به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، عنوان انگلیسی کتاب وقتی گرفتار احساسهای آنی میشوم، چه باید بکنم؟ Don't Let Your Emotions Run Your Life است. واژه مهمی در این عنوان نهفته است و احتیاج به توضیح داد، زیرا اساس و زیربنای کتاب را تشکیل میدهد و بارها به آن اشاره میشود. اکثرا این واژه را با کلمات احساس یا عاطفه معنی میکنیم، اما یک معنی کلی و جامع هم دارد: هیجان، با این تعریف هر حس و حالتی که به آدم دست میدهد، چه مثبت باشد و چه منفی، شدید باشد یا خفیف یک نوع هیجان است.
همه انسانها دچار هیجان میشوند و گاهی حتی اگر فرد بخواهد نمیتواند از آن خلاص شود. فراگیری مهار هیجان یعنی اینکه فرد از وجود احساسهای دیگری با خبر باشد، آنها را بهتر بشناسد و بداند چطور با آنها برخورد کند. هر قدر هم هیجانها دردناک و ناراحت کننده باشند، باید یاد بگیرند که به جای پرهیز و دوری کردن از آنها، تحملشان کنند و با آنها کنار بیایند.
شری ون دایک (Sheri Van Dijk) نویسنده این کتاب یک درمانگر بهداشت روان در یک عمل خصوصی در مرکز بهداشت منطقه ای Southlake در نیومارکت، ON، کانادا است. وی در زمینه درمان اختلال دو قطبی و سایر اختلالات روانپزشکی با استفاده از رفتار درمانی دیالکتیک (DBT) و تمرین ذهن آگاهی تخصص دارد. او نویسنده کتاب کار مهارتهای درمان رفتاری دیالکتیک برای اختلال دو قطبی است.
قسمتی از متن کتاب
معمولا قبول اینکه مسائل دردناک در زندگیمان اتفاق افتاده یا در حال رخ دادن است، برای ما آدمها مشکل است. برای همین به جای قبول مسائل، بیشتر مایلیم با انکار کردن، یا به هر وسیله دیگری، با آنها بجنگیم؛ انگار که با انکار واقعیت یا جنگیدن با آن، میتوانیم آن را حنثی کنیم. خودداری از قبول مسائل، این واقعیت را که آنها اتفاق افتادند، تغییر نمیدهد. جنگیدن با واقعیت کار را بهتر نمیکند، فقط رنج و عذاب آدم را تشدید میکند.
قبول واقعیت یعنی وجودش را تصدیق و متناسب با آن عمل کنی، نه اینکه با آن بجنگی یا سعی کنی آن را به چیزی تبدیل کنی که واقعا نیست. یادت باشد که پذیرش هیچ ربطی به تایید و رضایت ندارد؛ در واقع پذیرش، یک قضاوت بجاست. به عبارت دیگر وقتی چیزی را میپذیری، معنیاش این نیست که به این وسیله میگویی آن چیز خوب است یا بد، فقط تصدیق و اعتراف میکنی که وجود دارد.
کتاب وقتی گرفتار احساسهای آنی میشوم، چه باید بکنم؟ نوشته شری ون دایک و ترجمه شهره نورصالحی در شمارگان ۵۰۰ نسخه و ۲۱۶ صفحه با قیمت ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات پیدایش منتشر شد.