاب است. بررسیهای دوربینها نشان میدهد برخی تجهیزات بر اثر وزش باد آسیب جزئی دیده است. متخصصان ناسا بهزودی در محل سکوی پرتاب حاضر شده و آن را از نزدیک بررسی میکنند.
آرتمیسیک، برنامه فضایی بینالمللی است که در آخرین مرحله، اعزام انسان را به فضا هدف گرفته است. مقصد نهایی این برنامه قطب جنوب ماه است و ناسا قبلا سال ۲۰۲۴ را برای فرود فضانوردان بر سطح این کره در نظر گرفته بود. بخشی از این برنامه با کمک فضاپیمای بدون سرنشین اوریون انجام میشود که قرار است با پرتابگر فوق سنگین (SLS) به عنوان پرتابگر این فضاپیما انجام شود.
در حالی که تلاش ناسا برای انجام آخرین آزمایش موشک فوق سنگین تاکنون دو بار در فروردین گذشته ناموفق بوده، برای تعمیر اساسی اول ژوئیه (۱۰ تیر) و آماده سازی برای پرتاب در ماه اوت (مرداد) به ساختمان مونتاژ و تعمیرات تجهیزات در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا منتقل شد اما پرتاب این موشک بار دیگر به تعویق افتاد و آخرین تلاش ناسا ۱۲ شهریور نیز ناموفق بود.
سامانه پرتاب فضایی فوق سنگین یا پرتابگر فوق سنگین (موشک۳۳۲ فوتی) که از سال ۲۰۱۱ در حال تکمیل است، عمدهترین سامانه پرتاب فضایی ژرفکاوشگری ناسا به شمار میآید. برنامه آرتمیسیک ماموریت بدون خدمه به ماه است که ناسا طی آن برای اولین بار از این موشک استفاده میکند.