اکبر محمودی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: با اجرای این طرح ۱۲۰ هکتار از خط ساحل شمالی جزیره قشم در مناطق «لافت» و «گورزین» به سمت «طبل» و «دهخدا» زیر کشت نهال حَرّا می رود.
وی توضیح داد: برای اجرای این طرح ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قشم اضافه کرد: کاشت این تعداد نهال حَرّا در ساحل شمالی قشم تا پایان آذر ۱۴۰۱ ادامه دارد.
سواحل شمالی جزیره قشم، در منطقه لافت، طبل، گورزین و دهخدا دارای حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل دریایی حَرّا است که این جنگل ها علاوه بر حفاظت از سواحل، به نوبه خود یکی از جاذبه های شگفت انگیز گردشگری این جزیره را تشکیل می دهند.
جنگل های مانگرو جزیره قشم، بیشتر از گونه حَرّا با نام علمی (Avicennia marina) تشکیل شده و این نام به افتخار ابوعلی سینا دانشمند ایرانی به آن اختصاص یافته است.
این جنگل ها در منطقه تنگه خوران بین سواحل شمالی جزیره قشم و سواحل بندر خمیر استان هرمزگان در اراضی گِلی و خیس تالاب های گسترده جزر و مدی روییده اند.
جنگل های حَرّا اکوسیستمی ماندابی از اجتماعات ساحلی مناطق حاره هستند که در هنگام مَد تنها تاج درختان بالاتر از سطح آب شور دریا دیده می شود و بقیه اندام های درختان در زیر آب هستند.
مانگروها در آب شور رشد می کنند ولی ریشه های گیاه مانگرو به صورت فیلتری هدفمند عمل می کند و فقط آب خالص را از خود عبور داده و از ورود نمک جلوگیری می کند و فقط مقدار کمی نمک وارد گیاه شده و در سلول های برگ ذخیره می شود.
جنگل های حَرّا (مانگرو) در جزیره قشم میزبان شمار زیادی از پرندگان آبزی است که منابع غذایی خود را در فاصله پیشروی و عقب نشینی آب دریا در اثر جزر و مَد در سواحل گِلی جستجو می کنند.
اهمیت اکوسیستم جنگل های حَرّادر ژئوپارک جهانی قشم تا جایی است که این جنگل تحت حفاظت ۲ سیستم حفاظتی بین المللی برنامه انسان و زیست کُره تحت نظارت یونسکو و همچنین کنوانسیون جهانی تالاب های رامسر قرار دارد. علاوه بر آن حرا به عنوان منطقه تحت حفاظت نیز شناخته شده است.
استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است که از جاذبه های منحصر به فردی چون جنگل های بی همتای حرا و مرغوب ترین مروارید جهان و ده ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.
خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ واقع شده است و جزیره زیبای قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.
این جزیره با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.