۲۵ آبان ۱۴۰۱، ۱۶:۱۵
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84945026
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هدررفت آب شرب در گناباد ۴۰ درصد است

۲۵ آبان ۱۴۰۱، ۱۶:۱۵
کد خبر: 84945026
هدررفت آب شرب در گناباد ۴۰ درصد است

گناباد-ایرنا- معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد از آب شرب مناطق شهری و روستایی این شهرستان به دلیل فرسودگی لوله‌ها و تجهیزات هدر می‌رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل شاکری روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب گناباد با اشاره به اینکه از ۱۲۰ کیلومتر خط انتقال آب این شهرستان ۴۰ کیلومتر آن فرسوده است و بیشترین اتفاقها و ترکیدگی لوله در این قسمت رخ  می‌دهد، افزود: بخش اعظم هدر رفت آب در روند انتقال و شبکه توزیع صورت می‌گیرد.

وی فرونشست تدریجی زمین به دلیل برداشتهای بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی و استفاده از آب شرب در برخی مناطق برای آبیاری فضای سبز را از دیگر مشکلات مهم گناباد ذکر کرد و گفت: باید با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب این معضل کاهش یابد.

معاون برنامه  ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد همچنین اجرای سیستم فاضلاب شهری را از نیازهای مهم این شهرستان دانست و بیان کرد: اجرای این طرح به دلیل کمبود اعتبار با کندی مواجه و یا متوقف شده است.

وی خاطر نشان کرد: اجرای طرح فاضلاب شهرستان گناباد تاکنون تنها ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و برای تکمیل آن ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

شاکری اظهار داشت: ساخت و سازهای غیر مجاز و تجاوز به حریم قنوات در برخی موارد موجب آلودگی منابع آبی آنها می شود و  باید با ایجاد ارتباط و تعامل تنگاتنگ با مالکین قنوات از استمرار این معضل جلوگیری شود.

وی افزود: با توجه به مشکلات ناشی از کمبود منابع آبی به دلیل خشکسالی سالهای گذشته، ۹۳ درصد از آب گناباد در بخش کشاورزی و تنها هفت درصد  در بخش آب شرب و صنعت به مصرف می رسد.

فرماندار گناباد هم در این جلسه با اشاره به مشکلات و چالشهای تامین منابع آبی خواستار تدوین سند جامع آب این شهرستان با بهره گیری از ظرفیتهای مسوولان و دست اندرکاران ذیربط و اساتید و صاحبنظران دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شد.

رضا نصیری گفت: از طریق برگزاری نشستهای تخصصی با حضور کارشناسان و صاحبنظران علمی و دانشگاهی، می توان به راهکاری اساسی در تامین آب شرب پایدار و کاهش مشکلات این بخش دست یابیم.

وی یکی از اقدامات مهم در این زمینه را برگزاری همایش علمی و پژوهشی و  نشستهای تخصصی منابع آب پایدار شرق کشور با محوریت گناباد دانست و بر بهره گیری از ظرفیت وزارت علوم ، تحقیقات و  دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در این زمینه تاکید کرد.

وی خاطر نشان کرد: باید با برنامه ریزی صحیح از منابع آب زیرزمینی و سیلابها و روان آبها و تمهیداتی نظیر باروری ابرها و غیره برای کاهش مشکلات تامین آب در مناطق شهری و روستایی گناباد بهره گرفت.

نصیری اصلاح الگوی مصرف آب شرب و کشت در بخش کشاورزی و اصلاح شبکه فرسوده انتقال آب و پیش بینی منابع جدید برای تامین آب  در شهرستان گناباد  را ضروری برشمرد.

آب مورد نیاز مناطق شهری گناباد از ۲۲ حلقه چاه عمیق  و آب شرب مورد نیاز روستاهای تحت پوشش نیز از ۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی تامین می شود.

همچنین آب و فاضلاب گناباد با دارا بودن عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی با عمق بیش از ۳۰۰ متر در شهر کاخک و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ، وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۴۸ هزار مشترک در چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و همچنین ۷۵ روستا را عهده دار است.

امور آب و فاضلاب گناباد دارای  ۶۸۹ کیلومتر شبکه توزیع و  ۵۰۸ کیلومتر نیز خط انتقال آب است.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha