عبدالرضا اشرف منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین مشاهده آفت مگس میوه مدیترانهای که میتواند به ۳۰۰ گونه گیاهی آسیب بزند در سیاهو و حاجی آباد است که این مناطق از مهمترین مراکز تولید مرکبات استان هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر جمعیت غالب آفت مگس میوه انبه بیشتر است و هشدارهای لازم به باغداران داده شده و اقدامات مقابلهای نیز متناسب با امکانات موجود انجام شده است.
اشرف منصوری تصریح کرد: این آفت ها موجب تولید کِرم در میوه، ریزش میوه و تغییر شکل میوه و تاثیر منفی آن بر بازار پسندی محصول می شوند.
این مسئول حوزه کشاورزی استان هرمزگان درباره اقدامات انجام شده نیز اظهار داشت: موضوع یاد شده به صورت رسمی به مدیریت بحران استانداری و مدیریت پدافندغیرعامل استان اطلاع داده شده است و تجهیزات مقابله ای و سموم لازم نیز در اختیار کشاورزان و باغداران قرار گرفته است.
وی به باغداران توصیه کرد: با از بین بردن علف های هرز، جمع آوری سریع میوه های ریخته شده زیر درختان و دفن آنها در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک، شخم زمستانی برای از بین بردن شفیره و سمپاشی، برای مهار و از بین بردن این آفت ها و جلوگیری از خسارت سنگین کمک کنند.
وی درباره منشاء این آفت ها نیز گفت: نمی توان مبداء خاصی را برای آنها تعیین کرد اما استانهای فارس، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و کرمان به عنوان همسایگان هرمزگان میتوانند مبادی ورودی این آفتها باشند.
اشرف منصوری یادآور شد: انتقال میوه از سراسر کشور به هرمزگان برای صادرات نیز می تواند از دیگر عوامل احتمالی ورود آفت به استان باشد.