کرمان - ایرنا - توسعه و تجهیز بسیاری از شعب قضایی استان کرمان به ابزارهای مورد نیاز دادرسی الکترونیک کم کم دارد در آمار و ارقام خودش را نشان می‌دهد به طوری که تشکیل ۴۴ هزار و ۵۳۳ پرونده بدون استفاده از کاغذ طی هشت ماه امسال را ثبت کرده که رشد افزون بر ۱۵ درصدی را در این بخش نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی دادگستری کل کرمان روز یکشنبه آماری را از قول معاون فناوری این نهاد اعلام و بیان کرد که در هشت ماه امسال ۴۴ هزار و ۵۳۳ پرونده بدون کاغذ تشکیل شده که اتفاق خوبی است و در کاهش هزینه ها نیز نقش بسیار مهمی دارد.

خبرنگار ایرنا به دنبال این خبر پیگیر شد تا آمار مقایسه ای و جزییات بیشتر را نیز احصا کند به طوری که مرکز آمار دادگستری کل کرمان، آمار تشکیل پرونده های بدون کاغذ در دستگاه قضایی این استان طی مدت مشابه هشت ماه سال گذشته را ۳۸ هزار و ۶۴۷ مورد ذکر و اعلام کرد که برگزاری دادگاه های الکترونیکی امسال تاکنون رشد ۱۵.۲۳ درصدی را ثبت کرده است.

این در حالی است که در مواد قانونی ۱۱۳ تا ۱۱۹ برنامه ششم توسعه کشور وظایفی بر عهده قوه قضاییه گذاشته و به موضوع هوشمندسازی توجه ویژه ای شده که این مهم در دوره های مختلف در دستور کار مسئولان دادگستری استان کرمان نیز قرار گرفته است.

هرچند در ایجاد زیرساخت های اجرای تشکیل پرونده و رسیدگی به جرائم و حتی برگزاری جلسات دادگاه به صورت الکترونیک هزینه های فراوانی شده و شاید برخی طرفین پرونده نیز ملاحظاتی مبنی بر برگزاری دادگاه به شکل سنتی و حضوری داشته باشند اما صرف این هزینه ها اکنون کرمان را به استانی تبدیل کرده که در مسیر توسعه این نوع دادگاه ها قرار گرفته و امید می رود که رضایت عمومی نیز بیش از پیش فراهم شود.

درباره مزایای اجرای دادرسی به شیوه الکترونیک، صرفنظر از کاهش هزینه ها و روند اطاله دادرسی، بسیاری از مشکلات دیگر را نیز در میدان عمل حل می کند و سبب توجه بیشتر به صیانت از کرامت مراجعان نیز به شکل بهتری می شود.

بی نیازی به مراجعه حضوری افراد و زندانیان به دادگاه ها، امکان شکایت یا پیگیری شکایات از طریق سامانه طرح ریزی شده و ارسال نامه فراخوان دادگاه یا پاسخ شکایات از طریق سیستم های الکترونیک دستگاه قضایی از جمله دیگر ویژگی های این نوع دادگاه است که می تواند بیش از آنچه در حال اجراست ثمربخش باشد.

در این روش، متهم، شاکی، قاضی و حتی وکیلان به صورت الکترونیکی از منزل، دفتر یا حتی در زندان بایکدیگر مرتبط می شوند و تحت سیستم و دور از فرآیندهای کاغذی و سنتی، دادگاه ضمن شنیدن سخنان طرفین، به مراحل صدور حکم و سایر فرآیندها منجر می شود که انتظار می رود با توسعه این روند، مشکل مهم زمان طولانی رسیدگی به پرونده ها در مسیر حل شدن قرار گیرد.

۴۴ هزار و ۵۳۳ پرونده بدون کاغذی در این استان برگزار شده و شهرستان بردسیر با ۹ هزار و ۳۳۲ پرونده، در دادرسی الکترونیک پیشگام است

آنطور که معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان که همزمان مسئولیت دادستانی مرکز استان را نیز تصدی دارد اعلام کرده است در ۴۴ هزار و ۵۳۳ پرونده بدون کاغذی که در این استان برگزار شده شهرستان بردسیر با ۹ هزار و ۳۳۲ پرونده، در دادرسی الکترونیک پیشگام است.

مهدی بخشی این آمار را در نشست ویدئو کنفرانسی با روسا و دادستان های سراسر استان کرمان بیان و تاکید کرده است: همچنین در هشت ماه سال جاری ۴۰۵ هزار و ۶۰۰ پرونده به شعب قضایی استان وارد و ۳۹۵ هزار و ۲ پرونده نیز مختومه شده است.

وی با اشاره به اینکه نرخ رسیدگی به پرونده ها در هشت ماه سال جاری ۹۷.۳۸ درصد بوده است ادامه داد: متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در سال جاری ۸۴ روز بوده و درصد ابلاغیه های الکترونیک نیز ۹۳ درصد است.

بخشی خاطرنشان کرد: نرخ رسیدگی به پرونده ها در دادسراها از ۹۱ درصد در سال گذشته به ۹۷ درصد و در دادگاه های تجدید نظر از ۹۹ درصد به ۱۰۱ درصد افزایش یافته است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه موجودی پرونده های دادگستری تا پایان آبان ماه نسبت به ابتدای سال ۹.۸۷ درصد افزایش داشته است بیان کرد: بر مبنای سنجش عملکرد دادسراهای عمومی و انقلاب استان کرمان، شهرستان های راور، بردسیر، عنبرآباد، کهنوج، ریگان، شهربابک، رودبار جنوب و سیرجان نرخ رسیدگی بیش از ۱۰۰ درصد داشته اند.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان اظهارداشت: بخش ساردوئیه، بخش گلباف، شهرستان فهرج و نیز شهرستان بردسیر بیشترین درصد محکومیت های جایگزین حبس به محکومیت حبس در هشت ماه امسال را به خود اختصاص داده اند.

بخشی همچنین گفت: در هشت ماه سال جاری هفت هزار و ۹۱۶ جلسه دادرسی الکترونیک با زندان ها برگزار شده است.