گناباد- ایرنا- مدیر امور آب و فاضلاب گناباد گفت: اجرای طرح فاضلاب شهری به عنوان یکی از نیازهای مهم این شهرستان به دلیل نبود اعتبار از چند سال قبل متوقف شده است.

جواد سالاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای طرح فاضلاب این شهرستان تاکنون ۲۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اجرای ۱۹۵ کیلومتر دیگر آن و همچنین لوله گذاری و ساخت تصفیه خانه افزون بر ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی ادامه داد: نبود سیستم فاضلاب شهری در گناباد علاوه بر آلودگی های زیست محیطی ناشی از رهاسازی فاضلاب در برخی معابر شهری موجب آلودگی تدریجی منابع آب زیرزمینی می شود و باید با دغدغه خاصی به این مساله توجه داشت.

مدیر امور آب و فاضلاب گناباد گفت: با اجرای طرح فاضلاب شهری علاوه بر جلوگیری از هدر رفت منابع آب می توان از پساب حاصل از فاضلاب بعد از تصفیه برای آبیاری در بخش کشاورزی و فضای سبز هم بهره گرفت.

سالاری افزود: پیگیریهایی برای اجرای بقیه طرح فاضلاب شهری  گناباد در دست انجام است و با یک سرمایه گذار در این زمینه مذاکره شده است.

وی از مسوولان مربوطه خواست که با توجه به مشکلات متعدد ناشی از نبود سیستم فاضلاب شهری گناباد با اختصاص اعتبار مناسب روند اجرای آن را سرعت بخشند.

آب مورد نیاز مناطق شهری شهرستان گناباد از ۲۲ حلقه چاه عمیق و آب شرب مورد نیاز ۷۵ روستای تحت پوشش نیز از ۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی تامین می شود.

همچنین آب و فاضلاب شهرستان گناباد با دارا بودن عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی با عمق بیش از ۳۰۰ متر در شهر کاخک و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ، وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۴۸ هزار مشترک چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۷۵ روستا با جمعیت روستایی ۳۳ هزار نفر و ۵۴ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری را عهده دار است.

امور آب و فاضلاب گناباد دارای  ۶۸۹ کیلومتر شبکه توزیع و  ۵۰۸ کیلومتر نیز خط انتقال آب است.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.