به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی اعلایی روز پنجشنبه در نخستین نشست شورای معادن قزوین در سال جدید، با بیان اینکه بیشتر معادن موجود در این استان را معادن شن و ماسه تشکیل می دهند، افزود: بیشتر تخلفات نیز مربوط به معادن شن و ماسه و آن هم در زمان بارگیری است چرا که خریداران برای سود بیشتر به جای ۱۴ تن بار مجاز، ۲۳ تن در هر بارگیری جابجا می کنند که این مساله موجب تخریب راه ها و آلودگی زیست محیطی می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از راه های جلوگیری از تخلفات اتوماسیونی کردن فرایند بارگیری و جابحایی مواد خام معادن است،اضافه کرد: از عمده معضلات موجود در تخلفات جابجایی مواد خام معدنی است و با کاهش عامل انسانی در این فرایند می توانیم تا حد زیادی از تخلفات جلوگیری کنیم.
استاندار قزوین ادامه داد: در همین زمینه می توان به بازدارنده نبودن جرائم اشاره کرد چرا که بازدارنده و تنبیهی بودن جرائم می تواند مانعی برای رانندگان مختلف باشد.
اعلایی با بیان این مطلب که باید به جلوگیری از قاچاق شن و ماسه و خروج غیر قانونی آن از استان قزوین توجه بیشتری شود،گفت: می توان در مبادی ورودی استان باسکول های هوشمندی را تعبیه کرد تا علاوه بر جلوگیری از خروج نادرست مواد خام معدنی از استان قزوین نسبت به فروش و عرضه بهتر مواد معدنی اقدام شود.
وی، موضوع ایجاد باسکول های هوشمند برای معادن را به عنوان مصوبه این نشست دانست و اضافه کرد: از محل اعتبارات عمرانی استان قزوین در خصوص مراکز معدنی نسبت به ایجاد باسکول های هوشمند اقدام شود.
قزوین تامین کننده چهار درصد از مواد معدنی کشور
این مسوول با بیان اینکه بیش از ۱۷۰ معدن در استان قزوین وجود دارد و چهار درصد ماده معدنی کشور از سوی استان قزوین تامین می شود، گفت : کیفیت ارقام معدنی موجود در استان قزوین در کشور زبانزد خاص و عام است، به عنوان نمونه ماده معدنی مس که در استان قزوین وجود دارد که علاوه بر دارا بودن عیار بالا جزو بهترین ها در کشور به حساب می آید.
استاندار قزوین همچنین اضافه کرد: در همین راستا یکی دیگر از مصوبه های این شورا، ایجاد تفاهم نامه ای بین سازمان های همیاری شهرداری استان قزوین و گیلان است تا علاوه بر راه اندازی بارانداز ریلی شن و ماسه بین این دو استان، سود آوری و توجیه اقتصادی را نیز برای استان قزوین به همراه داشته باشد.
محمد مهدی اعلایی در پایان با اشاره به مسایل و مشکلات آلودگی آبیک و معادن موجود در منطقه پیغمبر کوه این شهرستان، اظهار کرد : برای شهرستان آبیک برنامه جامعی داریم و خوشبختانه با برنامه ریزی هایی که صورت گرفت توانستیم از مسائل و مشکلات آب این منطقه عبور کنیم و در حال حاضر موضوع هوای این شهرستان را در دستور کار داریم.
ضرورت ایجاد سیستم توزین سیار در استان قزوین
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، یکی از معضلات قاچاق مواد خام معدنی و جابجایی نادرست آن را نبود سیستم توزین سیار در مسیرهای ارتباطی استان قزوین دانست و گفت: نوین کردن سیستم های قدیمی، حرکت به سمت اتوماسیونی شدن کارها و ایجاد سیستم توزین سیار در استان قزوین یکی از راه هایی است که می تواند از این تخلفات جلوگیری کند.
لطف الله سیاهکالی با بیان اینکه می تواند از ظرفیت معادن شن و ماسه برای درآمد زایی شهرداری ها استفاده کرد : افزود : با انجام این کار هم به چرخه احیای معادن کمک می شود و در به خودکفایی رسیدن شهرداری ها می توانیم نقش داشته باشیم.
وی همچنین به مسائل و مشکلات موجود در شهرستان آبیک اشاره کرد و گفت : آبیک به خودی خود وضعیت هوای خوبی ندارد و منطقه پیغمبر کوه این شهرستان به عنوان ذخیره گاه جنگلی وظیفه اکسیژن رسانی به مردم را بر عهده دارد و تنها جایی در آبیک است که با فعالیت های فناورانه، نقش مهمی در توسعه استان دارد و حق مردم این منطقه است که از این فضای عالی بهترین بهره را ببرند نه اینکه با فعالیت معادن در این منطقه زندگی مردم از این وضعیت بدتر شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه مسایل و مشکلات استان باید در داخل استان حل و فصل شود،اظهار کرد: سیاست گذاری های منطقه ای به گونه ای است در بالا دست و وزارت خانه ها به موضوعات اشرافیت کامل ندارند که مشکلات معادن در پیغمبرکوه آبیک یکی از این موارد است.
نظر شما