عابد محمدی روز دوشنبه به ایرنا گفت: روستاهایی که راه ارتباطی آنها بهسازی و آسفالت شده است در محدوده مناطق دمچنار و سرچنار از توابع شهرستان مارگون قرار دارند .
وی افزود: برای بهسازی و آسفالت این جاده ها به طول پنج کیلومتر ،افزون بر ۵۸ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است . این جاده های روستایی پیش از بارندگی اخیر بهسازی و آسفالت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد همچنین از تعریض و ساماندهی پلهای ورودی جاده یاسوج به شیراز در محدوده سرابتاوه خبر داد.
وی افزود: کار تکمیل ابنیه فنی این پل ها با ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است و بیش از ۸۰ درصد پیشرفت کاری دارد.
وی بیان کرد: کار بهسازی و قیرپاشی بخشی از جاده یاسوج به شیراز انجام شده و در روزهای آتی عملیات آسفالت آن انجام می شود.
محمدی تصریح کرد برای روکش آسفالت جاده یاسوج به سی سخت حدفاصل بخش پاتاوه به طول ۷ کیلومتر به ۶۰ میلیارد ریال نیاز است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه وبویراحمد اول آذرماه جاری به ایرنا گفت: با توجه به سیاست و برنامه ریزی دولت سیزدهم برای توسعه آسفالت راه های روستایی در هشت ماه گذشته ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در این استان آسفالت شده است.
عابد محمدی تاکید کرد که بر اساس قانون بودجه ،روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان تا پایان دولت سیزدهم باید آسفالت شوند. ۲هزار کیلومتر راه شوسه و خاکی در استان وجود دارد که ۵۰۰کیلومتر از این میزان در روستاهای بالای ۲۰خانوار قرار دارد. تاکنون ۱۰۰ کیلومتر از این تعهدات در نقاط مختلف استان اجرا شده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری ۴۷پروژه از محل محرومیت زدایی برای آسفالت راه روستایی در سطح استان تعریف شد. اعتبار این طرح ها ۵۶ میلیارد تومان بوده که در صورت تخصیص ،شاخص آسفالت راه روستایی استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی به کوهستانی و سخت گذر بودن برخی از راه های روستایی استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۲ هزار کیلومتر راه روستایی فاقد آسفالت در مناطق مختلف این استان وجود دارد.
محمدی با بیان اینکه دولت توجه ویژه ای به مناطق محروم و روستایی دارد افزود: تا سه سال آینده در صورت ادامه روند فعلی برای تخصیص اعتبار، تمام راه های روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان آسفالت خواهد شد.
براساس آمار موجود، بیش از چهار هزار کیلومتر راه روستایی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۵۰ درصد از این راه ها معادل ۲ هزار کیلومتر خاکی و شوسه است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون بیش از ۱۶۰ طرح در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای و راه روستایی در مناطق مختلف استان در دست اجراست .
وی بیان کرد: این طرح ها شامل لکه گیری، روکش و آسفالت راههای اصلی و فرعی، تعمیر و مرمت ابنیه فنی راههای استان، ساخت پل و راههای روستایی، بهسازی و آسفالت راههای روستایی، خط کش و نصب و علائم ترافیکی در راههای اصلی و فرعی استان است.
بر اساس برآوردها هزینه هر کیلومتر بهسازی و آسفالت راههای اصلی در این استان حدود دو تا سه برابر دیگر استانهاست.
کهگیلویه وبویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.
بیش از ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۲۳هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.