تقی نبئی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این معادن شامل ۲۷ فقره پروانه بهره برداری، چهار فقره معدن متروکه، ۱۱ فقره گواهی کشف، ۱۴ فقره پروانه اکتشاف و ۵۴ فقره محدوده های درخواست صدور پروانه اکتشاف در استان است.
وی اضافه کرد: از سرمایه گذاران درخواست می کنیم در فرایند مزایده این معادن شرکت کنند که تا ۱۰ روز آینده فرصت دارد.
نبئی اضافه کرد: خوشبختانه تعداد درخواست ها برای فعالیت در حوزه معادن استان قزوین بسیار زیاد است که به ظرفیت های مطلوب معادن استان و راندمان تولید و بهره برداری اقتصادی آنها بر می گردد.
این مسوول گفت: معادن خلع ید شده، پروانه های اکتشاف فعال نشده و محدوده های معدنی غیرفعال طبق قانون در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می گیرد و باید از طریق مزایده واگذار شود.
وی با اشاره به دلایل بهره برداری نشدن از بسیاری محدوده های معدنی در اختیار وزارتخانه،گفت: مشکلاتی از قبیل وجود معارض محلی و نداشتن ذخیره مطلوب معدنی موجب شده که بسیاری از این محدوده ها به حال خود رها شوند و همچنین بسیاری از آنها متقاضی نداشته باشند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان قزوین همچنین گفت: برخی از این محدوده ها به دلیل مشکلات مطرح شده چندین بار به مزایده گذاشته شده ولی متقاضی نداشته است و براساس قانون باز هم باید در فرایندهای بعدی به مزایده گذاشته شود.
وی اضافه کرد: تا به امروز حدود ۲۰۰ پروانه بهره برداری معدن در استان قزوین صادر شده که از این تعداد حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ معدن فعال و مابقی نیمه فعال یا غیرفعال است.
این مسوول با اشاره به مواد معدنی که از استان استحصال می شود،افزود: بیشتر این مواد شامل مصالح ساختمانی است چون استان قزوین جزو استان های توسعه یافته محسوب می شود و تقاضا برای دریافت مصالح ساختمانی در آن بسیار بالا است.
وی اضافه کرد: شن و ماسه، سنگ لاشه، مواد اولیه راهداری و پروژه های عمرانی، مواد اولیه کاشی و شیشه و سنگ آهن از جمله مواد استحصالی در استان است.
نبئی افزود: در یک دهه اخیر، استخراج معادن فلزی مس، سرب، روی و آهن در قزوین فعال شده است که با توجه به بازار خوب فلزات، اکتشاف زیادی هم در استان انجام می شود.