به گزارش خبرنگار ایرنا، وجود بیش از ۸۰۰ جاذبه تاریخی در چهارمحال و بختیاری باعث شده تا این استان به یکی از مقصدهای مهم گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
در این میان شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری با بهرهمندی از جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی مهمی همچون رودخانه زایندهرود، پُل تاریخی زمانخان، پُل تاریخی هوره، باغات میوه و تپههای زیبا به یکی از اصلیترین مقصدهای گردشگری تبدیل و مشهور شده است.
نزدیک بودن شهرستان سامان به مرکز چهارمحال و بختیاری و همجواری آن با استان اصفهان باعث افزایش تردد و حضور گردشگران در طول سال شده است، بهطوری که برنامهریزی برای توسعه زیرساختهای این شهرستان در دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفته است.
در همین راستا خبرنگار ایرنا شهرکرد گفتوگویی با محمدتقی گنجعلی سرپرست فرمانداری شهرستان سامان انجام داده است که در ادامه مطالعه میکنید:
ایرنا: در دولت سیزدهم برای توسعه شهرستان سامان چه اقداماتی در دستور کار قرار گرفت؟
محمد تقی گنجعلی: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه این دولت به مناطق محروم و کمترتوسعهیافته مانند چهارمحال و بختیاری، نگاهها به سمتوسوی تسریع روند توسعه مناطق غیربرخوردار مانند شهرستان سامان شتاب گرفت.
بههمین منظور در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری بیش از چهار هزار میلیارد ریال اعتبار در حوزههای عمرانی، فرهنگی و اقتصادی به شهرستان سامان اختصاص داده شد.
از این مبلغ در هفته اخیر ۱۵ درصد در قالب طرحهای عمرانی شهرستان سامان تخصیص داده شده که جذب و هزینهکرد سریع این مرحله از اعتبارات در دستور کار مسئولان مرتبط قرار گرفته است.
در بازدید اخیر سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری از ۱۶ طرح مهم و نیمهتمام مهم شهرستان سامان قرار شد اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و بهرهبرداری سریعتر این طرحها مانند فرهنگسرای شهر سامان و اردوگاه دانشآموزی چمعالی ابلاغ شود.
ایرنا: دولت سیزدهم چه توجهی به توسعه جادههای شهرستان سامان داشته است؟
گنجعلی: توسعه راههای ارتباطی از مهمترین نیازها برای دستیابی به شاخصهای توسعهای در بخشهای مختلف بهشمار میرود که در این میان دولت سیزدهم در یکسال اخیر توجه مطلوبی به این حوزه در شهرستان سامان داشته است.
در همین راستا برای تکمیل و بهرهبرداری از جاده "ابرار" این شهرستان بهمنظور اتصال مسیر شهر سامان به سمت روستای چمعالی با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی ۲۰۰ میلیارد ریال اختصاص پیشبینی شد.
با تکمیل و بهرهبرداری از جاده ابرار شهرستان سامان علاوه بر کاهش بار ترافیکی سامان، شهروندان و گردشگران هم میتوانند از مزیتهای تردد در آن بهرهمند شوند.
همچنین تکمیل و بهرهبرداری از جاده هوره به قلعه موسیخان با ۹ کیلومتر طول ۱۲۰ میلیارد ریال نیاز دارد.
عملیات اجرایی این طرح با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی تاکنون از محل هزینهکرد خیران نیکاندیش انجام و ۶ کیلومتر از زیرسازی آن انجام و آماده اجرای بیس و آسفالتریزی شده است.
برای تسریع در روند تکمیل و بهرهبرداری از جاده هوره به قلعه موسیخان هماکنون ۶۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته شده است.
توسعه و ارتقای جاده ارتباطی حاشیه زایندهرود از شهر سامان به سمت قراقوش بهطول ۴۰ کیلومتر امسال مجوز ماده ۲۳ را گرفته و برای اجرای آن ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی اختصاص یافته است.
بههمین منظور پیمانکار این طرح مشخص شده و در حال اولویتبندی برای تکمیل کار مانند مسیر قراقوش به گرمدره، هوره به سوادجان و تعریض پُل ایلبگی تا پُل زمانخان است.
اعتبار لازم برای ادامه ساخت کمربندی شهر سامان به سمت پُل زمانخان در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری تصویب شده و ادامه عملیات اجرایی آن نیازمند آزادسازی بخشی از مسیر است که باید از کشاورزان خریداری شود.
همچنین ساخت تقاطع غیرهمسطح کمربندی شهرکرد به سامان در نزدیک مُرغداری صنعتی سامان در اولویت راههای شهرستان سامان است.
حجم بالای تردد خودروهای گردشگران در این جاده و ارتباط سامان با مرکز چهارمحال و بختیاری استان همجوار از این مسیر، بر اهمیت تسریع در روند احداث تقاطع غیرهمسطح در این جاده افزوده است.
در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری برای اجرای جاده چهارخطه سامان به تیران اصفهان یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات سال ۱۴۰۱ تصویب شد که تاکنون از این مبلغ هیچ اعتباری تخصیص و ابلاغ نشده است.
همچنین با توجه به اهمیت جاده جعفرآباد به سمت سامان در نشستی با مدیرعامل ذوبآهن اصفهان قرار شد ارتقای این جاده بهصورت مشارکتی انجام شود.
در همین راستا حذف پیچهای خطرناک و تعریض جاده جعفرآباد به سمت سامان بهمنظور تردد آسانتر فعالان و شاغلان کارخانههای تولیدی مختلف مانند فولاد، صنایع دفاع و ذوبآهن و همچنین رفتوآمد مطمئنتر گردشگران از این جاده در دستور کار قرار گرفته است.
ایرنا: دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی شهرستان سامان اجرای چه برنامههایی را عملیاتی کرده است؟
گنجعلی: تلاش برای تکمیل و راهاندازی شهرک تخصصی بادام با ۱۲۸ واحد از مهمترین سیاستهای اقتصادی در شهرستان سامان بهشمار میرود.
در این راستا قطعههای زمین ۲ تا سه هزار متر مربعی به فعالان زنجیره تولید، فروش و صادرات بادام سامان اختصاص داده میشود.
برای واگذاری زمینهای شهرک تخصصی بادام سامان کارگروه ویژهای با مدیریت فرمانداری، عضویت شرکت شهرکهای صنعتی و جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری و نظارت سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تشکیل شده است تا پس از اعلام فراخوان از سوی جهاد کشاورزی استان نسبت به اهلیتسنجی با اولویت بومیسازی و واگذاری زمین به متقاضیان واجد شرایط اقدام شود.
ایرنا: در دولت سیزدهم برای اجرای طرحهای مدیریت شهری در مرکز شهرستان سامان چه اقداماتی انجام شده است؟
با توجه به قرارگیری مسیل در محدوده شهر سامان و پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی تکمیل این طرح، مبلغی از اعتبارات سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری برای تکمیل و بهرهبرداری از ان تخصیص داده شد.
تکمیل و بهرهبرداری مسیل شهر سامان نقش مؤثر و مهمی در هدایت روانآبها و هدایت سیلابها به خارج از شهر در مواقع بحرانی دارد که امیدواری در سالجاری عملیات اجرایی این طرح به پایان برسد.
ایرنا: برنامه توسعه گردشگری شهرستان سامان در دولت سیزدهم چیست؟
گنجعلی: شهرستان سامان با برخورداری از جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی فراوان در طول سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی متعددی است، در همین راستا هماکنون ۳۰۰ واحد اقامتی شامل بومگردی، خانهمسافر، هتلآپارتمان، هتل، باغویلا و سایر مراکز اقامتی در این شهرستان فعالیت دارد.
بههمین منظور باید در نشستی مشترک با حضور مسوولان استانداری، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، جهاد کشاورزی، امور اراضی و منابعطبیعی و آبخیزداری نسبت به ارائه راهکارهای عملیاتی و کارشناسی برای تقویت زیرساختهای گردشگری شهرستان سامان، رفع مشکلات موجود حوزه گردشگری، تقویت زیرساختها و صدور مجوز برای تمامی واحدهای اقامتی این شهرستان براساس ضوابط قانونی اقدام شود.
سامان بعد از کشاورزی ظرفیت قابلتوجهی در بخش گردشگری دارد که باید توسعه یابد تا بتوان با افزایش اشتغالزایی در حوزه گردشگری زمینه کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی در این شهرستان را فراهم کرد.
وجود پُلهای تاریخی مانند زمانخان سامان و هوره در شهرستان سامان باعث شده تا اهمیت گردشگری طبیعی و تاریخی در این شهرستان افزایش یابد.
در همین راستا توسعه گردشگری در مجاورت پُلهای تاریخی مانند زمانخان سامان و هوره در شهرستان سامان با همکاری و مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.
اما با توجه به ایجاد شکستگی در پُل هوره و بازدید معاونان هماهنگی امور اقتصادی و هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری قرار شده تا نسبت به برنامهریزی برای احداث پُل جایگزین و تبدیل پُل کنونی هوره به پیادهرو شود.
بههمین منظور و با هدف حفظ جذابیت و ارزش تاریخی پُل هوره ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری درخواست شده است.
به گزارش ایرنا، سامان در ۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.