بجنورد- ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: سهمیه داروی آنتی بیوتیک از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان اختصاص یافت و اکنون کمبودی در داروخانه های زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی استان وجود ندارد.

دکتر سید علی وکیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی با ورود به پیک آنفلوانزا در هفته‌های گذشته با مشکلاتی مواجه بود که با شروع توزیع منظم آنتی بیوتیک ها در روزهای اخیر این مشکل در حوزه دانشگاه علوم پزشکی استان مدیریت شد.

وی افزود: اینک تهیه داروهای آنتی‌بیوتیک با نسخه پزشک در استان به راحتی انجام می شود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وکیلی ادامه داد: با این وجود پیگیر افزایش سهمیه آنتی بیوتیک در استان و توزیع آن در بین داروخانه ها هستیم.

وکیلی با تاکید بر اینکه شهروندان از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک اجتناب کنند، گفت: با وجود این که کارشناسان بهداشتی بارها نسبت به مصرف خودسرانه داروها از جمله آنتی بیوتیک ها هشدار داده اند اما بسیاری از افراد با شروع کوچک ترین علایم بیماری مانند سرماخوردگی ساده به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها روی می آورند، بدون آنکه از عواقب جبران ناپذیر آن آگاه باشند.

وی اضافه کرد: آنتی بیوتیک نمی تواند تمام عفونت ها را درمان کند و فقط علیه عفونت هایی به کار می رود که توسط باکتری ها، قارچ ها و انگل ها به وجود آمده باشد و برای درمان بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر نیست.

معاون غذا و دارو خراسان شمالی عنوان کرد: در واقع تنها پزشک می تواند از بین انواع مختلف آنتی بیوتیک ها نوع موثر بر بیماری های مختلف را تشخیص و تجویز کند.

آنتی بیوتیک‌ها داروهای قدرتمندی هستند که با عفونت‌های باکتریایی مبارزه می‌کنند اما گاهی به دلیل مصرف نادرست سبب بروز مشکلات بیشتری برای بیمار می‌شوند.

اکثر پزشکان معتقدند استفاده نابجا یا نادرست دارو می‌تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شود و عوارض جبران‌ناپذیری را در پی داشته باشد.

اینک ۱۰۸ واحد داروخانه در هشت شهرستان استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی فعالیت دارند.