به گزارش خبرنگار ایرنا سعید جلیلی روز دوشنبه در سفر یک روزه خود به خراسان جنوبی در نشست ۲ ساعته با جمعی از روسا، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای خراسان جنوبی در سالن شهید رحیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دیدار و گفت و گو کرد و در این دیدار جامعه دانشگاهی استان به بیان مشکلات موجود و ارائه راهکارهای آن پرداختند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند در این نشست با اشاره به حوادث اخیر کشور، گفت: در این حوادث دشمن از تمام تلاش خود برای آسیبزدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده کرد تا بگونهای حواس همه را از پیشرفتهای کشور و نظام دور کند.
علی موسویمیرزایی افزود: یکی از اهداف دشمن ایجاد اختلاف بین نسل قدیم یعنی صاحبان انقلاب و نسل جدید از طریق بزرگنمایی مشکلات و ضعفها با کمک رسانه و فضای مجازی است غافل از اینکه جامعه دانشگاهی، جوانان دلسوز و مردم ولایتمدار ما فریب دشمنان را نمیخورند.
وی بیان کرد: در زمینههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سایر مشکلات زیادی در کشور وجود دارد که جامعه دانشگاهی یا مردم و جوانان راضی نیستند اما همه ما مصمم بوده و باور داریم راه حل همه این مشکلات از مسیر اراده ما میگذرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: همه ما باور داریم ایادی استکبار و جامعه جهانی پیشرفت ما را نمیخواهند لذا باید مشکلات را حل کرده و با دانش، پژوهشها، تربیت نسل خوب و لبیک گفتن به مقام معظم رهبری بر مشکلات فائق آییم.
اراده و تلاش تنها راه حل مشکلات کشور
وی با تاکید بر اینکه هیچ راهی جز اراده و تلاش ما برای حل مشکلات وجود ندارد، عنوان کرد: بهعنوان جز کوچکی از جامعه سعی کردهایم از شرایط پرتلاطم فعلی در حیطه وظایف خود در قالبهای مختلف خدمتگزار مردم باشیم زیرا اگر مردم عملکرد خوب ما را ببینند به این نظام بیشتر اعتماد خواهند کرد.
رئیس بسیج اساتید خراسان جنوبی هم گفت: دانشگاهها مهمترین و سازندهترین نقشها را در مسیر پیشرفت و آبادانی جوامع ایفا میکنند.
سید جواد حسینیواشان افزود: در دوره کنونی یکی از زیرساختهای اصلی پیشرفت و توسعه مقوله آموزش، پژوهش، گسترش و تجهیز مراکز آموزشی عالی، پرداختن به مساله علم و بالا بردن سطح علم در جامعه است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی از قدیم الایام یکی از قطبهای اصلی تولید علم و فرهنگ در ایران بوده و شمار زیادی از دانشمندان و پدران علم در دامان این دیار پرورش یافته و سابقه طولانی در احداث مدارس و دانشگاهها دارد.
رئیس بسیج اساتید خراسان جنوبی اظهار داشت: در خراسان جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین قطبهای علمی کشور بیش از هزار نفر عضو هیات علمی، ۲ هزار نفر استاد مدعو و بیش از ۴۲ هزار نفر دانشجو وجود دارد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه نخست کشور در ولایتمداری است، تصریح کرد: در اتفاقات اخیر خراسان جنوبی کمترین حواشی را داشت در دانشگاهها نیز همین مساله حاکم بود و علیرغم تلاش و همت زیاد رسانههای بیگانه برای آوردن مردم به کف حیابان اما در استان ما اقدامات نابهنجار کمی مشاهده شد.
حسینی تاکید کرد: علیرغم اقدامات تبیینی که در دانشگاهها انجام شده امروزه یکسری سوالات در اذهان دانشجویان، اساتید و مجموع جامعه و جوانان وجود دارد.
لزوم تبیین دستاوردهای نظام برای جوانان
وی ادامه داد: در کشوری که در برخی شاخصها رتبههای نخست جهان را دارد چرا این دستاوردهای بزرگ در جامعه تبیین نمیشود و آنچه بیشتر برای مردم ملموس است گرانی و تورم است.
رئیس بسیج اساتید خراسان جنوبی افزود: با این شرایط چرا باید گرانی و تورم افسارگسیخته بر جامعه حاکم باشد و آیا مدیران و مسوولان نمیتوانند این شرایط را کنترل کنند؟
وی بیان کرد: با توجه به سوابق تاریخی و تجربیات سالهای گذشته و عدم اعتماد به اروپا و آمریکا چقدر امیدواریم باشیم که با تیم مدیریتی جدید شرایط اقتصادی جامعه تغییر کند؟
حسینی بیان کرد: ۱۶ ماه از آغاز دولت مردمی سیزدهم گذشته است اما در بخش قابل توجهی از مدیریتها، مدیران قبلی حضور دارد و در اتفاقات اخیر رگههایی از نفوذ مشاهده شد آیا دولت برنامهای برای انتخاب مدیران کارآمد و انقلابی ندارد؟
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: اینکه عدهای از جوانان خواسته یا ناخواسته در اتفاقات اخیر حاضر شدند مقصر جوانان نیستند بلکه مسوولان و اساتیدی هستند که نتوانستهاند اذهان آنها را هدایت کنند.
دکتر نمایی افزود: به ازای هر جوانی که دستگیر میشود باید یک فرد همسن من را مجازات کنند چون ما بودیم کار را به اینجا رساندیم، ما نتوانستهایم جوانان را به درستی آگاه کنیم.
نبود کار فرهنگی بزرگترین ضعف کشور
وی یکی از بزرگترین ضعفهای کشور را نبود کار فرهنگی دانست و بیان کرد: توان تبلیغ درست در جامعه را نداریم، باید مسائل جامعه به درستی برای نسل جوان تبیین شود تا فریب توطئههای دشمن را نخورند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: وضعیت موجود اقتصادی همه را خسته و درمانده کرده است، با تبیین درست شرایط و حل مشکلات، جوانان و مسایل مربوط به آنان را درک کنید، جای دفاع هم برای ما بگذارید تا بتوانیم پاسخگوی سوالات جوانان باشیم.
استفاده از ظرفیت هنر دینی در توسعه معنوی
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه در سیاست روایی ائمه، مردم ما با هوش، زیرک و قوی معرفی شدهاند، گفت: در دانشگاهها به سواد علمی، سیاسی و معنوی بها داده میشود اما دانشجو در خارج از دانشگاه قدرت استفاده از سواد خود را ندارد.
ذبیحاله اوحدی با بیان اینکه دانشجو از سواد علمی، سیاسی و معنوی برخوردار است اظهار داشت: باید با تاکیدات روایی به هوش سیاسی و معنوی پرداخته شود.
وی بیان کرد: دشمن قوه خیال جوانان ما را با فضای مجازی در تصرف قرار داده است اما اما ما مسوول هستیم و نمیتوانیم نسبت به جوانان خود بیتفاوت و بدون دغدغه باشیم.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی تاکید کرد: در جامعه جا افتاده تنها مسوولان باید پاسخگو باشند در حالیکه باید مسوولان کارآمد معرفی شده و مردم از مسوول ناکارآمد مطالبهگری کنند.
وی تصریح کرد: مطالبهگری طبق تاکیدات روایی مسألهای دوطرفه است و همه نسبت به این مسأله مسئولیت دارد.
اوحدی بیان کرد: در شرایطی که بین والدین و فرزندان شاهد طلاق عاطفی هستیم این مهم منجر به آمدن جوان به کف خیابان میشود، لذا تربیت معنوی مقدم بر تربیت علمی بوده و باید خانوادهها به جوانان بیشتر توجه کنند.
وی گفت: سناریوی فتنه مومن را آب دیده و منافق را رسوا میکند، فتنه نوعی اَلَک، غربالگری و حجامت الهی است، این فتنه همراهی نمیشود و وظیفه جامعه دانشگاهی نیز ورود به این مساله است.
وی با تاکید بر اینکه اعتکاف سیاسی در این شرایط حساس به شدت کار ناجوانمردانهای است عنوان کرد: اساتید دانشگاه و حوزه باید در این شرایط حساس ورود میدانی داشته باشند در حالیکه برخی اساتید گوشهگیری میکنند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی با بیان اینکه باید از ظرفیت هنر دینی در توسعه معنوی کشور استفاده شود، یادآور شد: اساتید خلاق باید پای کار تبیین بیایند چون خلاقیت میتواند منجی تبیین باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند هم گفت: مدام گفته میشود دشمن دندان تیز کرده است اما باید گفت کار دشمن، دشمنی است اما برای مقابله با حربههای دشمن چه کردهایم.
سید علیرضا ذوالفقاری با تاکید بر اینکه حال آموزش عالی کشور خوب نیست، بیان کرد: تا حدودی استقلال از دانشگاهها گرفته شده و حتی حق انتخاب مدیرگروه هم داده نمیشود.
وی بیان کرد: بخش عمدهای از مسایل حاکم بر کشور اقتصادی است و اهمیت این حوزه را با انتخاب شعارهای سال توسط مقام معظم رهبری میتوان فهمید.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: در حالی خط فقر در رسانهها ۱۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان اعلام شده که این مهم مهاجرت بی رویه اعضای هیات علمی و نخبگان را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: از طرفی به دلیل اختصاص بودجهها کم در زمینههای پژوهشی هم نمیتوان اقدامی انجام داد.
کسب و کارهای فضای مجازی ساماندهی شود
ذوالفقاری تاکید کرد: امسال سال تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرینی نامگذاری شده است در حالیکه در اتفاقات اخیر با فیلتر کردن فضای مجازی بسیاری از دانشجویان کسب و کارهای اینترنتی خود را از دست دادند و باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند هم گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری برای پیشرفت کشور ایجاد امید و امیدآفرینی در جامعه به ویژه در نسل جوان است.
عبدالرضا رضایی افزود: این در حالیست که نه تنها در جوانان دانشجو که در خیلی از اساتید به طریق مختلف شاخص امید به دلایلی از جمله کاهش منزلت اجتماعی، مشکلات اجتماعی، وضعیت معیشت و سایر کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: نتیجه ناامیدی هجرت اساتید دانشگاه میشود در حالیکه برای تربیت و پرورش یک استاد هزینههای زیادی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند تصریح کرد: در مسایل اخیر بواسطه مسأله ناامیدی، پشتوانه حداکثری اعضای هیات علمی از موضوعات سیاسی را از دست دادیم و بحث کاهش نشاط اجتماعی دانشجویان را داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند هم گفت: در شرایط کنونی دشمن پشت درب خانه ما است و امنیت ملی دارد تهدید میشود.
حسین فرزانهپور افزود: امروز با دومساله مهم مواجهایم که یکی سرگردانی نسل جوان برای هویت آنهاست، اما چرا باید بین هویت ایرانی اسلامی تفرقه بیندازیم و نسل جوان را روز به روز از اسلام و دین دور کنیم.
وی ادامه داد: همه در بطن جامعه هستیم و نمیخواهیم خود را گول زنیم لذا باید به الگوی ایرانی اسلامی هویت و بها داده شود و نسلی سرگردان امروز را به هویت اصلی خود برگردانیم.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه سرمایه و اعتماد اجتماعی از بین رفته یا به حداقل خود رسیده است، یادآور شد: آیه و حدیث خواندن را همه یاد دارند اما اینکه چقدر به آن عمل میشود مهم است.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند هم نقش بی بدیل دانشگاهها را انسان سازی و نسلسازی دانست و گفت: تربیت فرزند و کشورداری دو کار مهم و سخت است.
حجت الاسلام حسین واقعی افزود: نقش بی بدیل دانشگاه و اساتید بسیار مهم و در رفع معضلات و مشکلات جامعه تاثیرگذار است.
استفاده از توان عالمان و دانشگاهیان
وی بیان کرد: در زمان حاضر باید دولت و حاکمیت دست نیاز به سمت و سوی عالمان، فرهیختگان، دانشگاهها و اساتید دراز کند زیرا در هر بخشی دانشگاه ورود کرد آن بخش به خوبی پیش رفته است اما چرا از این ظرفیت استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسایل و مشکلات را میتوان از طریق تعامل با دانشگاهها حل و فصل کرد، افزود: تا زمانیکه مشکلات اقتصادی و فرهنگی حل نشود مشکلی حل نخواهد شد.
حجت الاسلام واقعی با تاکید بر اینکه صف اغتشاشگران از معترضین باید جدا شود گفت: تنها راه حل فائق آمدن بر مشکلات را دست دراز کردن و دست نیاز دادن دولت به دانشگاهیان و اساتید میدانیم.
در این نشست اعضای هیات علمی دانشگاههای استان در خصوص مسائلی از قبیل کمبود بودجههای آموزشی، نبود حمایت از اساتید دانشگاهها، بی توجهی به مهاجرت نخبگان و اساتید علمی، تحصیل فرزندان برخی مسوولان در خارج کشور، مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه و لزوم توجه بیشتر به دانشجویان، نسل جوان و اعضای هیات علمی بحث و گفت و گو کرده و خواستار پاسخگویی مسوولان و حل مشکلات شدند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی امروز (دوشنبه) با استقبال استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان استانی وارد بیرجند شد و با حضور در گلزار شهدای مرکز استان به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
وی سپس با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار کرد و نیز در جمع دانشگاهیان و دانشجویان حضور یافت، شرکت در یادواره شهدای استانداری، فرمانداریها و بخشداریهای خراسان جنوبی از دیگر برنامههای این سفر است.