به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «سای تک دیلی»، جزء ترکیبی فعال در ابتدا بصورت کپسول در آورده میشود (encapsulated) و به شکل مناسب مانند یک حلقه شکل داده میشود. این حلقه سپس به انگشت زده میشود و این حلقه مادهای را آزاد میکند که موجب دفع حشرات برای مدتی طولانی میشود.
این محققان برای ساختن محصول نمونه خود، از ماده دفع کننده حشره IR۳۵۳۵ استفاده کردند که توسط شرکت «مرک» (MERCK) تولید شده است.
پروفسور «رنه اندروش» از دانشگاه مارتین لوتر (MLU) در آلمان میگوید: اسپریهای پشه حاوی IR۳۵۳۵ روی پوست بسیار نرم و ملایم هستند و سالها در سرتاسر جهان مورد استفاده بوده اند. به همین علت است که ما از این ماده برای آزمایشهای خود استفاده کردهایم.
این ماده عموما به شکل اسپری یا لوسیون است و برای ساعتها محافظت ایجاد میکند. با این حال، اندروش و همکارانش در جست و جو برای یافتن روش هایی به منظور آزاد کردن این ماده برای مدت زمان بسیار طولانیتر از قبیل کپسولیکردن آن به شکل یک حلقه یا دستبند هستند.
ماده دفع کننده حشرات با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی تخصصی با دقت به درون یک پلیمر تجزیهپذیر زیستی (biodegradable ) تزریق شد و ترکیب مواد با موفقیت به طرق مختلف شکل داده شد. «فانتان دو» دانشجوی دکتری در این خصوص گفت: ایده پایه در این جا این است که ماده دفع کننده حشرات بطور مداوم تبخیر میشود و یک مانع برای حشرات ایجاد میکند.
میزان یا نرخ تبخیر ماده دفع کننده حشرات به عوامل بسیار مختلفی از جمله دما، چگالی و ساختار پلیمر مورد استفاده بستگی دارد. این تیم تحقیقاتی پس از انجام آزمایشها و شبیهسازیهای مختلف، پیش بینی کرده است که این ماده دفع کننده حشرات در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد (دمای بدن) به مدت بیش از یک هفته برای تبخیر کامل نیاز دارد.
در حالی که محققان ثابت کردهاند که تولید یک دفع کننده پوشیدنی حشرات کاملا امکان پذیر است، اما حلقهها و سایر شکلهای تولید شده برای این مطالعه تنها نمونههای اولیه و آزمایشی (prototypes) هستند. به گفته اندروش، تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا مشحص شود که این حلقهها در شرایط واقعی چگونه کار میکنند. ماده تبدیل به کپسول نیز میتواند بیشتر بهینهسازی شود.