دکتر محمدرضا مجدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به آغاز فصل سرد سال و کاهش مراجعات مردمی به پایگاههای انتقال خون، از زائران و مجاورانی که شرایط اهدای خون دارند دعوت میشود با شرکت در پویش نذر خون فاطمی، بخشی از خون خود را نذر سلامتی بیماران نیازمند در خطه امام مهربانیها کنند.
وی با بیان اینکه زنان نسبت به مردان در اهدای خون به منظور نجات جان هم نوعان خود مشارکت پایینتری دارند، ادامه داد: از کلیه بانوان استان خراسان رضوی دعوت میشود با پیوستن به پویش "نذر خون فاطمی" و اهدای خون و همچنین ترویج این فرهنگ نجات بخش در بین اعضای خانواده و دوستان خود، آغازگر معروفی پسندیده و سنتی حسنه در احیای جان بیماران در سطح جامعه باشند.
مدیر کل انتقال خون خراسان رضوی اظهار داشت: با توجه به اهمیت جایگاه بانوان در خانواده و آموزش فرزندان به عنوان نسل آتی جامعه؛ اقدام در زمینه اهدای خون میتواند نویدبخش تربیت نسلی باشد که به نجات جان هموطنان و اهدای خون اهمیتی ویژه میدهد و هر بانوی اهدا کننده خون میتواند خانواده را به یک پایگاه اهدای خون بدل کند و محقق کننده شعار هر خانه یک پایگاه اهدای خون باشد.
دکتر مجدی با تأکید بر اینکه نیاز به خون همیشگی است، افزود: هم اینک نیازمند همه گروههای خونی هستیم و از داوطلبان و ایثارگران اهدای خون، تقاضا میشود در طول ایام سال به ویژه در روزهای سرد سال، بیماران و نیازمندان به خون را فراموش نکنند و با حضور در پایگاههای اهدای خون استان نسبت به این امر مهم و انسان دوستانه اهتمام ورزند.
اداره کل انتقال خون خراسان رضوی وظیفه تامین خون ۶۲ بیمارستان این استان را بر عهده دارد.
هماکنون ۱۳ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا (ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند. ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربتجام و کاشمر فعال هستند.
استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است.
از ۱۸۹ هزار و ۶۳ داوطلب اهدای خون که پارسال به مراکز انتقال خون این استان مراجعه کرده بودند، ۱۴۲ هزار و ۸۷۴ نفر موفق به اهدای خون شدند.