تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۵

تهران – ایرنا – پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز چهارشنبه در باره تبدیل شدن سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به نهادی ضد چین در شرایط امنیتی دشوار کنونی جهان، هشدار داد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ سیجارتو پیش از آغاز دومین روز نشست وزیران امور خارجه ناتو در بخارست (رومانی) گفت که امروز مفهوم راهبردی ناتو شامل روابط با چین، امنیت انرژی و حفاظت و دفاع از زیرساخت های بسیار مهم، از بیشترین اهمیت برخوردار است. ما نمی خواهیم ناتو به یک بلوک ضد چین تبدیل شود، زیرا به اندازه کافی مشکلات داریم و نیازی به خطر یک جنگ سرد دیگر وجود ندارد.

وی، نمونه مجارستان را اثبات آشکاری برای امکان پذیر بودن همکاری با چین بر اساس احترام دوجانبه دانست.

وزیر امور خارجه مجارستان در ماه اوت اعلان کرد که شرکت "کانتمپوراری امپرکس تکنولوژی" سرآمد در تولید باتری های لیتیوم یون، قصد دارد دومین کارخانه خود را در اروپا در دبرسن (مجارستان) احداث کند که بیشترین سرمایه گذاری خارجی در تاریخ این کشور به شمار می رود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سیگارتو روز سه‌شنبه تاکید کرد: کشورهای عضو ناتو توافق دارند که این سازمان نباید بخشی از مناقشه اوکراین بوده و به درگیری نظامی با روسیه کشیده شود. ما اعضای ناتو باید تصمیماتی را که قبلا به صورت مشترک اتخاذ شده، اجرا کنیم. ما نباید از یک سو بخشی از مناقشه اوکراین باشیم و از سوی دیگر به درگیری مستقیم با روسیه کشیده شویم.

وی که برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه کشورهای ناتو به بخارست پایتخت رومانی رفته است، گفت: چیزی که در این نشست آشکار شد این است که به هر قیمتی باید از تشدید جنگ خودداری کنیم و نباید درگیری مستقیمی میان ناتو و روسیه رخ دهد.

وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو در نشست بخارست پایتخت رومانی سه شنبه شب توافق کردند که به تلاش‌های اوکراین در بازسازی زیرساخت‌های حیاتی و محافظت از مردمش در برابر حملات موشکی کمک کنند.

این در حالی است که ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو بارها هشدار داده است که کشورهای عضو این سازمان نظامی از جمله اروپایی‌ها بهای گزافی برای جنگ در اوکراین پرداخت خواهند کرد.

وی در سخنرانی افتتاحیه خود در نشست دو روزه ناتو در بخارست از کشورهای عضو خواست تا در زمستان پیش رو کمک‌های بیشتری به اوکراین اختصاص دهند تا بتواند از پس سرما و بی‌برقی ناشی از حملات روسیه به زیرساخت‌هایش برآید.

در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد که ناتو به تولیدکنندگان جنگ افزار فشار آورده تا تولید خود را در راستای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین افزایش دهند.