علیرضا نصیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش یادآور شد: هزینههای پژوهش از زمانی که ارزش ریال کاهش و تورم افزایش یافته است بالاتر رفته است اما مبالغ اختصاصی برای انجام آن تغییری نکرده است.
وی مثال زد: زمانی طرح پژوهشی به مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال با یکی از مجموعههای خدماتی هرمزگان منعقد کردم که معادل ۳۰ هزار دلار میشد و اگر الان بخواهم برای طرح مشابهی قرارداد ببندم بالاتر از مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال برای آن نمیپردازند که معادل ۲ هزار دلار میشود.
رییس پارک علم و فناوری هرمزگان تأکید کرد: از زمانی که موضوع شرکتهای دانش بنیان در جامعه مطرح شده مهجوریت و تنهایی پژوهش نیز بیشتر شده است، یعنی پژوهشی که منجر به ایجاد شرکت دانشبنیان نشود را به حساب نمیآورند و میگویند پژوهشی که از آن مقاله استخراج شود، به درد نمیخورد.
نصیری افزود: اکنون جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی علمی جهان رده ۱۵ را در تولید علم و استنادهای علمی دارد که بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: پژوهش، پایه رسیدن به اقتصاد دانش بنیان بوده و جامعه باید در انجام پژوهشهای بنیادی و نظری قوی باشد تا بتوان با بهرهگیری از آنها وارد عرصههای عملی و اقتصاد دانش بنیان و ایجاد شرکتهای دانش بنیان شد.