به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سایت شبکه روسیا الیوم، "بسام طعمه"، وزیر نفت و منابع معدنی سوریه در این باره اظهار داشت: تجاوز وحشیانه ترکیه به شمال سوریه خسارات زیادی به تاسیسات نفتی کشور وارد کرده است.
وی در این باره تصریح کرد: در یکی از حملات ترکیه یک کارخانه گاز هدف قرار گرفت که منجر به توقف تولید آن شد، این کارخانه ۱۵۰ تن گاز خانگی و حدود یک میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید میکرد که توسط یک نیروگاه برای تولید و تامین برق استان حسکه استفاده میشد.
طعمه افزود: تأسیسات نفتی سوریه نیز از این حملات آسیب دیدهاند و چاههای نفتی زیادی سوختند که منجر به آلودگی قابلتوجه زیستمحیطی در اثر انفجار مخازن شد.
ارتش ترکیه از یکشنبه ۲۰ نوامبر حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهوری ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
بشار الجعفری شهریورماه در دیدار طارق تلاحمه معاون مدیر دفتر سازمان ملل در زمینه هماهنگی امور بشردوستانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (اوچا) "پیامدهای خطرناک دخالت های خارجی در امور داخلی سوریه و طولانی کردن بحران این کشور و خصوصا نقش ویران کننده ترکیه در تشدید بحران سوریه و اقدام آنکارا در نقض قوانین و موازین بین المللی از طریق عبور دادن تروریستها و دستاویز قرار دادن پرونده آب در شمال سوریه و نیز نقش اشغالگران آمریکایی در حمایت از گروهک های تروریستی و تاثیر انسانی غارت منابع ملی سوریه از سوی این اشغالگران بر اوضاع ملت سوریه را تشریح کرده بود".
این موضعگیریهای دولت ترکیه درحالی است که پیشتر نیز دولت دمشق بارها دولت آنکارا را "اشغالگر و حامی گروههای تروریستی در سوریه و از عوامل اصلی رنج و مشکلات سوریها" معرفی کرده و خواهان "پایان این اشغالگری و حمایت از گروههای تروریستی" شده است. در همین راستا، بشار الجعفری معاون وزیر خارجه سوریه شهریورماه ۱۴۰۱درباره علل طولانی شدن بحران این کشور گفته بود که آمریکای اشغالگر حامی تروریستها و سارق منابع ملت سوریه است و ترکیه نقش ویرانگری از طریق ترانزیت تروریست ها ایفا می کند.