کرمانشاه - ایرنا - اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه با صدور اطلاعیه ای نسبت به بارش شدید باران همراه با رعد و برق از فردا جمعه تا روز یکشنبه و احتمال وارد شدن خسارت به باغات و مزارع کشاورزی هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

رییس اداره پیش‌بینی هواشناسی استان کرمانشاه روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سامانه ای ناپایدار از روز جمعه تا یکشنبه هفته آینده جو منطقه را تحت تاثیر داده است که به تناوب سبب بارندگی همراه با وزش باد، رعدوبرق و احتمال رگبار پراکنده تگرگ در کل استان خواهد شد.

«سعید قاسمی» ادامه داد: هوای استان طی امروز قسمتی تا نیمه ابری در بعضی ساعات همراه با وزش باد ملایم و رشد ابر خواهد بود و با ورود این سامانه ناپایدار از روز جمعه جو منطقه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه بارش ها در روزهای جمعه و شنبه شدت بیشتری داشته و در پاره ای نقاط با آبگرفتگی معابر عمومی نیز همراه می گردد، افزود: این شرایط جویی همچنین موجب کاهش دمای روزانه بین چهار تا پنج درجه و افزایش نسبی دمای شبانه نیز در استان خواهد شد.

قاسمی بیان کرد: کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها و کندی در تردد وسائل نقلیه، آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال وقوع خسارت به باغات و مزارع و احتمال لغو پروازها به دلیل احتمال تگرک نیز پیش بینی شده است.

رییس اداره پیش‌بینی هواشناسی استان کرمانشاه نسبت به پرهیز از تردد و توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، پرهیز از ترددهای غیرضرور و قرارگرفتن در فضاهای باز، مرتفع و مکان های مستعد برخورد صاعقه و احتیاط در رانندگی توصیه کرد.

وی همچنین نسبت به مراقبت از محصولات کشاورزی و احتیاط در تردد عشایر کوچ رو نیز در طی این مدت هشدار داد و گفت: در اوایل روزهای یکشنبه و دوشنبه، کاهش دمای هوا شرایط را برای تشکیل مه صبحگاهی در برخی نقاط استان فراهم خواهد کرد.

وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته شهرستان های حمیل و کنگاور با یک درجه سانتی گراد زیر صفر سردترین و قصرشیرین و خسروی با ۲۸ درجه گرمترین نقاط استان بودند.

قاسمی افزود: در همین مدت دمای هوای کرمانشاه نیز بین ۲ تا ۱۸ درجه سانتی گراد بالای صفر در نوسان بود.

به گزارش ایرنا، هشدارهای هواشناسی دارای سه سطح زرد ، نارنجی و قرمز است، زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر می‌کند به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند، این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند و از سوی دیگر مسوولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد و در این نوع از هشدار پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود، هشدار نارنجی رنگ جهت آماده‌باش دستگاه‌های مسوول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

هشدار قرمز رنگ نیز بالاترین سطح هشدار است که پیش‌بینی می‌شود یک پدیده جوی خسارت‌های وسیعی را به دنبال داشته باشد، از این‌رو با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می‌شود که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.

اداره‌کل هواشناسی کرمانشاه دارای ۲۴ ایستگاه هواشناسی است که از این تعداد پنج ایستگاه (سینوبتیک) اصلی است.