فهرست اخبار دانستنیها
-
آمادگی اندونزی و فیلییپن برای سیلابهای مرتبط با پدیده «لانینا»
دانستنیهاتهران- ایرنا- سازمان هواشناسی و ژئوفیزیک اندونزی و اداره هواشناسی فیلیپین درباره فجایع آب و هوایی مانند سیلاب و رانش زمین ناشی از افزایش بارندگی در نتیجه عواملی از جمله پدیده هواشناسی «لا نینا» هشدار دادند.
-
اقامت در فضا به مغز آسیب نمیزند
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- پژوهشگران دریافتند فضانوردان برخی از وظایف خود را در فضا کندتر انجام میدهند؛ اما هیچ نشانهای از زوال شناختی دائمی و آسیب چشمگیر به مغز ندارند.
-
ارتباط نوسان فشار خون با تسریع کاهش بینایی ناشی از آبسیاه کشف شد
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یافتههای پژوهشگران نشان میدهد نوسان فشار خون باعث تسریع کاهش بینایی در افراد مبتلا به گلوکوم میشود.
-
ثبت جدایی هاله کهکشان همسایه راهشیری توسط تلسکوپ هابل
دانستنیهاتهران- ایرنا- محققان ستارهشناسی با بررسی هاله اطراف یک کهکشان همسایه کهکشان راه شیری میگویند کهکشان راه شیری مقدار زیادی از هاله کهکشان همسایه را جدا کرده است.
-
استفاده از ویروس کووید ۱۹ برای مبارزه با سرطان
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد ویروس کووید ۱۹ با کوچککردن تومورها در مبارزه با سرطان به بدن کمک میکند.
-
ساخت ایستگاه فضایی هند در مدار ماه تا سال ۲۰۴۰
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- هند قصد دارد تا سال ۲۰۴۰ میلادی یک ایستگاه فضایی در مدار ماه بسازد.
-
آزمایش موفقیتآمیز واکسن سرطان تهاجمی پستان
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- پژوهشگران واکسنی را آزمایش کردند که امیدی تازه به زنان مبتلا به سرطان تهاجمی و درمانناپذیر پستان میدهد.
-
چند قدم پیادهروی در روز برای کاهش ریسک مرگ با بیماری قلبی لازم است؟
دانستنیهاتهران- ایرنا- در حالی که یک باور عمومی در خصوص مزایای پیادهروی به میزان ۱۰ هزار قدم در روز وجود دارد؛ تحلیل مطالعات گذشته نشان داد محدوده مناسب پیادهروی روزانه بین ۲۳۰۰ تا ۳۸۰۰ گام است.
-
آسم با مشکلات حافظه در کودکان مرتبط است
دانستنیهاتهران- ایرنا- پزشکانی از دانشگاه کالیفرنیا در یک مطالعه جدید ارتباط بالقوه بین آسم کودکی و مشکلات در حافظه بهخصوص در حافظه رویدادی (اپیزودیک) را بررسی کردند.
-
آیا «ناسا» نشانههای حیات در نمونههای خاک مریخ را نابود کرد؟
دانستنیهاتهران- ایرنا- برخی محققان حوزه اخترزیستشناسی میگویند آزمایشهای انجام شده در ماموریت «وایکینگ» در دهه ۷۰ میلادی در کره مریخ ممکن است با اشتباهاتی موجب نابود شدن نشانههای حیات در نمونههای خاک مریخ شده باشد و اکنون باید ماموریت جدیدی…
-
۲۰ ماهواره استارلینک دیگر به فضا پرتاب شد
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- اسپِیسایکس،۲۰ ماهواره استارلینک دیگر را با موشک فالکون ۹ از کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.
-
ساخت حسگر زیستی جدید برای پایش هوشیاری خلبانان و رانندگان
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- پژوهشگران حسگر زیستی جدیدی ساختند که هوشیاری و استرس خلبانان و رانندگان را پایش میکند.
-
تعمیر ماهواره در مدار؛ دستاورد ربات جدید نیروی دریایی آمریکا
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا و دارپا (سازمان پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا) محموله رباتیکی ساختهاند که قادر است ماهوارهها را در مدار تعمیر کند.
-
چند ساعت بیتحرکی باعث ابتلا به بیماری قلبیعروقی میشود؟
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد بیش از ۱۰ ساعت و نیم بیتحرکی در روز، به مرگ در اثر بیماری قلبیعروقی منجر میشود.
-
شهابسنگ داخل کشو، تاریخچه سیاره سرخ را روشن کرد
علم و فناوری جهانتهران- ایرنا- بررسی شهابسنگ مریخی سابقه برهمکنش با آب را نشان میدهد که احتمالاً نتیجه فعالیتهای آتشفشانی و ذوب یخهای سیاره سرخ در بیش از ۷۰۰ میلیون سال پیش بوده است.