شهرکرد- ایرنا- وعده شتاب بخشی و تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری پس از یک‌سال اکنون محقق شده است و با فعالیت دولت سیزدهم روند شتابانی به خود گرفت.

به گزارش ایرنا، ساعت ۶:۰۹ صبح دوشنبه ۱۲ مهر سال ۱۴۰۰ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان را لرزاند.
مرکز این زمین‌لرزه در چهارمحال و بختیاری ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام شد.

علاوه بر وارد شدن افزون‌بر ۶ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از این زمین‌لرزه به ۱۱ هزار خانوار در شهرستان کوهرنگ اما خوشبختانه خسارت جانی به کسی وارد نشد.

با سپری شدن حدود ۱۴ ماه از وقوع این زمین‌لرزه و تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده هم‌زمان با فعالیت دولت سیزدهم رضایت‌مندی زلزله‌زدگان افزایش پیدا کرد.

دولت سیزدهم اختصاص تسهیلات روند بازسازی خانه‌های مسکونی مناطق زلزله‌زده را تسریع کرد


یکی از اهالی روستای دره‌شیخ‌عالی بخش بازفت شهرستان کوهرنگ گفت: اختصاص تسهیلات بانکی و کمک‌های بلاعوض دولت باعث شد تا روند بازسازی خانه‌های مسکونی در این منطقه تسریع شود.

مهدی سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: اختصاص تسهیلات بلاعوض و بانکی، کمک برای آواربرداری و تخصیص هزینه‌هایی به‌منظور جبران بخشی از خسارت‌های ناشی از وقوع زمین‌لرزه باعث شد تا روند ساخت و سازها سرعت گیرد.

وی افزود: البته مردم محلی و اهالی مناطق زلزله‌زده برای تسریع در روند بازسازی واحدهای مسکونی و جایگاه‌های نگهداری دام نسبت به تامین نیروی انسانی کمک کردند.

سلیمانی تصریح کرد: مردم مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ در زمستان سال گذشته سختی زیادی را از نظر سرمای هوا و کمبود وسایل زندگی تحمل کردند.

وی یادآور شد: امسال با تکمیل واحدهای مسکونی افراد زیادی در مناطق زلزله‌زده توانستند در خانه خود اسکان پیدا کنند.

برای بازسازی واحدهای مسکونی مناطق زلزله‌زده ۲۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شد


سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: پس از زمین‌لرزه کوهرنگ برای بازسازی واحدهای شهری و روستایی در مناطق زلزله‌زده ۲۵۰ میلیون ریال، برای تعمیر هر واحد مسکونی تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال، برای خرید لوازم خانگی و معیشتی به هر خانوار تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال، برای اسکان موقت هر خانوار شهری و روستایی ۲۰۰ میلیون ریال و برای بازسازی هر واحد ۱۰۰ میلیون ریال به‌صورت بلاعوض کمک شد.

علی حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: آواربرداری و حمل مصالح ساختمانی برای ساخت و تعمیر واحدهای مسکونی در مناطق زلزله‌زده بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفت.

وی افزود: برای تامین هزینه‌های مرتبط با زیرساخت‌ها و صدور پروانه ساختمانی در شهرها و روستاهای مناطق زلزله‌زده کوهرنگ ۸۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در اختیار استانداری چهارمحال و بختیاری قرار گرفت و بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های این مناطق توزیع شد.

حیدری تصریح کرد: برای بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در شهرهای مناطق زلزله‌زده یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد پنج درصد و در روستاها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال با نرخ چهار درصد پرداخت شده است.

وی یادآور شد: همچنین برای مرمت واحدهای مسکونی در مناطق زلزله‌زده تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال، به‌منظور تامین و تهیه وسایل معیشتی زلزله‌زدگان ۳۰۰ میلیون ریال و برای هر جایگاه دام ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی به هر خانوار پرداخت شد.

حیدری اظهار داشت: بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای بازسازی هر واحد مسکونی در مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ هشت تن و به‌منظور تعمیر هر خانه یک تن سیمان اختصاص داد.

۱۰۰ درصد تسهیلات بانکی ویژه مناطق زلزله‌زده کوهرنگ تخصیص داده شد


مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: با وقوع زمین‌لرزه کوهرنگ حداقل ۴۹۶ واحد مسکونی شهری و روستایی به بازسازی کامل نیاز پیدا کرد.

فرشید ریاحی سامانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در این زمین‌لرزه همچنین سه هزار و ۱۲۲ واحد مسکونی نیازمند تعمیر و بهسازی شد و به سه هزار و ۲۱ واحد مسکونی تسهیلات معیشتی تعلق گرفت.

وی افزود: از مجموع واحد های مسکونی خسارت دیده تاکنون سقف تمامی این خانه‌ها اجرا شده و با توجه به پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد واحدهای مسکونی، تعداد زیادی از آن‌ها به بهربرداری رسیده است.

ریاحی تصریح کرد: به‌دنبال وقوع زمین‌لرزه سال گذشته در شهرستان کوهرنگ و براساس مصوبه هیأت دولت سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال به مناطق زلزله‌زده اختصاص یافت که از این مبلغ یک‌هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال به‌صورت بلاعوض و ۲ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی بوده است.

وی یادآور شد: با پیگیری‌های انجام شده در این راستا تاکنون ۱۰۰ درصد تسهیلات بانکی به‌طور کامل تخصیص یافته و ۷۵ درصد کمک‌های بلاعوض هم تخصیص داده و واریز شده است.

ریاحی با اشاره به سخت‌گذر بودن مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ و بروز مشکلاتی در رفت‌وآمد خسارت‌دیدگان، افزایش هزینه‌های حمل مصالح و بالا رفتن هزینه‌های تمام شده واحدهای مسکونی اظهار داشت: روند بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ از طرح‌های موفق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کشور کشور به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.