کرمانشاه - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، فقدان مهارت کافی را یکی از دلایل نرخ بالای بیکاری در کرمانشاه دانست و گفت: به همین خاطر فرصت‌های شغلی استان به دلیل فقدان نیروی کار ماهر، نصیب افراد غیربومی می شود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، «بهزاد باباخانی» در جلسه شورای مهارت استان در استانداری کرمانشاه، عدم برخورداری از مهارت کافی افراد جویای کار را یکی از سه عامل اصلی و موثر بیکاری در استان کرمانشاه دانست و بر ضرورت تدوین ۱۰ اولویت مهارتی در استان با دید کارشناسی تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه دانش آموختگان دانشگاهی بخش مهمی از هرم بیکاری استان را تشکیل می دهند، گفت: باید یک برنامه مدون مهارت آموزی برای دانشجویان به اجرا گذاشته شود تا این افراد پس از اتمام تحصیل بتوانند با استفاده از این مهارت ها وارد بازار کار شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اضافه کرد: در این راستا پارک علم و فناوری برای کمک به مهارت آموزی در حوزه های مختلف، بخشی از شهریه افراد معرفی شده از سوی افراد، نهادها و ارگان هایی مانند دانشگاه رازی، اعضای نظام صنفی رایانه ای و خود زیر مجموع پارک علم و فناوری و دیگر دستگاه ها را پرداخت می کند.

باباخانی در ادامه بر مهارت آموزی هدفمند تاکید کرد و گفت: این مهارت ها باید بر اساس نیازها و زنجیره های ارزشی اولویت دار حوزه های مختلف ارائه شود و در این راستا اداره کل فنی و حرفه ای استان موظف است با کمک دستگاه ها و ادارات، ۱۰ اولویت مهارتی استان را با دیدی کارشناسی شناسایی کند.

۵۰ درصد اشتغال استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی و صنعت است

وی تاکید کرد: کیفیت آموزش های ارایه شده بسیار مهم است و نباید تنها به یک گواهی اکتفا شود بلکه افراد باید بتوانند با کمک این مهارت، وارد بازار کار شوند.

این مقام مسئول با بیان اینکه حوزه کشاورزی و صنعت ۵۰ درصد اشتغال استان را تشکیل می دهند، گفت: باید اولویت های مهارتی این بخش ها با کمک جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت با نگاهی ویژه شناسایی شود.

براساس گزارش مرکز آمار نرخ بیکاری این استان مرزی که در بهار امسال ۱۵.۴ درصد بود در تابستان سال جاری به ۱۳.۶ درصد کاهش یافت. بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد ۳۸ هزار نفر معادل ۴۰ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند.

اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان کرمانشاه وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.

استان کرمانشاه دارای بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت است که از این تعداد بیش از ۵۰۰ هزار نفر در ۲ هزار و ۵۹۵ روستای داری سکنه و مابقی در مناطق شهری زندگی می کنند.