محمد رضا اسپرورین روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه ارتقای کیفی فرآیند تعلیم و تربیت نیاز به توسعه فضای آموزشی مناسب و ایمن دارد، اظهار داشت: اکنون مهمترین مشکل استان البرز کمبود فضای آموزشی ، فرسودگی و مقاوم نبودن تعدادی از مدارس ، ناکافی بودن کلاس های درس و تجهیزات آموزشگاهی است.
وی با بیان اینکه جمعیت بیش از نیم میلیونی دانش آموزان البرز با جمعیت کل چند استان کشور برابری می کند، یادآورشد: بر اساس آمار اعلام شده هر ساله شاهد رشد جمعیت دانش آموزی ۱۲ هزار نفری در البرز هستیم .
اسپرورین با بیان اینکه برای تامین نیازهای آموزشی جمعیت جدید دانش آموزی البرز سالانه باید ۴۰۰ کلاس درس ساخته شود، تصریح کرد: ساخت این تعداد کلاس درس در هر سال تحصیلی به علت کمبود اعتبارات دولتی و کافی نبودن کمک های خیرین محقق نمی شود و به ناچار دانش آموزان در فضای نامناسب آموزشی به تحصیل می پردازند.
وی ادامه داد: البرز در کنار نیاز به توجه خاص مسوولان کشوری در تخصیص اعتبارات لازمه به کمک خداپسندانه مردم این استان در کمک های نقدی از طریق سامانه پرداخت طراحی شده که به زودی در مجمع خیرین مدرسه ساز استان رونمایی می شود، برای ساخت کلاس و تجهیز مدارس به امکانات مورد نیازدارد.
وی اولین پیامد منفی کمبود کلاس درس را تراکم دانش آموزی در کلاس ها ذکر کرد و گفت : این مهم در کاهش کیفیت آموزشی اثر مستقیم دارد ضمن آنکه ساخت هر متر مربع فضای آموزشی نیازمند تامین یک میلیارد تومان اعتبار است.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز البرز به راه اندازی نهضت مدرسه سازی در البرز اشاره کرد و بیان داشت: با حمایت دولت سیزدهم و استاندار البرز ساخت ۲۰۰ مدرسه در افق سه ساله برای البرز کلید خورده است.
اسپرورین مهمترین مشکل ساخت مدرسه در البرز را نبود زمین مناسب به ویژه در نواحی چهارگانه آموزش و پرورش کرج ذکر کرد.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز البرز اضافه کرد: جمعیت ۵۲۰ هزار نفری دانش آموزی البرز در ۱۳ هزار و ۲۴۸ کلاس مشغول به تحصیل هستند یعنی ۸۰ درصد مدارس استان دارای کلاس های با تراکم بالای ۳۰ نفر است در حالی که میانگین کشوری ۲۷ نفر است.
اسپرورین با اشاره به اینکه برای جبران کمبود فضای آموزشی البرز، کارهای زیادی شده است اما کافی نیست، خاطرنشان کرد: باید با حرکت جدید پیش رفت تا سرانه فضای آموزشی متناسب با جمعیت بالای دانش آموزی البرز ارتقا پیدا کند.
وی بیان داشت : همیشه رشد جمعیت دانش آموزی در البرز ۲ برابر میانگین کشوری بوده است و این موضوع موجب شده که استان بالاترین تراکم دانش آموزی در کلاس های درس را داشته باشد.
البرز به لحاظ سرانه آموزشی آخرین استان کشور است.