به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با وجود اینکه سرچشمه رودخانههای کارون، زایندهرود و بخشی از رودخانه دز است اما تعداد زیادی از روستاهای این استان به سبب خشکسالیهای متوالی و همچنین نبود شبکه آبرسانی با تنش آبی روبرو هستند و سالهاست که به وسیله تانکر آبرسانی سیار میشوند.
هر چند در تابستان برخی از شهرهای استان نیز با تنش آبی روبرو میشود و منابع موجود جوابگوی نیاز شهروندان نیست اما با همت دولت سیزدهم برنامههای موثری برای رفع این چالش پیشبینی شده است و علاوهبر آن با بهرهبرداری از طرح آبرسانی بن به بروجن در دهه فجر مشکل تامین آب شرب پایدار برای نیمی از جمعیت استان برطرف میشود.
اختصاص پنج هزار میلیارد تومان به حوزه آب استان
استاندار چهارمحال و بختیاری تامین آب را از مهمترین چالشها و رفع آن را جدیترین مطالبه مردم استان برشمرد و گفت: این چالش به همت دولت سیزدهم برطرف شده است به طوریکه طرح تامین آب شرب نیمی از جمعیت استان به صورت موقت آبگیری شده و امسال افتتاح می شود.
غلامعلی حیدری با بیان اینکه در سفر رییس جمهور به استان بیش از پنج هزار میلیارد تومان برای تامین آب کشاورزی و شرب پایدار به استان اختصاص یافته است، افزود: امسال خیلی از سدها مثل گهرو، بیدکان و باباحیدر که متوقف شده بود فعال شده است و تلاش ما بر این است تا هم از رودخانه ها سهم قانونی خود را برداشت کنیم و هم از سدها و چشمه ها استفاده کنیم تا مشکل آبی استان برطرف شود و با عزمی که به کار گرفته شده است پیشبینی میشود تمام طرحهای آبی استان تا سال ۱۴۰۳ به ثمر برسد.
وی یکی از اقدامات جهادی دولت در استان را حل بحران آب در شهرکرد عنوان کرد و گفت: کاری که باید در طول ۶ ماه انجام میگرفت در کمتر از ۱۰ روز به سرانجام رسید.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری پیش از دولت سیزدهم از اعتبارات ماده ۵۶ برخوردار نشده بود، اظهار داشت: امسال با پیگیریهای بسیار یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از این محل به استان اختصاص پیدا کرد که ۸۰۰ میلیارد تومان آن در حوزه راهسازی و ۵۵۰ میلیارد تومان آن در حوزه آب و سدسازی سرمایهگذاری میشود.
حیدری با بیان اینکه تامین آب شرب پایدار و سالم در اولویت کاری مسوولان قرار دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه رفع تنش آبی اعتبارات بسیار خوبی در سفر رییس جمهور به استان اختصاص یافته است، همچنین برای تامین آب شرب پایدار از اعتبارات ۱۴۰۱ نیز بهرهمند خواهیم شد.
میتوان گفت یکی از شاخصهای محرومیت در استان، نبود آب شرب پایدار در برخی از مناطق روستایی استان است به گونهای که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری ۱۸ هزار و ۴۹۳ نفر در بیش از ۵۰ روستای استان با تانکر، آبرسانی سیار میشود اما با توجه به اعتبارات قابل توجهی که دولت برای رفع این چالش اختصاص داده است و بهرهگیری از ظرفیت و توان قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی(ع) ظرف ۲ سال آینده تنش آبی در تمام روستاهای استان برطرف و روستاهای استان از آب شرب سالم و لولهکشی بهرهمند میشوند.
رفع تنش آبی روستاهای استان ظرف ۲ سال آینده
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از سال گذشته با استفاده از ظرفیت قرارگاه محرومیتزدایی امام حسین مجتبی(ع) آبرسانی روستایی در استان آغاز شده است و با تداوم این فعالیتها ظرف ۲ سال آینده تنش آبی در تمام روستاهای استان برطرف میشود.
علی حیدری افزود: آبرسانی روستایی در بسیاری از شهرستانهای استان در حال اجراست اما بیشترین روستاهایی که دارای تنش آبی بوده و با تانکر آبرسانی میشود در شهرستان خانمیرزا واقع شده است و اقدامات انجام شده از پیشرفت بالایی برخوردار شده است.
وی با بیان اینکه این استان از استانهای برتر کشور در حوزه محرومیتزدایی است، تصریح کرد: مسوولان استان هر ۲ هفته یکبار برای پیگیری اعتبارات و گزارش روند اجرای طرحهای آبرسانی روستایی در تهران حضور پیدا میکنند و جلسات مشترکی در این خصوص برگزار میشود.
اجرای شبکه آبرسانی برای ۲۹۸ روستای استان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به جزییات اجرای عملیات آبرسانی روستایی در استان به خبرنگار ایرنا گفت: در سال گذشته عملیات آبرسانی به ۴۴ روستا و در سالجاری به ۵۱ روستای استان آغاز شده است و برای دهه فجر امسال بسیاری از این طرحها به بهرهبرداری میرسد.
احمدرضا محمدی افزود: مصوب شده است تا با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تا سال ۱۴۰۲ تعداد روستاهایی که به آب لولهکشی سالم و پایدار متصل میشوند به ۲۹۸ روستا برسد و بر همین اساس مشکل تامین آب شرب در تمامی روستاهای استان برطرف میشود.
وی، میزان اعتبار اختصاص یافته به آبرسانی روستایی در استان طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را ۲۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بخشی از این اعتبار از محل اعتبارات محرومیتزدایی و بخشی از آن از محل اعتبارات وزارت نیرو تامین شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تا پیش از دولت سیزدهم ۱۸ هزار و ۴۹۳ نفر در بیش از ۵۰ روستای استان با تانکر، آبرسانی سیار میشد، تصریح کرد: تامین آب شرب پایدار در تمامی نقاط استان همواره یکی از دغدغهها و مطالبات مردم استان به شمار میرفت که دولت سیزدهم توانست بخوبی به این مطالبه پاسخ دهد.
محمدی با اشاره به اختصاص ۷۷۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش آب و فاضلاب استان در سفر رییسجمهور و اعضای هیات دولت به استان، اظهار داشت: ۱۵۰ میلیارد تومان از این میزان اعتبار از محل ماده ۵۶ و ۶۲۰ میلیارد تومان آن از محل منابع عمومی تامین شده است.
وی ادامه داد: این اعتبار برای تکمیل طرحهای نیمهتمام فاضلاب، اصلاح شبکههای فرسوده، آبرسانی روستایی و رفع تنش آبی شهرهای استان میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در استان ۹ مجتمع آبرسانی روستایی در حال اجراست که در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا، اردل، کوهرنگ و کیار و بن واقع شده است.
به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم نه تنها در حوزه آبرسانی روستایی بلکه در بسیاری از شاخصها محرومیتزدایی از جمله راه، مسکن و توسعه کشاورزی و دامداری و اشتغال اقدامات شاخصی در استان انجام شده است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۹۷۵ روستای دارای سکنه است که از این تعداد ۵۷۵ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار است و بر اساس آخرین آمارهای موجود ۴۰ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.