با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگی بین المللی و ظهور و بروز گروه های تروریستی – تکفیری که از سوی جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه علیه مردم و دولت سوریه، ایجاد، حمایت و تسلیح شدند، محاصره اقتصادی نیز در طول این چند سال به ابزار و سلاحی برای لطمه زدن به مردم و دولت سوریه از سوی دشمنان این کشور استفاده شد.
آمریکا به عنوان سردمدار تروریست ها و ائتلاف متجاوز به سوریه در چند سال اخیر چون به نتایج مطلوب خود در این کشور نرسید، عملا با کمک انگلیس و فرانسه اقدام به تحریم همه جانبه این کشور عضو محور ضدصهیونیستی کرد و در این بین مردم سوریه بیشترین آسیب را دیدند.
ابزار یا همان سلاح تحریم های غرب طی این چند سال آسیب های فراوانی به مردم و دولت سوریه وارد کرده، اما باعث نشده که این کشور یک قدم از آرمان های خود عقب بنشیند و بگذارد اهداف غربی – عربی – صهیونیستی که همان تجزیه سوریه می باشد، در آن موفق بشود.
در سال های اخیر و به ویژه پس از شکست گروه تروریستی داعش در آذر ماه سال ۱۳۹۶، که همان شکست جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه در سوریه بوده، آمریکایی ها سعی کرده اند که به هر طریق برای مردم و دولت سوریه مشکل ایجاد کنند و در این مسیر همواره بهانه تراشی های مختلفی با دروغ پردازی از جمله در زمینه حملات شیمیایی توسط ارتش سوریه داشته اند و در همین راستا تحریم های مضاعفی علیه دمشق تحمیل کرده اند، تحریم هایی که خسارت های بسیاری به مردم و دولت سوریه وارد کرده است به حدی که حتی صدای گزارشگر سازمان ملل را نیز درآورده، البته سازمان ملل نیز در بسیاری از اقدامات ضدانسانی تروریست ها و غربی ها در سوریه همراه آنها بوده اند.
"النا دوهان" چندی پیش و پس از یک سفر ۱۲ روزه به سوریه طی گزارشی اعلام کرد که تحریم های یکجانبه غرب تاثیر ویرانگری بر زندگی مردم سوریه داشته و وی از مشاهده آثار وحشتناک و گسترده اقدامات قهری یکجانبه بر حقوق بشر و اوضاع انسانی سوریه شگفت زده شده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره اقدامات قهری یکجانبه و محاصره اقتصادی و تحریم های یکحانبه غربی ها علیه سوریه تاکید کرده که تحریم های یکجانبه (کشورهای غربی) تاثیر ویرانگری بر همه بخش های زندگی در سوریه داشته است.
وی در واکنشی دیرهنگام به اقدامات ظالمانه غرب اضافه کرد: «از کشورهایی که این اقدامات یکجانبه را در قبال سوریه انجام داده اند می خواهم که آن را فورا لغو کنند».
دوهان تصریح کرده که «۹۰ درصد مردم سوریه زیر خط فقر زندگی می کنند و جامعه جهانی باید با این ملت همبستگی و به آن ها کمک کند».
گزارشگر سازمان ملل از جامعه جهانی و بویژه کشورهای تحمیل کننده این تحریم ها درخواست نموده که به آثار ویرانگر تحریم ها توجه کنند و اقدامات فوری و ملموسی را براساس قوانین بین المللی حقوق بشر، درباره همراهی افراطی شرکت ها و بانک ها با این تحریم ها انجام دهند.
دوهان در تشریح دیده های خود از اوضاع مردم سوریه تاکید کرده که، تاکنون رنج های و بدبختی های زیادی به چشم دیده ام، اما اکنون گمان می کنم که امید (در سوریه) درحال از بین رفتن است.
اعتراف گزارشگر ویژه سازمان ملل در حالی است که دولت سوریه بارها خواستار لغو فوری و غیرمشروط تحریمهای اقتصادی، یکجانبه و غیرقانونی آمریکا و اروپا و شورای امنیت علیه مردم سوریه شده است ولی چشمان آنها در مقابل سختی های مردم این کشور کور و گوش هایشان نیز کر شده است.
وزیر خارجه سوریه در چهارم مهر ماه گذشته و در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار لغو اقدامات تحریمی غرب علیه این کشور و دیگر کشورها شد و تاکید کرد که تروریسم اقتصادی غرب کمتر از تروریسم مسلحانه، وحشیانه و خطرناک (تروریست ها) نیست.
"فیصل المقداد" طی سخنانی در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل خواستار ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی زیر چتر سازمان ملل شد و اعلام کرد که جنگ علیه سوریه بخشی از تلاشهای غرب برای حفظ کنترل خود بر جهان بود، اگرچه این جنگ نتوانست به اهداف خود از جمله شکستن اراده سوریه و انزوای آن از جهان دست یابد، اما تجربه تلخ و گرانی را برای مردم سوریه بهجا گذاشت.
"بسام صباغ" نماینده سوریه در سازمان ملل نیز چندی پیش در نشست شورای امنیت تصریح کرد که «تحریمهای غرب علیه سوریه موجب درد و رنج ملت این کشور شده و تحقق ثبات در سوریه مستلزم نابودی گروهکهای تروریستی و پایان دادن به اشغالگری آمریکا و ترکیه است.
وی اظهار داشت که گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره شرایط بشردوستانه در سوریه، نادیده گرفتن پیامدهای فاجعه بار تحریمها و محاصره غیرقانونی تحمیلی ایالات متحده و اروپا است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد تأکید کرد که علت هرگونه پیچیدگیهای مرتبط با شرایط انسانی در سوریه، اشغالگری ترکیه، اقدامات، جنایتها و حمایتهای آنکارا از گروهکهای تروریستی و نهادهای مرتبط با آنها در شمال و شمال غرب سوریه است.
حال باید منتظر بود و دید که آیا سازمان ملل اقدام عملی برای لغو تحریم های ظالمانه علیه مردم سوریه انجام می دهد و یا سخنان نماینده ویژه این سازمان نمایشی بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۷
دمشق – ایرنا – چندی پیش "النا دوهان" گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد سفری ۱۲ روزه به سوریه داشت و وی در این سفر به نتایجی رسید که پس از گذشت بیش از ۱۱ سال به جنایات انجام شده توسط تروریست های تکفیری و حامیان غربی – عربی – صهیونیستی آن علیه مردم سوریه اعتراف کرد.