« علی محمد رفیعی» روز یکشنبه در جریان بازدید رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از این شرکت ، افزود: به تدریج که مشکلات بازار با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت، مدیریت و ضابطهمند شده، تقاضا برای ماشین آلات هپکو بیشتر شده است و برنامه جدیدی با صندوق توسعه معادن برای تولید بیش از سه هزار دستگاه انواع ماشینآلات معدنی با کارمزد ۱۲ درصد، تقسیط چهار ساله و ۶ ماه تنفس در دستور کار است.
وی بیان کرد: به زودی این قرارداد نهایی و تولید سفارشات آغاز میشود و امید است نقش خود را در فرآوری معادن و بهره دادن به معدن کشور که یکی از منابع ارزی است به نحو شایسته انجام شود.
مدیرعامل هپکو اراک ادامه داد: بخش خدمات پس از فروش در ارتباط با نوسازی و بازسازی ناوگان فعال است و این شرکت از دوره رکود نسبی تولید ماشینآلات عبور کرده و در طلیعه برنامه افزایش تولید قرار دارد.
رفیعی اظهار داشت: واردات ماشینآلات معدنی معلول سیاستهای غلط در گذشته است، بیشتر معادن کوچک و متوسط به لحاظ اینکه از نظر مالی وضعیت خوبی ندارند به ماشینآلات دست دوم رو میآورند.
وی گفت: اگر بتوان طرحی که با ایمیدرو و صندوق توسعه معادن دنبال میشود را ادامه دهیم و بتوانیم این طرح موفق را اجرا و ماشینآلات نو به معادن تزریق کنیم، معدنداران دیگر تمایلی به خرید ماشینالات دست دوم نشان نمیدهند.
مدیرعامل شرکت هپکو با بیان اینکه امید است وزارت صمت، یارانه خرید ماشینآلات معدنی را ادامه دهد، اضافه کرد: این واحد تولیدی هر محصولی که بازار نیاز داشته باشد خود را آماده و تجهیز برای پاسخ به آن نیاز کرده، اما تقاضا برای برخی از ماشینآلات کم است و برای شرکت صرفه اقتصادی ندارد.
رفیعی اظهار داشت: براساس توافقی که با وزارت صمت صورت گرفته در صورتی که نیاز به واردات ماشینآلات دست دوم احساس شود، شرکت هپکو بتواند این ماشین آلات را با قیمت کارشناسی خریداری، وارد و در اختیار متقاضیان قرار دهد.
مدیرعامل شرکت هپکو افزود: این امر باعث میشود که قیمتها به لحاظ خرید محصول مناسب باشد، خدمات بعد از فروش داده شود، تضمین شود و بازار آشفته که در آن پول شویی دیده میشود، از بین برود.
هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.
هپکو ۲۵ نوع ماشین آلات راهسازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید میکند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی چون ژاپن، آلمان، سوئد تولید میشود.
شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد.