علی جعفری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واحدهای تولید قارچهای خوراکی دارویی در خراسان رضوی با ظرفیت سالانه ۲۱ تن فعالیت دارند.
وی ادامه داد: در این واحدها انواع قارچهای خاص خوراکی که جنبه دارویی و درمانی دارند از جمله قارچهای "صدفی، شیتاکه، یال شیر، انوکی" تولید میشود.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: این استان علاوه بر جایگاه ویژه در تولید قارچهای درمانی، در زمینه تولید قارچهای خوراکی معمولی نیز دارنده رتبه چهارم کشور است به طوریکه اکنون ۲۸۸ واحد پرورش قارچ خوراکی دکمه ای با ظرفیت سالانه حدود ۱۷ هزار تن در خراسان رضوی فعالیت می کنند.
وی گفت: توسعه متناسب مراکز پرورش انواع قارچ خوراکی با مراکز تامین نهادههای اولیه، نظیر اسپان، بستر کشت و خاک پوششی، تقویت صنایع تبدیلی، ایجاد بازار مطمئن داخلی و خارجی در راستای ایجاد امنیت غذایی از برنامههای اصلی این سازمان در راستای توسعه صنعت پرورش قارچ خوراکی میباشد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در این راستا برنامهریزی شده تا سرانه مصرف قارچ خوراکی در میان خانوارهای استان افزایش پیدا کند.
وی دامه داد: بیش از ۹۰ درصد قارچ تولیدی استان خراسان رضوی از نوع "دکمهای" است که به دلیل تنوع مصرف و کاربرد آن در پخت و پز اغلب غذاها به این میزان تولید میشود.
وی با اشاره به اهمیت مقوله تولید قارچ خوراکی به دلیل اشتغالزایی، ارزش غذایی و همچنین ارزش اقتصادی بالای این محصول برای تولید کنندگان، افزود: با هدف رفع موانع تولید و رفع چالشهای فرآوری تولید قارچ خوراکی حمایت از این حوزه در حال انجام است.