به گزارش ایرنا، غلامعلی حیدری روز یکشنبه در نشست شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری افزود: این استان به دلیل خشکسالی دچار تنش آبی و خشکسالی بوده است.
وی تصریح کرد: در سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری در خردادماه سال گذشته نگاه ویژهای به طرحهای آبرسانی استان شد و نخستین نگاه در این زمینه، این بود که رییسجمهور و مسوولان ملی در جریان واقعیت بحران و تنش آبی چهارمحال و بختیاری قرار گرفتند.
حیدری اظهار داشت: در این زمینه باید یک کار علمی انجام میشد و از کار سطحی خودداری می کردیم، از اینرو طرح جامع آب چهارمحال و بختیاری با برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مورد تاکید قرار گرفت که در افق چندین دههای، تامین آب پایدار استان اجرایی شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در یکی از مهمترین طرحها برای رفع چالش بیآبی و کمآبی در استان، اجرای طرح تامین آب نیمی از جمعیت استان در دولت سیزدهم تسریع شد. ۱۱۶ کیلومتر طول اصلی این شبکه و تصفیهخانه مدرن و بروز در این طرح نصب شده است و ۱۳۷ کیلومتر نیز لوله فرعی در آن دیده شده تا آب شرب مورد نیاز ۴۵۰ هزار نفر را تامین کند.
حیدری اظهار داشت: اعتبارات لازم در دولت سیزدهم برای اجرای این طرح مهم آبرسانی در چهارمحال و بختیاری اختصاص داده و هفت جلسه با حضور معاون اول رییس جمهور در این زمینه برگزار شد و یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص یافت که ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ و ۶۰۰ میلیارد تومان هم اعتبارات سفر به دستور رییسجمهور اختصاص یافت.
به گفته وی، در راستای تامین آب پایدار، اجرای تصفیهخانه این طرح به سرعت در حال اجرایی است و اگر سرمای زمستان نبود تصفیهخانه زودتر وارد مدار میشد؛ هر چند تصفیهخانه موقت در مسیر فعال شد که اگر این تصفیهخانهها نبود، در زمستان این مسیر با چالش جدی آب روبرو میشد.
به گفته وی، طرح آبرسانی نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری یک طرح اصولی است و در چند دهه دیگر، مرکز استان و شهرها و روستاهای در مسیر دچار تنش آبی نخواهند شد.
وی ادامه داد: برای آبرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری نیز دولت سیزدهم طرح جهاد آبرسانی را آغاز کرده و ۲۰۰ روستای استان در طرح جهاد آبرسانی تامین آب شرب پایدار میشوند تا دیگر با تانکر به این روستاها آبرسانی نشود.
به گفته وی، تامین آب پایدار چهارمحال و بختیاری با دریافت مجوزهای لازم و پیگیری مستمر صورت گرفت و اکنون در حال انجام است تا تنش آبی استان رفع شود.
به گفته وی، سد باباحیدر نیز پس از سالها که با کُندی و حتی توقف همراه شده بود، در این دولت با حضور قرارگاه خاتمالانبیاء به صورت جدی در حال اجراست و این سد امسال آبگیری میشود تا آب پایدار برای شهرستان فارسان تامین شود.
وی گفت: عملیات احداث سد آقبلاغ در شهرستان بروجن نیز با حضور قرارگاه اجرایی شده است تا مشکل جدی کمبود آبی این شهرستان رفع شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری آبرسانی سیار در سردشت لردگان در کنار آبشار را یادآور شد و گفت: جهاد آبرسانی در این شهرستان آغاز شده و ۵۰ درصد روستاهای خانمیرزا جهاد آبرسانی در حال اجراست.
حیدری اظهار داشت: در روستاهایی که تنش آبی وجود دارد با حضور قرارگاه امام حسن(ع) طرح آبرسانی اجرا می شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان با جمعیتی پیش از یک میلیون نفر است که با خشکسالی یک دهه اخیر دچار بحران کمآبی و بیآبی و خشکسالی شد.
نظر شما